Yoko: Viner ment for asiatisk mat

Ungarsk og tysk vin som er spesiallaget for å gå til asiatisk mat.
Ungarsk og tysk vin som er spesiallaget for å gå til asiatisk mat. Foto: Altia
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetene Yoko Riesling fra Pfalz i Tyskland og Yoko Furmint fra Tokaj i Ungarn ble denne måneden lansert i bestillingsutvalget. Bakgrunnen for denne nye vinserien er å lage viner hvor stil og karakter passer smakene fra det asiatiske kjøkkenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Med Yoko er målet å finne den perfekte matchen mellom Asiatisk mat og vin, skriver importøren Altia i en pressemelding.

Asiatiske retter består som regel av ingredienser som soya, fiskesaus, chilipasta, ingefær, sitrongress og krydder som kumin, kardemomme og koriander – alle fremtredende smaker som krever viner med litt ekstra punch for å balansere umami og sterk smak i maten.

- Stikkord er aromatiske druer, høy syre, konsentrasjon og fruktintensitet. YOKO-vinene er av høy kvalitet, og med bistand fra Master of Wine Julie Nyheim, har vi nøye valgt ut Riesling og Furmint fra kvalitetsbevisste produsenter. Dette er viner som reflekterer terroir for sin region, med egenskaper som passer til ulik Asiatisk mat, mener selskapet som beskriver vinene slik:

Yoko Riesling: Intense aromaer av appelsinblomst, sitron, honningmelon, tropisk frukt og krydder. God munnfølelse og fylde, noe restsødme, høy fruktintensitet, mineralitet og konsentrasjon.

Mattips: Spicy Thai green curry med kongereker eller laksesashimi med ponzusaus.

Yoko Furmint: Aromaer av sitron, pære, gule epler, fersken og honning. I munnen kjennes den fyldig, med høy fruktintensitet, syrlig friskhet og innslag av mineraler.

Mattips: Sushi, dumplings fylt med reker eller kyllingwok med grønsaker.