
Oppskrift: – Spicy Gina er min variant av en klassisk Margarita

Synne Dyb Støyva disker opp med fruktig tvist på en klassiker.
Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Premium.
– At folk vil ha noe å gjøre mens de drikker er blitt en ganske stor trend i Oslo. Derfor har flere barer kommet opp med ulike spill, sier Synne Dyb Støyva, daglig leder på Pollett Bislett i Oslo.
Baren ligger i kjelleren på ærverdige Bislett Bad, og beskrives som både en nabolags- og en arkadebar. Til tross for en enorm uteservering sommerstid, er det nok stempelet med Nordens største bilbane i en bar som tiltrekker folk.
– Bilbanen vår skulle egentlig være 47 meter, men den endte opp på 45. Den er laget av den kjente bilbanebyggeren Janis Nabokins. De som vanker i miljøet kjenner nok til ham, forteller Støyva.

Spillbar og games på Bislett
I tillegg til bilbanen som kveiler seg rundt i lokalet, har Pollett også ulike typer bilspill, skytespill og pinball. Alt med en vintage schwung over seg – deriblant både Indiana Jones- og The Twilight Zone-spill.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenBak baren, som åpnet høsten 2019, står gjengen som driver Tilt, en annen velkjent spillbar i Oslo. Og navnet Pollett kommer naturligvis av spillmynten med samme navn som man putter på spillmaskinene.
Pollett byr på et godt utvalg øl, men også en liten cocktailmeny – med blant annet en drink med rødkål.
– Jeg liker litt spesielle drinker med andre typer ingredienser. Selv om rødkåldrink kanskje høres litt ekkelt ut, er den kjempegod. Klassiske drinker er gode hvis man lager dem bra – men hvis man har sin egen tvist på dem, er det enda bedre, sier Støyva.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsen– Spicy Gina er min variant av en klassisk Margarita. Den er litt mer spennende, har litt mer kick og er fruktig – perfekt hele året rundt. Og den er ganske enkel å lage hjemme, sier hun og forklarer:
– Legg to jordbær oppi en tom shaker, gjerne ferske hvis de er i sesong. Hell over tequila, Cointreau, honningsirup og limejuice. Fyll shakeren helt opp med is og rist godt. Dypp et avkjølt glass i litt honningsirup først, så i litt chilipulver iblandet salt. Sil drinken over og pynt med en limeskive på kanten av glasset.

Oppskrift: Spicy Gina
2 jordbær, gjerne ferske
4 cl tequila
1 cl Cointreau
2 cl honningsirup (like deler vann og honning. Tilsett kayennepepper etter smak.)
4 cl limejuice
Chilipulver med salt og limeskive til garnityr