Mer elektrisk fra Nissan

ELEKTRISK: e-NV200, elektrisk MPV og van. (FOTO: Øivind Skar)
ELEKTRISK: e-NV200, elektrisk MPV og van. (FOTO: Øivind Skar)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissans neste elbil i Norge bygger på flerbruksbilen NV200.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissan høster for tiden stor suksess med elbilen Leaf. Neste år er den japanske produsenten klar med nok en elektrisk bil, e-NV200, er basert på dagens flerbruksbil med samme navn. Den elektriske versjonen hadde nylig premiere på bilutstillingen i Detroit og vises i Genève tidlig i mars. Marina Maneas Bakkum, Nissans informasjonssjef i Norge, bekrefter at e-NV200 kommer til Norge som elbil i 2013. Prisen skal ikke være fastsatt.

I Norge selges NV200 både som personbil og lavskattet varebil på grønne skilt. NV200 er for øvrig valgt til en av de nye taxibilene i New York.

Les også: 80-tallsikonet er tilbake

Avhengig av prisen vil en liten elektrisk varebil være svært interessant. Tilgangen til kollektivfeltene lokker også varebilkjøpere.

Nissan tar også med seg Invitation – en kompakt konseptbil – til vårens bilmesse i Genève. Modellnavnet hinter om utseendet på etterfølgeren til den lille flerbruksbilen Note. Ifølge Automotive News introduseres bilen i Europa i 2013, men Nissan vil ikke bekrefte at det er Note som skal erstattes. Note er Nissans fjerde mest kjøpte bilmodell i Europa etter Qashqai, Juke og Micra.

Les mer motorstoff

ERSTATTER NOTE? Invitation, liten flerbruksbil fra Nissan. (FOTO: Produsenten)ERSTATTER NOTE? Invitation, liten flerbruksbil fra Nissan. (FOTO: Produsenten)