Oppskrift:  Sjømat på festbordet 17. mai - og andre vårdager

Skal du samle venner og familie til middag på 17. mai har vi forslag til en festmeny som kombinerer arter i sesong med friske smaker av vår.
Skal du samle venner og familie til middag på 17. mai har vi forslag til en festmeny som kombinerer arter i sesong med friske smaker av vår. Foto: Godfisk
Artikkelen fortsetter under annonsen

Godfisk har samlet sine favorittretter til 17. mai. Sett sammen en festmeny med fisk og skalldyr når venner og familie møtes for nasjonaldagsfeiring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OPPSKRIFT: Frokostbordet på 17. mai skal være bugnende med deilig mat som alle liker. Godfisk.no anbefaler i en pressemelding disse seks sjømatfavorittene. De er både enkle å lage og supegode!

Quiche med røkt laks vil imponere gjesten og er supert å ta med seg om du skal bidra med en rett til frokosten. Med røkt laks får du en ny vri på den tradisjonelle og smakfulle quichen.

Et skalldyrfat blir fort festens midtpunkt. Om du velger reker eller et utvalg av skalldyr er dette noe som vil falle i smak. Server med tilbehør som loff, smør, sitron, lime, majones, aioli og dill.

Oppskrift: Blinis med røkt laks

Blinis med røkt laks. Foto: Godfisk
Blinis med røkt laks. Foto: Godfisk


En kjent og kjær klassiker på 17. mai er laks med eggerøre . En ny vri er røkt laks og mozzarella på toast . Dette er en lekker liten snack du kan servere som en appetittvekker eller på koldtbordet. En annen smakfull variant er blinis med røykt laks og pepperrotkrem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toast Skagen består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en klassiker som er perfekt til koldtbordet.

Røkt ørret i potetlefse med snøfrisk smaker friskt og god og kan lages i forkant. Så er det bare sette frem når gjestene kommer. Et tips er å lage litt ekstra da de fort forsvinner fra bordet.

En fest-salat med reker, appelsin og basilikum smaker fortreffelig og vil lyse opp koldtbordet. En deilig dressing med chili og ingefær vil sette fart på smaksløkene. Server med fersk brød.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Inspirasjon: Festmiddag med sjømat

Kveite til festmiddagen. Foto: Alf Børjesson
Kveite til festmiddagen. Foto: Alf Børjesson

Skal du samle venner og familie til middag på 17. mai har vi forslag til en festmeny som kombinerer arter i sesong med friske smaker av vår. Bedre blir det simpelthen ikke!

Forrett

Laksecarpaccio
Løvtynne, fristende carpaccio-skiver kjenner vi fra det italienske kjøkken. Men hvorfor ikke gi retten en nordisk vri med sprelsk laks, frisk seterrømme og en smak av det norske høyfjellet?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellomrett

Ceviche av kamskjell med syltet rødløk og avokado
Ceviche er en latinamerikansk rett der sjømaten marineres i sitrus. Prøv denne oppskriften med ceviche av kamskjell, og server med syltet rødløk og salat.

Hovedrett

Kveite med friske grønnsaker
Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.

Snacks når gjestene kommer eller som kveldsmat? Se våre tips til deilige småretter med fisk og skalldyr.