Oppskrift: Denne drinken er inspirert av sydenferie på 80-tallet

DRINKEN: Den blå jeg hadde i Syden.
DRINKEN: Den blå jeg hadde i Syden. Foto: Stine Nibe Ravneberget / Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anna Przewoznik lager nostalgisk drink med smak av sol, sommer og sydendisco.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Premium.

– Gjester har spurt oss om å få «den blå drinken de hadde på ferie», uten å helt huske navnet på drinken, sier Anna Przewoznik (31), barsjef på Rebell i Oslo.

Baren på Grünerløkka har siden 2013 servert heftige doser nostalgi for alle som vil flykte fra nåtiden tilbake til 80-tallet, om så bare for en kveld.

Stedet byr på musikk typisk for det glade 80-tallet, men også 70- og 90-tallet, mens interiøret trekker gjestene inn i et herlig sammensurium av sterke farger og neon, palmer og flamingoer, ispedd postere av klassiske 80-tallsband på veggene. Og en gitar hengende ned fra taket, for hvorfor ikke?

– Gjestene liker å komme hit og ta bilder med de fargerike veggene våre som bakgrunn. Men vi forsøker å forandre på stedet hvert år, så den berømte rosa veggen vår har vært både turkis og grå, sier Anna.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
LAGER DRINKEN: Barsjef på Rebell, Anna Przewoznik. Foto: Stine Nibe Ravneberget / Finansavisen
LAGER DRINKEN: Barsjef på Rebell, Anna Przewoznik. Foto: Stine Nibe Ravneberget / Finansavisen

Sydenferie på 80-tallet

Menyen deres baserer seg i stor grad på klassikere fra 80-tallet, men med deres egne tvister i form av eksempelvis ulike siruper. I tillegg til flytende lesk serverer Rebell flere matretter, men de er ikke låst til kun ett type kjøkken – det sørger rebellen i dem for.

– «Den blå jeg hadde i Syden» er derfor vår versjon av den klassiske 80-tallsdrinken Blue Lagoon, men med en vaniljetvist, forklarer Anna.

– Og siden vi er en 80-tallsbar, ville vi minne folk om Syden-ferier og de typisk fargerike drinkene man får der.

Den blå jeg hadde i Syden er ifølge barsjefen søt og forfriskende med et vaniljepreg og en sitrontvist, og skal minne om sommerferien.

DRINKEN: Den blå jeg hadde i Syden. Foto: Stine Nibe Ravneberget / Finansavisen
DRINKEN: Den blå jeg hadde i Syden. Foto: Stine Nibe Ravneberget / Finansavisen

– Fyll en tom shaker med ingrediensene. Tilsett is, shake og hell over et rocksglass. Topp med sitronbrus og pynt med en sitronskive og et maraschinobær.

OPPSKRIFT: Den blå jeg hadde i Syden

2 cl vaniljevodka

2 cl curacao

2 cl simple sirup

4 cl sitronjuice

Sitronbrus

Sitronskive, maraschinobær og drinkparasoll til pynt.