Pinnekjøtt fra Garden Oppheim hedret for unik smak

To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes.
To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat / Anne Mette Johnsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stor stas for lokamatprodusent Renate Søndrål fra Garden Oppheim i Hallingdalen da kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, overrakte plakett som synlig bevis for at deres pinnekjøtt er i Norgestoppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og dermed er kvalifisert for Spesialitet, merkeordningen for lokalmat særklasse.

Garden Oppheim lager pinnekjøtt av lam hovedsaklig fra egen besetning.

Lammene beiter ved foten Hallingskarvet og alle trinn i foredlingsprosessen foregår på gården i en tømmerlåve fra 1800-tallet. Produsenter er Renate og Sjur Søndrål.

Under en fagsamling i Stiftelsen Norsk Mat ved Kulinarisk Akademi onsdag ble Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse, offisielt tildelt til røkt og urøykt pinnekjøtt fra Garden Oppheim.

Pinnekjøtt i særklasse

Pinnekjøtt fra Garden Oppheim servert som aperitiff lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Pinnekjøtt fra Garden Oppheim servert som aperitiff lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

- Dette er kjøttrikt pinnekjøtt, det er pent skjært og har en god fordeling av de ulike stykningsdelene i pakken. Kjøttet har en ren delikat smak av lam med en fin fettbalanse. Pinnekjøtt fra Garden Oppheim er et produkt i særklasse i sin kategori, sa kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, under tildelingen ifølge en pressemelding fra Stiftelsen Norsk Mat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det unike med vårt produkt er at vi gjør alt på vår egen gård med våre egne hender. Produksjonen har mye enkelt utstyr. Vi tørrsalter og tørker pinnekjøttet i frisk fjellluft, sier Renate Søndrål fra Garden Oppheim.

- Vi syns det er veldig stas å få Spesialitet på pinnekjøttet vårt, det betyr at noen andre har vurdert og kvalitetssikret det. Vi håper det vil øke salg og oss som en kvalitetsmerkevare i markedet, avslutter Søndrål.

Utvalgt av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.