Meny

Test: Mercedes C 180 CGI Coupé, 2011

Denne Mercedesen er en drøm å kjøre

PASSE: Sportslig, men ikke über-sportslig. Mercedes C 180 CGI er en bil vi gjerne ville valgt til de aller lengste bilturene. FOTO: Terje Bjørnsen
PASSE: Sportslig, men ikke über-sportslig. Mercedes C 180 CGI er en bil vi gjerne ville valgt til de aller lengste bilturene. FOTO: Terje Bjørnsen

Jeg vil ha, skriker min indre jålebukk. Sludder, svarer vettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes C 180 CGI Coupé

TEKNISKE DATA

 • MOTOR, CM3: 1796
 • EFFEKT, HK VED O/MIN: 156/5000
 • DREIEMOMENT, NM VED O/MIN: 250/1600-4200
 • EGENVEKT, KG: 1520
 • TILHENGERVEKT, KG: 1800/750
 • LENGDE/BREDDE/HØYDE, CM: 459/177/140
 • BAGASJEROM, LITER: 450
 • STANDARD DEKKDIMENSJON: 195/60-16
 • FORBRUK, EU-MIX L/MIL: 0,7
 • CO2-UTSLIPP, G/KM: 162
 • 0-100 KM/T, FABRIKK, SEK.: 8,9
 • TOPPFART, KM/T: 223
 • PRIS FRA, KR: 449 000
 • PRIS TESTBIL, KR: 656 000

TESTDATA

 • 0-100 KM/T, SEK.: 8,9
 • 60-100 KM/T, 3. GIR: 5,1
 • 60-100 KM/T, 4. GIR: 6,8
 • 60-100 KM/T, 5. GIR: 9,6
 • 60-100 KM/T, KICKDOWN: 4,8
 • 80-120 KM/T, 3. GIR: 6,2
 • 80-120 KM/T, 4. GIR: 7,5
 • 80-120 KM/T, 5. GIR: 10,4
 • 80-120 KM/T, KICKDOWN: 6,2
 • STØY TOMGANG, dBA: 42,5
 • STØY 50 KM/T, dBA: 62,2
 • STØY 80 KM/T, dBA: 66,1
 • STØY 100 KM/T, dBA: 68,8
 • TESTFORBRUK, L/MIL: 0,75

Mercedes C 180 CGI Coupé er en bil som – i alle fall i noen svake øyeblikk – gir deg lyst til å sende et par av ungene på langtidsopphold hos besteforeldrene.

Årsaken: Alt ved den gir deg lyst til å eie den.

Helt til du tar til vettet.

For nyheten fra Mercedes hører til en temmelig sjelden biltype i Norge. Vi snakker om mellomklasse-coupeer med to dører, biler like lekre som de er upraktiske.

I praksis har C Coupé to direkte konkurrenter, nemlig Audi A5 Coupé og BMW 3-serie Coupé. Ingen av dem er salgsmaskiner, men alle tre utstråler en pen dose eksklusivitet.

Mercedes-coupeen vi her har testet, har noe du kan regne med å se mer til i årene som kommer: En relativt liten bensinmotor med turbo. Den er enda et eksempel på at bensin er i ferd med å gjøre et comeback.

Kjøreegenskaper: 5

Mercedes C 180 CGI Coupé byr herlige kjøreopplevelser. Med sportspakke fra AMG og 18-tommers hjul er den ordentlig fast i fisken, men uten at du sitter og rister. Her får du en passe direkte følelse med det som skjer under hjulene.

Fastheten i understellet er paret med en direkte styring som kjennes som om den kan konkurrere med mye av det beste som kommer fra konkurrenten BMW.

Veigrepet gir deg lenge følelsen av å være evigvarende. Når grepet slipper, er det forhjulene som gir etter først, og vi antar dette har med testbilens dekkvalg å gjøre.

Her er bakdekkene bredere enn de foran, og det forstyrrer balansen i alt som skjer i noenlunde norske hastigheter. Velg heller like dekk foran og bak.

Les mer om hvilken dekkprofil du bør velge her.

Motor: 6

Bensinmotorer er ikke lenger hva de var, noe den nyeste versjonen av Mercedes’ 1,8-liters turbo er et strålende eksempel på.

156 hk ved 5000 o/min er et moderat effektuttak, og med et dreiemoment på 250 Nm mellom 1600–4200 o/min får du et svært bredt og anvendelig effektregister.

Enda bedre blir det når den smidige og stillegående motoren er koblet til den utmerkede automatkassen med sju trinn. I AMG-pakken følger det med girhendler på rattet som enkelt lar deg bruke kassen manuelt.

