Oppskrift: Nyt sola med sunn sjømat på grillen

Fisk og skalldyr på grillen er forbausende raskt og enkelt. Perfekt for deilige dager utendørs.
Fisk og skalldyr på grillen er forbausende raskt og enkelt. Perfekt for deilige dager utendørs. Foto: Godfisk

Det er fortsatt muligheter for deilige soldager: Da er det lite fristende å måtte stå inne på et kjøkken for å lage middag. Nei, ta heller med deg maten ut til grillen!

OPPSKRIFTER: Godfisk har noen spennende oppskrifter – som til og med er sunne!
Fisk på grill kan fort bli en favoritt, for sjømat på grill går veldig raskt - og det beste: Resultatet blir lett og smakfullt.

Grillet lettsaltet torsk Foto: Synøve Dreyer
Grillet lettsaltet torsk Foto: Synøve Dreyer

Oppskrift: Grillet lettsaltet torsk med grønnsaker

Saltet torsk på grillen er mye enklere enn du tror, men akkurat denne retten trenger litt forberedelser. Torsken må nemlig ligge i kaldt vann i 3-4 timer.

Etter det marinerer du filetene i 15 minutter i en blanding av sitrongress, bladpersille, olivenolje og saften av lime. Men etter det er den klar for grillen, og etter et kvarter har du laget et skikkelig herremåltid!

Oppskriften finner du her.

Grillpakke med hjerteskjell. Foto: Synøve Dreyer
Grillpakke med hjerteskjell. Foto: Synøve Dreyer

Oppskrift: Grillpakke med hjerteskjell

Sommer og skalldyr hører sammen. Reker, blåskjell og kreps er de store sommerfavorittene, men hva med å prøve hjerteskjell? Putter du dem i grillpakker med grønnsaker, er dette noe av det enkleste du kan lage.

Finn frem solbriller og skjærefjølene til kutting av grønnsaker, så kan alt lages på verandaen eller i hagen.
Bytt gjerne ut grønnsakene i oppskriften med dine favoritter, alt er lov og vel bekomme.

Oppskriften er her.

Grillet tørrfisk, oliven, tomater og sprøtt surdeigsbrød. Foto: Mats Dreyer
Grillet tørrfisk, oliven, tomater og sprøtt surdeigsbrød. Foto: Mats Dreyer

Oppskrift: Grillet tørrfisk

Med grillet tørrfisk, oliven, tomater og sprøtt surdeigsbrød får du en nydelig smaksbombe.

De fleste fiskerestauranter med respekt for seg selv har grillet tørrfisk på menyen. Men denne lekre retten kan like gjerne nytes barbeint i hagen. Men husk å kjøpe utvannet tørrfisk, eller vann den ut i forkant. Fremgangsmåten til utvanning av tørrfisk står som oftest på pakken.

God mat skal være enkelt, og grillet tørrfisk går raskt å lage. Etter kun 3 minutter på grillen er den faktisk ferdig!

Test grillet tørrfisk, og du vil neppe angre.

Oppskriften er her.

Laks og kamskjellspyd. Foto: Synøve Dreyer
Laks og kamskjellspyd. Foto: Synøve Dreyer

Oppskrift: Surf 'n' turf med grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke

Vil du ha sjømat eller kjøtt? Ja takk, begge deler – det er tross alt sommer!

Kort sagt er surf 'n' turf en middag bestående av både kjøtt og sjømat. En kombinasjon som absolutt burde testes ut.
Ofte er det kjøtt og skalldyr som blir satt sammen til en delikat rett, men her har vi lagt til nordmenns favorittfisk: Laks.

Når laks, kamskjell og spekeskinke i tillegg serveres på grillspyd, så blir sommermiddagen en sann fryd for både øye og gane!

Sjekk om du er enig.

Oppskriften er her.