Denne superbilen blir det bare laget 15 av i verden

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pengesterke kunder kniver om å sikre seg et eksemplar av supersportsbilen Zenvo ST1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterspørselen er stor ettersom det bare er 15 biler. Det blir flere og flere millionærer hver dag, og når noen har penger, vil de selvfølgelig skille seg ut ved å eie det neste store, sier direktør Bobby Khan i amerikanske Emporio Motor Group til nyhetsbyrået Reuters.

Selskapet hans har fått oppdraget med å selge tre av de 15 superbilene i USA.

Over dammen går ST1 for 1,8 millioner dollar, vel 10 millioner kroner, mens prisen i Europa er «bare» 8 millioner kroner.

Les også: To tonn sportsbil

USA-modellen, som kalles ST150 S, yter 1250 hestekrefter og kommer med en sjutrinns Formel 1-girkasse. Den gjør 0-100 på 2,9 sekunder og har en toppfart på 375 kilometer i timen. Bilene leveres med en kompressormatet og turboladet sjuliters V8-motor.

Dette forklarer også navnet ST1, som står for supercharger, turbo og modell nummer én. Konkurrenter blir store navn som Shelby Supercars, Bugatti og Koenigsegg, skriver DinSide.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: «Hippebuss» gjør comeback

Zenvo Automotive ble opprettet i 2004 av bilentusiastene Jesper Jensen og Troels Vollertsen. I likhet med den aller første ST1-modellen, som sto klar i 2009, skal partiet på 15 eksemplarer produseres i sin helhet i Danmark. Hver av dem tar åtte måneder å få ferdig.

Heftige dimensjoner til tross, ingeniører og designere lover at bilen også skal være egnet til hverdagsbruk, skriver Reuters.

Les mer motorstoff