Som en ekstra bonus drar ikke bare motoren jevnt og kraftig i hele turtallsregisteret, den har også en frisk snert på toppen. Som for broderbilen C 180 CGI (sedan) blir det toppkarakter av slikt.

Ytelser: 5

Vi har ikke all verden av bensindrevne statusbiler å sammenligne med, men Mercedes C 180 CGI Coupé er merkbart kvikkere enn Volvo S60 T4 med 180 hk og Audi A4 1,8 TFSI med 160 hk som vi kjørte i 2008.

LEKRE LINJER: Mange holder coupé-modeller som de vakreste av alle biler. C Coupé innfrir i våre øyne. FOTO: Terje BjørnsenLEKRE LINJER: Mange holder coupé-modeller som de vakreste av alle biler. C Coupé innfrir i våre øyne. FOTO: Terje Bjørnsen

60-100-akselerasjonen går unna på gode 4,8 sekunder, mens 80-120 km/t tar 6,2 sekunder. Om vi sammenligner med en vanlig

C-klasse med 200 CDI-motoren

, vinner bensinmotoren med relativt klar margin.

Det eneste minuset er at automatkassen bruker litt tid på å gire ned når du gasser på så lenge du kjører i Drive. I Sport-modus er den derimot alltid parat.

Eksteriør: 6

Med C Coupé har Mercedes på den ene siden tatt vare de typiske familietrekkene merket har i dag.

Men samtidig har designerne fått frihet til å bruke alle konsern-godkjente knep som gjør de mer spesielle Mercedes-modellene enda bedre å se på.

Coupeen ser bredere og lavere ut enn den er. Myke buer er paret med skarpe kanter. Du kan gjerne kalle den maskulin og feminin på en gang, men det maskuline dominerer.

Fulltreff!

Interiør: 5

Flere ganger har vi kritisert Mercedes-modeller for å være i overkant trauste i interiørstilen. For eksempel gjaldt det den vanlige C-klassen fra før årets facelift.

FORSEGGJORT: En påkostet Mercedes C Coupé er både solid og lekker innvendig. FOTO: Terje BjørnsenFORSEGGJORT: En påkostet Mercedes C Coupé er både solid og lekker innvendig. FOTO: Terje Bjørnsen

Testbilen er derimot det rene tempel for velbygd soliditet. Skinn i svart og beige og pyntelister i aluminium gir det sportslige inntrykket modellen fortjener. Du sitter akkurat passe lavt i støttende sportsseter.

I baksetet er det to sitteplasser, men her er typiske coupésvakheter åpenbare: Innstigningen er et herk, og plassen svært trang. Trenger du bil for personfrakt, kjøper du ikke C-klasse Coupé.

Når vi likevel kaster terningen til fem, er det ut fra at Coupé-modellen av legning er en egobil: Baksetet er der, men kan knapt regnes med.

Derimot må prisen for noe av det som gjør bilen ekstra god, i høyeste grad regnes med. Her er ekstrautstyr for godt over 200.000 kroner. Mer om det i kapittelet for pris/utstyr.

Komfort: 5

Noe av det Mercedes er aller best til, er å bygge inn komfort også i sine sportslige modeller.

Selv om vi allerede har beskrevet C Coupé som fast, greier understellet å runde av selv skarpe kanter før de når opp i kupeen, selv med 18-tommershjul.

EN VITS: Baksetet er der, men er knapt nok brukelig for voksne. Både takhøyde og beinplass mangler. FOTO: Terje BjørnsenEN VITS: Baksetet er der, men er knapt nok brukelig for voksne. Både takhøyde og beinplass mangler. FOTO: Terje Bjørnsen

Legg til prima sittestilling, myke girskift og et støybilde som hele tiden er behagelig (uten at bilen er spesielt stille), så har du en sportslig bil som du gjerne bruker også på de lengste turene.

Sikkerhet: 4

Sikkerhetsorganisasjonen EuroNCAP har ikke kollisjonstestet Mercedes C Coupé, og vi velger derfor å sette standardkarakteren 4 for sikkerhet.

EuroNCAP har derimot kræsjet den vanlige C-klassen, og den fikk anmerkninger for svak sikkerhet for sammenstøt med påle i siden og moderat karakter for whiplash-beskyttelse. Likevel fikk den full pott med fem av fem stjerner som hovedkarakter.

Mercedes C Coupé har alt det en forventer av sikkerhetsutstyr som standard, blant annet sju kollisjonsputer.

