Meny

Ford satser friskt i 2012

FØRST USA: Bilen kommer først som Ford Fusion i USA og litt senere som Ford Mondeo i Europa. (FOTO: Øivind Skar).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

B-Max blir Fords viktigste nyhet i 2012. Samtidig oppgraders Mondeo.

DETROIT: På bilmessen i Detroit trakk Ford teppet av det som skal bli neste generasjon Mondeo.

Over der heter den Fusion og er typisk for den nye generasjonen lavutslippsbiler i USA. Ikke nok med at Fusion tilbys med såkalt ecoboost sparebensinmotor. Den kommer også som vanlig hybrid, ladbar hybrid og med firehjulsdrift.

Hvor mange av disse tekniske løsningene Ford tar med over til Europa når familiebilen Mondeo kommer i ny innpakning, er ikke kjent.

Men det blir ikke lett å se forskjell på ny og gammel modell når den nye, under mottoet «One Ford», dukker opp mot juletider.

Les også: Kjøreglad familievinner

Det som derimot synes helt klart, er at Ford viderefører den viktige stasjonsvogna og dieselmotorene. Av 3207 solgte Mondeo i Norge i fjor var 99,4 prosent av dem dieseldrevet!

Men om Ford Mondeo er viktig sett med Ford-øyne, framstår den rundt fire meter lange og kompakte flerbruksbilen B-Max som langt viktigere sett i et europeisk perspektiv.

B-Max får Opel Meriva som viktig konkurrent, men flytter grenser ved at Ford har bygd stolpen mellom for- og bakdører inn i bakdørene.

Disse glir på skinner og forankres i gulvet og taket. Derfor åpnes hele siden på bilen når dørene glir bakover. Slik blir et enda enklere å komme inn og ut av bilen.

Lykkes Ford med løsningen, blir det mange slike biler i fremtiden.

Les flere bilsaker her

Motor
Populært