Denne superbilen blir det bare laget 15 av i verden

Pengesterke kunder kniver om å sikre seg et eksemplar av supersportsbilen Zenvo ST1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etterspørselen er stor ettersom det bare er 15 biler. Det blir flere og flere millionærer hver dag, og når noen har penger, vil de selvfølgelig skille seg ut ved å eie det neste store, sier direktør Bobby Khan i amerikanske Emporio Motor Group til nyhetsbyrået Reuters.

Selskapet hans har fått oppdraget med å selge tre av de 15 superbilene i USA.

Over dammen går ST1 for 1,8 millioner dollar, vel 10 millioner kroner, mens prisen i Europa er «bare» 8 millioner kroner.

Les også: To tonn sportsbil

USA-modellen, som kalles ST150 S, yter 1250 hestekrefter og kommer med en sjutrinns Formel 1-girkasse. Den gjør 0-100 på 2,9 sekunder og har en toppfart på 375 kilometer i timen. Bilene leveres med en kompressormatet og turboladet sjuliters V8-motor.

Dette forklarer også navnet ST1, som står for supercharger, turbo og modell nummer én. Konkurrenter blir store navn som Shelby Supercars, Bugatti og Koenigsegg, skriver DinSide.no.

Les også: «Hippebuss» gjør comeback

Zenvo Automotive ble opprettet i 2004 av bilentusiastene Jesper Jensen og Troels Vollertsen. I likhet med den aller første ST1-modellen, som sto klar i 2009, skal partiet på 15 eksemplarer produseres i sin helhet i Danmark. Hver av dem tar åtte måneder å få ferdig.

Heftige dimensjoner til tross, ingeniører og designere lover at bilen også skal være egnet til hverdagsbruk, skriver Reuters.

Les mer motorstoff

Personvernpolicy