Ukens vintips:

– 2019-årgangen er den beste jeg har smakt av Sassicaia

En av Italias beste produsenter

VIN: Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

En av verdens ikonske viner

Svein har besøkt Sassicaia i Toscana, så Jon Trygve og Svein diskuterer produsenten og 2019-årgangen som slippes senere i år.

2019 årgangen er den beste jeg har smakt til nå
Vinjournalist Svein Vinofil Lindin

I 1994 fikk Tenuta San Guido sin egen DOP-klassifikasjon: DOP Bolgheri Sassicaia. Hittil er Sassicaia den eneste produsenten i Italia som har blitt tildelt dette.

Første årgang av Sassicaia ble tappet i 1948. Vinene forble husvin for familien Incisa della Rocchetta i nærmere 20 år, frem til 1968. Etter hvert begynte vinjournalister og vinkjennere å høre rykter om de fantastiske dråpene fra vinmarken i skogen.

Kun 3.000 flasker ble laget i året, og vinproduksjonen var en velsmakende bigesjeft til hesteoppdrett og trening av veddeløpshester.

Trykk for å lese mer om vinene:

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din (beta)
  • Tilgjengelig på iOS og Android

Personvernpolicy