Meny

«Hippebuss» gjør comeback

ORIGINALEN: De fleste hippiene er borte, men Transporter T2 består - nå også i ny drakt. Foto: Björn Appel/Wikimedia Commons

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et smutthull i EU-lovgivningen gjør at den klassiske «hippiebussen» VW Transporter nå kan kjøpes splitter ny.

Produksjonen av klassiske Volkswagen T2 ble stoppet i Europa allerede i 1979, men VW i Brasil har holdt liv i hippebussen. Nå er «Kleinbuss» igjen tilgjengelig for salg i Europa,  takket være EU-regler som tillater import av biler mellom EU-land, skriver Teknikensvarld.se.

Dette vet engelske Danbury MotorCaravans å utnytte. Foretaket har gjort det til butikk å importere den klassiske traveren ny fra Brasil, for så å utruste bussene slik kunden måtte ønske.

Video: Se den ville ferden i Sverige

– Vi selger bilene som brukte fordi vi kjøper dem gjennom Danbury Motorcaravans. Danbury registrerer bilen i Storbritannia, som er et EU-land. Når bilen er registrert i et EU-land, kan du registrere bilen i alle EU-land, sier den hollandske VW-arbeideren Martijn Siegers til Teknikensvarld.se.

Fra Brasil leveres bussene med en 1,4-liters, firesylindret Polo-motor som gir bilen en toppfart på 135 kilometer i timen, skriver Ekstrabladet.dk.

Bussene importeres med enten fem eller åtte sitteplasser. Videre er det tre utstyrsnivåer.

Les også: Her er de mest pålitelige bilene

Basisversjonen «Trendline» koster 32.425 euro, eller 252.294 kroner, og kommer med popup-tak, startsperre, sofa, kjøleskap, gardiner, gasskomfyr og vask. «Comfortline», som koster 36.628 euro (284.997 kroner, leveres i tillegg med to typer lakk til karosseriet, oppvarmet frontrute og linoleumsgulv.

Toppmodellen «High Line» koster deg 41.669 euro, eller 324.220 norsker kroner, og kommer med parkeringssensorer, krom-støtfangere, skinnkledning og takstativ, skriver Teknikensvarld.se.

Les flere saker fra ABC Nyheters Motor-seksjon her

Les flere nyheter

Motor
Populært