Dette var Kongens diplomat-lunsj

Til dessert var det multer med pistasj- og karamellis.
Til dessert var det multer med pistasj- og karamellis. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kong Harald holdt nylig tradisjonell lunsj for nye utenlandske ambassadører som skal tjenestegjøre i Norge. Desserten så alldeles nydelig ut.

Ikke for at resten av måltidet ikke høres lekkert:

  • Sashimi av laks og kamskjell med små tomater, tomatbuljong og korianderolje.
  • Kveite med tatlete, sopp, spinat, potet, purreløk og smørsaus med kaviar.

Men disse rettene har vi ikke sett. De holdes kanskje skjult «av hensyn til fremmede stater», som det heter i Utenriksdepartementet.

Til dessert var det derimot multer med pistasj- og karamellis, og den har Slottet gladelig publisert bilde av – et bilde du kan studere til inspirasjon for en av helgens desserter du kan prøve deg på hjemme.

Det er tradisjon at Kongeparet inviterer nye ambassadører til lunsj, men på grunn av pandemien og strenge smittevernregler har det ikke vært mulig å gjennomføre slike arrangementer på Slottet.

Kong Harald tok imot ambassadørene med ledsagere i Speilsalen, mens lunsjen ble servert i Store festsal. Gjestene satt ved runde bord.

Artisten Marit Larsen sto for de kulturelle innslagene ved avslutningen av måltidet.

Kong Harald tar imot Sør-Koreas ambassadør Kim Pil-woo og hans ledsager Hyun Kyung Sung til lunsj på Slottet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Kong Harald tar imot Sør-Koreas ambassadør Kim Pil-woo og hans ledsager Hyun Kyung Sung til lunsj på Slottet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Personvernpolicy