Oppskrift: 5 enkle middager for late dager
På late og varme dager passer det perfekt med noen enkle og raske retter som er pakket med smak. Lag gjerne litt ekstra så har du deilig lunsj til en dag på stranden.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no
Når varmen kommer sigende inn over oss kan vi ofte føle oss litt matlei og da er det desto viktigere at maten du lager smaker ekstra godt, og at du slipper å stå timesvis over grytene.
Vi har funnet fem deilige middager for late dager. Alle rettene er for fire personer, men du kan lage mer elle mindre, det er helt opp til deg.
Kylling med pasta, kalkunbacon og grønne erter
Pasta går raskt og lage og her kan du bruke den pastaen du liker best. Retten serveres med grønne erter, tomater, parmesan og basilikum, samt stekt kalkunbacon. Smakfult og ikke minst, fargerikt. Perfekt til en lat sommerdag, eller hvilken som helst annen dag.
Dette trenger du:
150 g kalkunbacon
2 hvitløksfedd
1 boks cherrytomater
2 dl grønne erter
400 g valgfri pasta
500 g kyllingfilet
1 neve basilkum
revet parmesan
olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær kalkunbacon i små biter.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenSkjær hvitløken i tynne skiver, og del cherrytomatene i to.
Stek baconet til det er gyllent.
Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring i ett minutt.
Ha i tomatene og la det hele småkoke på middels varme i rundt 10 minutter.
Tilsett ertene mot slutten av koketiden, og krydre med salt og pepper.
Stek kyllingen mens pastaen koker og krydre med salt og pepper. Stek på begge sider til de er gjennomstekte.
Hell av vannet på pastaen, og bland pastaen sammen med sausen.
Rør inn en håndfull revet parmesan og basilikumblader. Topp pastaen med kylling skåret i skiver og nykvernet pepper. Servér gjerne med ekstra parmesan ved siden av.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLaksebowl med mango og ingefærsaus
Bowl kan minne om sashimi, men her serveres alt i en bolle. Denne bowlen lages med rå laks og ris, byggryn eller kokt quinoa. Du kutter fisken i terninger og grønnsakene i biter eller staver og har over mango og ingefærsausen. Enkelt og veldig godt.
Artikkelen fortsetter under annonsenDette trenger du:
400-600 g salma laks
4 dl kokt quinoa, byggryn eller ris
1 agurk
1 pose sukkererter
4 gulrøtter
1 appelsin
1 hjertesalat
Frisk koriander
Mango- og ingefærsaus
1 boks mangopuré
1 ss finrevet ingefær
Slik gjør du:
Skjær laksen i små terninger og ha over i en bolle.
Press litt limesaft over laksen og sett i kjøleskapet.
Kok quinoa etter anvisning på pakken
Skjær agurk og sukkererter på langs, og hjertesalat i strimler.
Rasp gulrøttene og ha i en bolle og press over appelsinsaft.
Bland sammen mangopuré og raspet ingefær i en skål. Smak til med chiliflak eller chillikrydder.
Bland alt i en bolle og ha over mangosausen rett før servering.
Smakfull couscous med grønnsaker og skinke
Enkel og grei rett med masse smak som lages i én og samme gryte. Kan serveres med brød og en enkel salat hvis du ønsker det. Bruk gjerne en stor kjele så blir couscousen luftigere.
Dette trenger du:
300 g bogskinke i terninger
Artikkelen fortsetter under annonsen2 paprika
½ brokkoli
½ blomkål
2 vårløk
4 dl ukokt couscous
4 dl vann
2 ss kyllingbuljong
1 dl frosne erter
1 ½ ts tikka masala-kryddermiks
Slik gjør du:
Smelt smør i en varm tykkbunnet kjele.
Stek skinke, paprika, brokkoli, blomkål og vårløk i 2 minutter, og ha over couscous, vann og buljong.
Kok opp, og ha i erter.
Artikkelen fortsetter under annonsenSett kjelen til side fra platen, og la trekke under lokk i 10 minutter.
Ha tikka masala-kryddermiks og en smørklatt i couscousen, og rør rundt med en gaffel til den er luftig.
Servér med en salat og godt brød til.
Wrap med skinke og salsa
En tortilla wrap smaker alltid godt og er rasende enkelt å lage. Du kan fylle den med det du liker best, og steke den i vaffeljernet eller i et toastjern.
Dette trenger du:
tortilla
salsa
tomatskiver
skinke
revet ost
Slik gjør du:
Legg tortillaen på et skjærebrett og se for deg at tortillaen består av fire deler.
Skjær i tortillaen i fire deler fra ytterkanten og inn til midten.
Artikkelen fortsetter under annonsenFordel salsa på den ene 1/4 av tortillaen.
Legg skinke på del tre av tortillaen.
Legg tomatskiver på del to av tortillaen.
Strø ost på del fire av tortillaen.
Brett den delen med salsa over delen med tomatskivene. Brett videre med klokka til du har brettet siste del over osten. Nå står du igjen med en pakke som ligner en trekant.
Legg trekanten i et vaffeljern eller i et toastjern og stek til osten er smeltet.
Sevér gjerne med en god salat og hjemmelaget dressing.
Paprikasuppe med kikerter og fetaost
Suppe kan du fint spise selv om temperaturene ute stiger. Denne har sødme fra paprikaen, pakket med smak og metter godt.
Dette trenger du:
2 pakker kikerter
4 paprika
2 rødløk
4 fedd hvitløk
4 boks hakkede tomater
4 grønsaksbuljongterning
olivenolje
chillikrydder
pepper og salt
2 l vann
1 pk Fetaost
Slik gjør du :
Hell av vannet på kikertene og skyll kikertene godt under kaldt vann.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsen
Tørk kikertene i et kjøkkenhåndkle.
Bland sammen olivenolje, chilikrydder, salt og pepper i en bolle og ha over kikertene, bland godt.
Legg kikertene over på et stekebrett ikledd bakepapir.
Legg paprikaene sammen med kikertene i og stek på 210 grader i ca 15 min.
Ta ut paprikaen, og stek kikertene videre i 15 min til.
Kutt opp hvitløk og rødløk og stek i litt olje i ei gryte til løken har blitt blank.
Tilsett hakkede tomater, buljong- terninger og vann.
Når paprikaen er ferdig i ovnen, skjærer du bort kjernen med frøene, kutter opp paprikaen i terninger og tilsetter den også i gryta. Kok i minst 15 min.
Mos suppa med stavmikser. Topp suppa med ristede kikerter og servér med godt brød.