Den kan dessuten fås med et mylder av (dyrt) ekstrautstyr som øker sikkerheten.

Pris/utstyr: 3

Selv når vi ikke legger mye vekt på at en coupé av natur er en “lite for pengene”-bil, får Mercedes C 180 CGI Coupé en moderat delkarakter.

Rett nok er startprisen på 428.000 kroner omtrent som for de billigste utgavene av BMW 3-serie Coupé og Audi A5 Coupé, men felles for alle disse er to ting:

 • Prisen er høyere enn for sedanutgaven av samme bil, og den vil for mange være et langt mer naturlig valg.
 • For at bilen skal være “riktig”, trengs ekstrautstyr. Det er dyrt.

GODT GREP: Men kanskje kunne det vært enda bedre. Testbilen har bredere bakdekk enn fordekk, og det forstyrrer bakansen i bilen. Når den presses, understyrer den. Det passer ikke helt med sportsligheten. FOTO: Terje BjørnsenGODT GREP: Men kanskje kunne det vært enda bedre. Testbilen har bredere bakdekk enn fordekk, og det forstyrrer bakansen i bilen. Når den presses, understyrer den. Det passer ikke helt med sportsligheten. FOTO: Terje Bjørnsen

Som nevnt har testbilen ekstrautstyr for mer enn 200.000 kroner. Da savner vi absolutt ingenting, og mye hadde vi neppe savnet om det ikke hadde vært der heller.

En kan fylle halve internett med ord om ekstrautstyret til tyske statusbiler. Det lar vi være. Vi slår i stedet fast at du skal være ordentlig nøysom dersom du greier å holde din C 180 CGI Coupé under en halv million.

Når det er sagt, er prisen for automatgir akseptabel: 24.000 kroner.

Miljø: 3

Hittil har vi skrytt av 180 CGI-motoren. Nå er det slutt på det.

Normforbruket er oppgitt til 0,7 l/mil, med et tilhørende CO2-utslipp på 162 g/km. I vår faste forbrukstestløype på 20 mil økte dette til 0,75 l/mil.

Når vi vet at BMW 320dA Coupé, som har omtrent identiske ytelser, greide samme runde med 0,55 l/mil i snitt, blir Mercedesens 0,75 l/mil for drøyt. Selv når vi snakker diesel mot bensin.

Konklusjon: 5

Totalkarakteren er ikke et matematisk gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen står seg målt mot konkurrenter på det norske markedet da testen ble gjennomført.

C 180 CGI er Mercedesen som kjører like godt som en sportslig BMW og har et like polert og solid interiør som en kostbar Audi.

De utvendige linjene gir bilen den riktige og viktige eksklusiviteten, og motoren serverer krefter på ytterst sivilisert vis. Velg denne motoren om du skal ha en C Coupé, til tross for at forbruket er litt for høyt.

Minuspunktene er de vanlige for bilklassen: En vits av et baksete og temmelig høy pris.

Les også:

