Oppskrift: Sjømat på festbordet 17. mai - og andre vårdager
Godfisk har samlet sine favorittretter til 17. mai. Sett sammen en festmeny med fisk og skalldyr når venner og familie møtes for nasjonaldagsfeiring.
OPPSKRIFT: Frokostbordet på 17. mai skal være bugnende med deilig mat som alle liker. Godfisk.no anbefaler i en pressemelding disse seks sjømatfavorittene. De er både enkle å lage og supegode!
Quiche med røkt laks vil imponere gjesten og er supert å ta med seg om du skal bidra med en rett til frokosten. Med røkt laks får du en ny vri på den tradisjonelle og smakfulle quichen.
Et skalldyrfat blir fort festens midtpunkt. Om du velger reker eller et utvalg av skalldyr er dette noe som vil falle i smak. Server med tilbehør som loff, smør, sitron, lime, majones, aioli og dill.
Oppskrift: Blinis med røkt laks
En kjent og kjær klassiker på 17. mai er laks med eggerøre . En ny vri er røkt laks og mozzarella på toast . Dette er en lekker liten snack du kan servere som en appetittvekker eller på koldtbordet. En annen smakfull variant er blinis med røykt laks og pepperrotkrem.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenToast Skagen består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en klassiker som er perfekt til koldtbordet.
Røkt ørret i potetlefse med snøfrisk smaker friskt og god og kan lages i forkant. Så er det bare sette frem når gjestene kommer. Et tips er å lage litt ekstra da de fort forsvinner fra bordet.
En fest-salat med reker, appelsin og basilikum smaker fortreffelig og vil lyse opp koldtbordet. En deilig dressing med chili og ingefær vil sette fart på smaksløkene. Server med fersk brød.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenInspirasjon: Festmiddag med sjømat
Skal du samle venner og familie til middag på 17. mai har vi forslag til en festmeny som kombinerer arter i sesong med friske smaker av vår. Bedre blir det simpelthen ikke!
Forrett
Laksecarpaccio
Løvtynne, fristende carpaccio-skiver kjenner vi fra det italienske kjøkken. Men hvorfor ikke gi retten en nordisk vri med sprelsk laks, frisk seterrømme og en smak av det norske høyfjellet?
Mellomrett
Ceviche av kamskjell med syltet rødløk og avokado
Ceviche er en latinamerikansk rett der sjømaten marineres i sitrus. Prøv denne oppskriften med ceviche av kamskjell, og server med syltet rødløk og salat.
Hovedrett
Kveite med friske grønnsaker
Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.
Snacks når gjestene kommer eller som kveldsmat? Se våre tips til deilige småretter med fisk og skalldyr.