Lunsjguide med Long & Short:Unik lunsjopplevelse på toppen av Holmenkollen

VAFLER: På Holmenkollen Parks meny finner du vafler i alle mulige varianter.
VAFLER: På Holmenkollen Parks meny finner du vafler i alle mulige varianter. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Moss serveres pølse i vaffel. På nyåpnede Holmenkollen Park er vaffelserveringen langt mer sofistikert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

LUNSJGUIDE: Lunsjkameratene ankommer Holmenkollen Park Hotells nyåpnede bistro en onsdag formiddag. Overskyet eller ei – hotellets storslåtte utsikt over både Oslo og marka viser seg gjennom panoramavinduene. Herfra kan du peke ut alle byens severdigheter.

Vanskeligere er det å finne hovmesteren.

– Hvor begynner egentlig restauranten, og hvor slutter lobbyen, undrer Short og henviser til hotellets åpne planløsning.

Long er mer opptatt av utsikten.

– Vi setter oss vel ute, spør han.

UTE OG INNE: Holmenkollen Park Bistro tilbyr både ute- og inneservering. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
UTE OG INNE: Holmenkollen Park Bistro tilbyr både ute- og inneservering. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Skuffende uteområde

Short får til slutt tak i en fra resepsjonen. Han kan tilby kaffe, men hovmesteren vet han ikke hvor er. Long spør om de kan sitte ute, hvilket bekreftes. Den ansatte peker mot et bord.

Denne gangen har Long og Short med en ekstra på laget. Hun kommenterer størrelsen på uteplassen i det de setter seg:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Man skulle trodd de ville utnyttet en av Oslos beste utsikter bedre.

Long og Short nikker i enighet. Uteplassen beskrives bedre som en terrasse. Møblene er også noe enkle.

– De ligner på parkbenker, legger Long til.

Mens praten går, kommer resepsjonisten ut med kaffe «på huset». Ute er det en rolig atmosfære, selv om flere turister har satt seg ned på plassene rundt. Omsider spaserer hovmesteren smilende bort til bordet. Han ønsker dem velkommen og deler ut to menyer.

– Glemte han meg? funderer Long.

CÆSARVARIANT: Holmenkollen Park Bistro har sin egen vri på den klassiske cæsarsalaten. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
CÆSARVARIANT: Holmenkollen Park Bistro har sin egen vri på den klassiske cæsarsalaten. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Vaffelmeny

På menyen er det vafler i alle varianter. Vaffel med egg, ost og trøffel. Vaffel med asparges og laks. Vaffel med avokado, pinjekjerner og basilikum. Rett og slett vaffel med kreti og pleti, inkludert noe som kan minne om en cæsarsalat, i form av vaffel med romanosalat, kylling og parmesan, servert med dressing fra den berømte salaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vaffel med pølse må du imidlertid se lenger etter.

Short undrer seg over vafler på forretningslunsj, og går for en trygg variant med løyrom. Long syns valget til makkeren er kjedelig.

– Gi slipp på fordommer og lev livet.

Long oser entusiasme over alle vaffelvariantene, og lander på en med egg og trøffel.

Deres «pluss én» velger restaurantens egen cæsarvariant, og lurer begeistret på hvor vaffelen skal være.

Kokken tar seg tid, men når maten kommer er den verdt ventetiden. Longs noe beskjedne rett er en vaffel som nesten er usynlig under egg og trøffelflak, som igjen er toppet av en fyldig ostesaus. Shorts løyromtallerken minner om en fin mini-buffet, hvor løyrom, rømme og rødløk ligger i skåler ved siden av vaflene.

Cæsarsalaten kommer i skål, og lunsjguidens ekstrafølge sliter med å finne vaflene sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er det bacon du har der, spør Long, og peker på noen små frityrbiter i salaten.

– Det er krutonger, svarer gjesten.

Først da innser hun at krutongene egentlig er vafler.

– Jeg sliter litt med å smake trøffelen, sier Long, som ellers er fornøyd.

Short må gå tilbake på tidligere fordommer.

– Dette er faktisk en av de beste løyromrettene jeg har smakt, sier hun.

Gjestens entusiasme for cæsarsalat forblir uendret. Hun kommenterer særlig at kyllingen er veldig god.

UTSIKT: Både Oslo og marka er synlige fra Holmenkollen Park. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
UTSIKT: Både Oslo og marka er synlige fra Holmenkollen Park. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Evakuering og dessert

Lunsjguiden får beskjed om at en stein har falt ned fra taket og at de må flytte seg inn. Det er visstnok ikke helt ferdig oppusset likevel. Greit nok, da det gir dem muligheten til å oppleve inneområdet også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innen de tre har flyttet seg er det klart for dessert. Her finner Short endelig en vaffel hun kjenner igjen, og bestiller en klassiker. Vaffel med rømme og syltetøy. Long føler seg fremdeles eventyrlysten, og bestiller en tempurafritert versjon med vaniljeis, eple og calvados. Gjesten velger å sitte igjen med ettersmaken fra salaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Desserten kommer raskere på bordet enn hovedretten. Både Long og Short er storfornøyde med valgene sine. Calvadosen komplementerer vaniljeisen og eplene godt. Vaffel med rømme og syltetøy er noe mer forutsigbart, men i dette tilfellet overgikk det forventningene.

Long, Short og gjesten nyter utsikten litt til før de drar.

– Sikkert et morsomt sted å ta med utenlandske forretningsgjester, sier Short mens de går ut.

Hun henviser til bygget, som har bevart sitt klassiske preg, selv etter renovasjonen.

Long sier seg enig, men kommenterer igjen uteplassen.

– Maten var god, men det er synd de ikke utnytter uteområdet bedre.

Holmenkollen Park Bistro - Terningkast: 4

Holmenkollen Park Hotell er gjenåpnet. Blant de nye tilskuddene er en bistro, hvor lunsjen går i vafler – men kanskje ikke slik du er vant til.

Sted: Kongeveien 26.

Pris lunsjretter: 145–195 kroner.

Tid før maten kom: 21 minutter.

Besøkt: 22. juni 2022.

TIL SLUTT: Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus eier 2,7 prosent av Scandic Hotels Group. De eier også Finansavisen og ABC Nyheter.