Alle våre Mercedes-tester

Vi har testet over 600 biler

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:09 Gir opp millioner for ordførerdrøm14:46 Restaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41 20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40 Gibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24 Trolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51 Spania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30 Norges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18 Norwegian legger ned langrute fra Norge13:10 IS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33 Tre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22 Jensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:13 Titusener marsjerer i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige11:04 Nytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23 Fem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20 Støre: – Vi styrer mot en krise09:54 Sekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26 Trønder kåret til årets sykkeltalent09:19 Elden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07 Facebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12 Savnet person i Kristiansand funnet i live08:00 Minst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41 Widerøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38 Tre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52 Bryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40 Savnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26 Dette skjer i dag05:58 Forening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32 Dette skjedde i natt05:25 Over 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03 Hans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35 50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05 Ni omkom i hotellbrann i Ukraina04:04 – Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39 Bompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43 Djokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40 Mulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48 Abid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46 Flere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58 Fremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45 Hund drepte flere sauer i Sandnes00:24 Mann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57 Durasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34 Boksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23 Golf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08 Carlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52 Berge og Genk vant stort22:35 Ødegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35 Petter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14 Amandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02 Kiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42 Norge gratulerer det sudanske folk21:42 Reitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40 Tre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04 Salvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00 Déjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48 Dæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39 Mann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30 Frekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51 Rosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40 Person raspet med kniv i Oslo sentrum19:22 Elden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19 Ajer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57 Haaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55 Real Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55 Siv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52 Politiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42 Eiking med etappeseier i Arctic Race18:41 Folket feirer «et nytt Sudan»18:39 Mané-perle frelste Liverpool18:28 Svensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13 Ny seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01 King åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58 Naglestad scoret hattrick for Egersund17:57 Tredje strake tap for Florø17:55 Ny seier for Asker17:49 Igjen skryter Donald Trump av størrelsen17:46 Opseth nummer sju i SGP-kvalifisering17:35 Trump: – Håper på fredsavtale med Taliban17:24 Aalesund fortsatte seiersrekken17:24 Aalesund stakk ytterligere ifra etter seier og Sandefjord-poengtap17:22 Mjelde reddet poeng for Sandefjord17:04 LSK vant «hatkampen» mot VIF16:57 Røa seiret hjemme mot Stabæk16:52 Klepp-seier over Avaldsnes16:51 Uavgjort mellom Fart og Lyn16:48 Norsk tredjeplass i Sommer Grand Prix16:43 Jensen: Naturlig med landsstyremøte når avklaring nærmer seg16:33 Manshaus oppsøkte læstadianske menigheter16:33 Nytt tap for Kolbotn16:12 Erna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10 Flo avgjorde for Sotra15:59 Ny seier for Levanger15:59 – Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:52 LSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40 Venstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:18 Bayern henter fransk stortalent15:13 Åpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00 Al-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31 Neymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29 Avtale om maktdeling undertegnet i Sudan
Siste nytt
15:09PengerGir opp millioner for ordførerdrøm14:46VerdenRestaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41Sport20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40VerdenGibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24NorgeTrolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51VerdenSpania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30NorgeNorges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18ReiseNorwegian legger ned langrute fra Norge13:10VerdenIS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33VerdenTre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22PolitikkJensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:13NorgeTitusener marsjerer i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige11:04NorgeNytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23NorgeFem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20PolitikkStøre: – Vi styrer mot en krise09:54MotorSekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26SportTrønder kåret til årets sykkeltalent09:19NyheterElden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07PengerFacebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12NorgeSavnet person i Kristiansand funnet i live08:00VerdenMinst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41ReiseWiderøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38VerdenTre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52VerdenBryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40NorgeSavnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26NorgeDette skjer i dag05:58NorgeForening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32NorgeDette skjedde i natt05:25VerdenOver 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03PengerHans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35Verden50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05VerdenNi omkom i hotellbrann i Ukraina04:04Verden– Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39NorgeBompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43SportDjokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40NorgeMulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48NorgeAbid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46VerdenFlere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58VerdenFremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45NorgeHund drepte flere sauer i Sandnes00:24NorgeMann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57SportDurasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34SportBoksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23SportGolf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08SportCarlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52SportBerge og Genk vant stort22:35SportØdegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35KulturPetter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14KulturAmandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02SportKiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42VerdenNorge gratulerer det sudanske folk21:42SportReitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40VerdenTre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04VerdenSalvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00SportDéjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48SportDæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39NorgeMann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30SportFrekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51SportRosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40NorgePerson raspet med kniv i Oslo sentrum19:22NorgeElden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19SportAjer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57SportHaaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55SportReal Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55PolitikkSiv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52NorgePolitiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42SportEiking med etappeseier i Arctic Race18:41VerdenFolket feirer «et nytt Sudan»18:39SportMané-perle frelste Liverpool18:28SportSvensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13SportNy seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01SportKing åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58SportNaglestad scoret hattrick for Egersund17:57SportTredje strake tap for Florø17:55SportNy seier for Asker17:49VerdenIgjen skryter Donald Trump av størrelsen17:46SportOpseth nummer sju i SGP-kvalifisering17:35PolitikkTrump: – Håper på fredsavtale med Taliban17:24SportAalesund fortsatte seiersrekken17:24SportAalesund stakk ytterligere ifra etter seier og Sandefjord-poengtap17:22SportMjelde reddet poeng for Sandefjord17:04SportLSK vant «hatkampen» mot VIF16:57SportRøa seiret hjemme mot Stabæk16:52SportKlepp-seier over Avaldsnes16:51SportUavgjort mellom Fart og Lyn16:48SportNorsk tredjeplass i Sommer Grand Prix16:43PolitikkJensen: Naturlig med landsstyremøte når avklaring nærmer seg16:33NorgeManshaus oppsøkte læstadianske menigheter16:33SportNytt tap for Kolbotn16:12SportErna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10SportFlo avgjorde for Sotra15:59SportNy seier for Levanger15:59Penger– Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:52SportLSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40PolitikkVenstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:18SportBayern henter fransk stortalent15:13VerdenÅpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00NorgeAl-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31SportNeymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29VerdenAvtale om maktdeling undertegnet i Sudan
Populært