Lunsjguiden med Long & Short:Nydalens bryggeri og spiseri: Gastropub uten gastronomiske overraskelser

JOBBLUNSJ UTENFOR KONTORET: Det er mange fra de nærliggende kontorene i Nydalen som legger turen til deres lokale bryggeri og spiseri.
JOBBLUNSJ UTENFOR KONTORET: Det er mange fra de nærliggende kontorene i Nydalen som legger turen til deres lokale bryggeri og spiseri. Foto: Ivän Kverme / Finnsavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nydalens bryggeri og spiseri byr på grei mat til litt stive priser i velkledde lokaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

LUNSJGUIDEN: – Husker du da gastropub med egenbrygget øl var verdens kuleste konsept, spør Short retorisk i det de krysser Gullhaug bru over Akerselven.

Det omkransende området i Nydalen er kledd i høye, monotone bygg med varierende grad av glassfasader. På innsiden både jobber, bor og studerer tusenvis.

Nydalen Bryggeri og Spiseri var blant de tidlige spisestedene i det raskt utviklende området, hvis alternativer før egentlig var best kategorisert av en Peppes Pizza-filial.

Long og Short går inn døren til gastropuben. Et stort og romslig lokale på to etasjer. Interiøret består av rød murstein, mørkt tre og svart skinn. Og levende lys på mange av bordene. På tavlene bak bardisken er ulike øltyper skrevet med hvitt kritt. Gjennom en glassvegg kan en se inn på det tilhørende mikrobryggeriet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette minner meg om da vi besøkte Jarmann Gastropub på Aker Brygge, uttaler Long.

En servitør tar dem imot og forteller at de dessverre har lite folk på jobb, og at servicen blir deretter.

Lunsjkameratene vurderer å sette seg ute i plussgradene, men når de blir informert om at uteserveringen håndteres med bestilling via QR-kode slår de seg heller ned i varmen, i en av båsene ved vinduet, kledd i art deco-aktig skinn.

LITT FOR ALLE: Menyen er variert. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
LITT FOR ALLE: Menyen er variert. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Øl fra eget bryggeri hos Nydalen Bryggeri og Spiseri

To menyer kommer raskt på bordet, og lunsjduoen blar opp. Mange sider er dedikert til den store ølmenyen, som blant annet inneholder øl fra spisestedets eget bryggeri. Men de går for hver sin alkoholfrie variant. Lunsj- og middagsrettene er i typisk stil; fish and chips, bakt potet og hamburger. Pluss et par salater, og litt annet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Menyene til gastropubene har jo ofte ingen rød tråd, men er fylt av litt for enhver smak. Det er også tilfellet her, sier Long og lander på en cæsarsalat med kylling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Short går – ikke overraskende – for burger.

– Jeg vedder på at de to rettene vi har valgt er de det går mest av her, sier han.

GASTROPUBMAT: Lunsjduoen antar at burgeren må være blant de aller mest populære rettene, som kombinert med egenprodusert øl sikkert fenger mange. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
GASTROPUBMAT: Lunsjduoen antar at burgeren må være blant de aller mest populære rettene, som kombinert med egenprodusert øl sikkert fenger mange. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Mektig lunsj

Det er relativt stille i lokalet. Noen få bord – både ute og inne – er fylt av gjester, mens et par langbord ryddes etter at grupper med besøkende har reist tilbake til kontoret.

Etter et knapt kvarter kommer de to hovedrettene.

– Porsjonen er voldsomt stor, men den ser veldig innbydende ut, påpeker Long.

Hun hiver innpå med salaten, som består av estragon- og sitronmarinert lårfilet av kylling, cæsardressing, bacon, Grana Padano-ost og brødkrutonger.

– Marinaden til kyllingen er veldig god, men den skulle gjerne hatt litt mer stekeskorpe. Salatbladene er dynket i dressing og tar litt overhånd. Men baconet er ordentlig godt stekt, akkurat slik jeg vil ha det, sier Long.

– Brødkrutongene er også litt kjedelige, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Short setter i gang med friesene.

– Standard, men ikke dårlig gjennomført, sier han.

Burgeren står så for tur. Den ser litt ensfarget ut, med 180 gram storfe i brioche, stablet og holdt sammen av et trespyd.

– Taleggio-osten er et herlig tilbehør. Kombinert med karamellisert løk, bacon og trøffelmajones blir den ganske mektig. Heldigvis er det litt salat, smiler Short.

Artikkelen fortsetter under annonsen
ØL, ØL, ØL: I tillegg til egenproduserte varer tilbyr Nydalen bryggeri og spiseri en stor ølmeny. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
ØL, ØL, ØL: I tillegg til egenproduserte varer tilbyr Nydalen bryggeri og spiseri en stor ølmeny. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Summa summarum

Prisene er på den dyrere siden. For burgeren med fries betalte Short 258 kroner. Pluss nærmere hundrelappen for en alkoholfri Peroni. Og flere av rettene på menyen, blant annet kveite og entrecote, koster rundt 350 kroner.
– Det er mange andre steder jeg kan betale mindre enn det for enda bedre mat, oppsummerer Long, som forøvrig ikke greide å å spise opp all maten.

Etter at de to er forsynte tar det lang tid før de ser noe til servitøren, som litt småstresset beveger seg mellom kundene. Til slutt må de be en annen om å få regningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er fint at de sa ifra om lav bemanning da vi kom, men vi har jo nesten ikke sett snurten av servitørene innom vårt bord.

– Jeg overlever. Maten er grei, stedet er bra på innsiden og dette er en klassisk terningkast fire.

Nydalen Bryggeri og Spiseri Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Nydalen Bryggeri og Spiseri Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Nydalen bryggeri og spiseri - Terningkast: 4

Nydalen bryggeri og spiseri serverer raskt typisk gastropub-mat som hamburger og cæsarsalat. Trivelige lokaler, helt allright mat og litt stive priser.

Sted: Nydalsveien 30 A, 0484 Oslo

Tid før maten kom: 13 minutter.

Pris lunsjretter: 168 til 358 kroner.

Besøkt: 26. april.