Oppskrift: 10 langpannekaker til 17. mai-festen

HURRA! Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær.
HURRA! Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er inspirasjon når du har lyst å prøve noe annet enn den klassiske sjokoladekaken i langpanne til 17. mai-festen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OPPSKRIFT: Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai.

– Klassikeren er sjokoladekake med glasur og kokos, som vi alle kjenner godt. Men til et variert og fristende kakebord er det også godt med noen alternativer, sier Torunn Nordbø, daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn i en pressemelding.

Hun har plukket ut oppskrifter på 10 gode langpannekaker som garantert vil få ben å gå på når det er 17. mai-fest.

Oppskrift: Langpannekake med sitron og blåbær

Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

1. Langpannekake med sitron og blåbær

En frisk og saftig kake som vi lyse opp blant alle sjokoladekakene på kakebordet.

Oppskrift: Rosin- og krydderkake

Rosin- og krydderkake. Foto: Brodogkorn.no
Rosin- og krydderkake. Foto: Brodogkorn.no

2. Rosin- og krydderkake

Denne kaken er saftig og holdbar, og med kanel, allehånde og kefir blant ingrediensene.

Oppskrift: Eple- og pistasjkake

Eple-og pistasjkake. Foto: Brodogkorn.no
Eple-og pistasjkake. Foto: Brodogkorn.no

3. Eple- og pistasjkake

Rask å lage, og frisk på smak med kanel, nøtter og eplebiter blant ingrediensene.

Oppskrift: Gulrotkake

Gulrotkake. Foto: Brodogkorn.no
Gulrotkake. Foto: Brodogkorn.no

4. Gulrotkake

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle liker gulrotkake! Denne har en deilig glasur av kremost som passer godt til den søte kaken.

Oppskrift: Mor Monsen

Mor Monsen. Foto: Brodogkorn.no
Mor Monsen. Foto: Brodogkorn.no

5. Mor Monsen

Mange baker Mor Monsen til jul, men det er en kake som passer vel så bra til nasjonaldagen.

Oppskrift: Krydderkake med eple

Krydderkake med eple. Foto: Brodogkorn.no
Krydderkake med eple. Foto: Brodogkorn.no

6. Krydderkake med eple

En lettvinn langpannekake med kefir som gjør den ekstra saftig og holdbar.

Oppskrift: Banan- og pekankake

Banan- og pekankake. Foto: Brodogkorn.no
Banan- og pekankake. Foto: Brodogkorn.no

7. Banan- og pekankake

Søte bananer og sprø nøtter i en herlig langpannekombinasjon.

Oppskrift: Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær

Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær. Foto: Brodogkorn.no
Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær. Foto: Brodogkorn.no

8. Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær

Denne er kanskje mest for de voksne: En fruktkake med rom, rosiner og tørket frukt og mandler.

Oppskrift. Appelsinkake med marsipan

Appelsinkake med marsipan. Foto: Brodogkorn.no
Appelsinkake med marsipan. Foto: Brodogkorn.no

9. Appelsinkake med marsipan

Appelsinsaft og revet appelsinskall gir denne kaken en herlig syrlig smak. Marsipan gir luksusfølelsen.

Oppskrift: Brownies med karameller og marshmallows

Brownies med karameller og marshmallows. Foto: Brodogkorn.no
Brownies med karameller og marshmallows. Foto: Brodogkorn.no

10. Brownies med karameller og marshmallows

En sjokoladekake i forkledning! En deilig langpannekake med karameller, mini marshmallows og sjokoladebiter som kombinerer kake og godteri til en fristende festkake.

Baketips for langpannekaker

Langpannekaker er ofte enkle å lage, og lett å lykkes med.

– Hvis du velger en av de minst kompliserte oppskriftene, vil selv nybegynnere i kakebakst oppleve at det er lett å få til, sier Torunn Nordbø.

Hun har følgende generelle råd som kan være gode å ha når du setter i gang med baksten:

  • Romtempererte egg gir ekstra luftig eggedosis.
  • Kle langpannen med bakepapir om du vil være helt sikker på å få den enkelt ut av formen.
  • Bruk alltid sikt når du har i det tørre i – ikke bare for å unngå klumper, men også for å få røren luftig, lett og fin til din langpannekake.
  • Sett langpannekaken inn i ovnen med det samme du har laget ferdig røren. Dersom den blir stående på benken for lenge, kan luften gå ut av eggedosisen.
  • Ikke slump! Kakebaking krever mer nøyaktighet enn vanlig matlaging – så du vil tjene på å være nøyaktig og tålmodig underveis.
  • Sjekk alltid om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Fester det seg røre på den, må langpannekaken dn stå litt lenger i ovnen.