Meny

Mercedes + Renault = sant

SAMARBEIDSPROSJEKT: Mercedes Citan har Renault Kangoo i bunnen. (FOTO: Produsenten)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to bilprodusentene deler teknologi og utvikler flere bilmodeller sammen.

Tyske Mercedes-Benz og fransk-japanske Renault-Nissan er i ferd med å inngå et dypere samarbeid enn først planlagt. Opprinnelig var det Mercedes som ønsket hjelp til en ny småbil for å gi liv til Smart ForFour. Valget falt på Renault, som samtidig fikk noen å dele kostnadene med da det skulle lages en erstatter for lille Twingo. De to bilene er under utvikling og skal produseres av Renault i Slovenia, der Twingo allerede produseres.

Men nå antyder Renault-Nissans sjef Carlos Ghosn på nettsidene til Automotive News at det også kan være aktuelt å be Mercedes om hjelp til å utvikle en stor bil. Renault har opp gjennom årene produsert flere store bilmodeller, den siste Vel Satis. Nå er Latitude deres flaggskip, men den produseres originalt av Samsung i Korea under navnet SM5.

Problemet for Renault er at de ikke har tjent penger på sine storbiler – verken på Avantime og eller på Vel Satis. Med 10.719 salg i fjor var heller ikke Latitude noen strålende butikk.

Samtidig ønsker Renault fortsatt å ha store biler i sitt program. Her kan Mercedes bli redningen. De høster jo tross alt mest suksess med sine store biler og er først og fremst verdenskjent for flotte biler med høy prestisje.

Mercedes har derimot ikke gjort det spesielt bra økonomisk med sine små biler. Etter å ha avviklet fiaskoprosjektet Vaneo (2002 – 2005), en flerbruks- og varebil basert på teknologi fra A-klassen, har Mercedes vært uten en kompakt varebilmodell à la storselgeren VW Caddy.

Her kommer Renault med hjelp, for mot slutten av året introduserer Mercedes sin egen variant av Renault Kangoo. Bilens navn blir Citan, satt sammen av ordene «city» og «titan». Mercedes gjør endringer i front og interiør for at bilen skal framstå mer som en Mercedes.

Les mer om bil og motor

Les flere nyheter

Motor
Populært