Dette er Årets bil i Europa

OMSVERMET VINNER: Her er det nettopp blitt klart at Opel Ampera er «Årets bil i Europa 2012». Foto: AFP
OMSVERMET VINNER: Her er det nettopp blitt klart at Opel Ampera er «Årets bil i Europa 2012». Foto: AFP

Hybridbilen Opel Ampera gikk til topps i den prestisjetunge kåringen «Årets bil i Europa» på bilutstillingen i Genève mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GENÈVE (ABC Nyheter): Ampera ble stemt frem som vinner av 59 biljournalister fra 23 europeiske land. I utgangspunktet var det 35 modeller som kjempet om tittelen, men kun sju konkurrenter var igjen til slutt.

Opel Ampera og søstermodellen Chevrolet Volt vant kåringen med 330 poeng, og havnet foran Volkswagen Up!, Ford Focus, Range Rover Evoque, Fiat Panda, Citroën DS 5 og Toyota Yaris.

Andreplassen gikk til Volkswagen Up! med 281 poeng og Ford Focus som skåret 256 poeng hos biljournalistene.

Les også: Snart avdekkes hybridbil uten batteri

Bilene er vurdert ut fra kriterier som ytelse, design, komfort, effektivitet og nytenkende teknologi.

I motsetning til andre hybridbiler, hvor bensinmotoren er den fremste kraftkilden, drives Opel Ampera primært av en elmotor. Bensinmotorens oppgave er å lage strøm som igjen øker rekkevidden på bilen.

Dette gir hybridbilen et forbruk på bare 0,16 liter per mil.

Les også: Åpen Evoque til Genève

Opel har tre «Årets bil»-titler bak seg før Ampera. Produsenten vant med Kadett E i 1985, Omega A i 1987 og Insignia i 2009.

Mandagens utdeling kickstartet bilutstillingen i Genève, som åpner offisielt for pressen i morgen. Torsdag åpner dørene for publikum, og det er ventet at rundt 700.000 vil ta turen i løpet av messen.

Les også: Heftig franskmann i Genève
Hele 140 bilmodeller får sin internasjonale debut på bilutstillingen i Genève, opplyser arrangøren. 60 utstillere og 700 merker fra 30 land vil være representert.

– Genève-utstillingen er kanskje ikke den største, men den er definitivt en av de beste og mest effektive imagebyggerne for bilprodusenter, sier Andre Hefti, øverste ansvarlig for messen, til nyhetsbyrået AFP.

Blant modellene det knyttes størst forventning under utstillingen er nye Audi A3 og nye Porsche Boxster.

Les flere saker fra ABC Nyheters motor-seksjon

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden