100 nye Saab-modeller kan bli skrotet

TIL SKRAPHAUGEN? Saab 9-5 stasjonsvogn. Foto: Produsenten
TIL SKRAPHAUGEN? Saab 9-5 stasjonsvogn. Foto: Produsenten

Opp mot 100 fabrikknye utgaver av Saab 9-5 kan bli knust som følge av konkursen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilene ble gjort ferdig eller nesten ferdig før Saab gikk konkurs og produksjonen stoppet, skriver Autocar. Kilder hos Saabs hovedkvarter i Trollhättan sier ifølge nettstedet at det hovedsakelig er førproduksjonsmodeller som risikerer å havne hos bilopphuggeren. Det skal være snakk om modellene 9-5 stasjonsvogn og noen få utgaver av den meksikanskbygde SUV-en 9-4x.

Unntaket er en enkelt utgave av Saab 9-5, som skal spares til Saab-museet, skriver Automotorsport.se. Museet har vært stengt siden nyttår, men myndigheter i Trollhättan jobber for å sikre fortsatt drift, melder nettstedet.

Les også: Håper Saab vil reise seg fra graven

Skrotingen skjer etter alt å dømme fordi et salg av disse bilene ville være svært komplisert. Å demontere dem og bruke delene videre er også problematisk, blant annet av garantihensyn, skriver Broom.no.

I Sverige har mange tatt til orde for at bilene heller burde aksjoneres bort til entusiaster og andre fremfor å bli vraket.

Kinesiske Youngman er favoritt til å kjøpe konkursboet til Saab.

Les flere saker fra ABC Nyheters Motor-seksjon her

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden