Mills lanserer Plantemajones

Mills utvider veganertilbudet med egen majones.
Mills utvider veganertilbudet med egen majones. Foto: Mills
Artikkelen fortsetter under annonsen

70 år etter at ikoniske Mills majones så dagens lys, kommer den grønne lillesøsteren ut i butikk. Plantemajonesen inneholder en spennende ingrediens!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken lanseres Mills Plantemajones. Det er et grønt alternativ tilpasset veganere og alle andre som ønsker mer plantebasert mat.

– Vi er veldig spente før lanseringen av Mills Plantemajones. Hos nykommeren er eggeplommene erstattet av kikert-lake for å få den gode konsistensen. Vi bruker store mengder kikerter i Plantego’-påleggene våre og det er flott å kunne ta i bruk laken også, sier produktsjef Marianne Braastad i Mills i en pressemelding.

Allsidig majones

I likhet med de tradisjonelle majonesproduktene ekte og lett har Mills Plantemajones en høy andel umettet fett, og passer derfor godt inn i et hjertevennlig kosthold. Bruksområdene vil også være de samme.

– Plantemajonesen passer godt både på brødskiva, til reker og skalldyr, og som dressing eller i potetsalat. Den har scoret svært bra i smakstester, sier Braastad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun påpeker at Mills tradisjonelle majones og remulade inneholder kun norske eggeplommer fra frittgående høner, og er også et bærekraftig valg.

– Samtidig vet vi at flere ønsker grønne alternativer i butikken, for å spise både sunnere og mer klimavennlig.

Plantemajonesen blir klimanøytralt produsert ved Mills-fabrikkene i Drammen og Fredrikstad. I første omgang blir den å finne i Rema-butikkene.