Lunsjguiden med Long & Short:Koie Ramen Munch: Nye nudler ved nye Munch

KALDT EKSTERIØR: Det er godt å sitte ute en varm sommerdag, men upersonlig er det hos Koie Ramen Munch.
KALDT EKSTERIØR: Det er godt å sitte ute en varm sommerdag, men upersonlig er det hos Koie Ramen Munch. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Råvarer og anretning gjør at den japanske nykommeren Koie fortjener å kalle seg Ramen. Men stemningen var like kald som den stusselige isen til dessert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Premium.

Long og Short passerer Operaen og krysser Akerselva over Operagata. Her begynner Bjørvikas nye restaurantscene å komme til syne. Serveringskonseptene Lett og Munchies har slått seg til ro på det som har fått navnet Munch Brygge. Et skilt forteller at Koie Ramen også er like i nærheten. De leter og finner restauranten i en sidegate som går fra Munch Brygge og over til det nye torget ved Vannkunsten.

Er det noe Bjørvika trenger så er det sidegater og smug med sjarm. Men høye forventninger går over i undring når de kommer på innsiden av døren. Innredningen er ikke bare enkel, den er steril.

ENKELT INTERIØR: Koie Ramen Munch har spart på utgiftene når det kommer til interiøret. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen
ENKELT INTERIØR: Koie Ramen Munch har spart på utgiftene når det kommer til interiøret. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen

– Jaja, ingen unødvendige overflater å holde rent her, sier Short mens de venter på å bli tilvist bord. Servitøren er rask på plass og finner et bord ute på gaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det virker som om restauranten har kansellert sin bestilling hos Utemiljø AS. Dette kunne vært gjort om til en liten oase. Store bed med grønne planter som rammet inn sitteplassene. Litt lyssetting. Kanskje noen spennende fra pergola-verden, sier Short.

– Husk at vi er ved Munchmuseet. Dette er ikke stedet for trivsel og hygge, svarer Long tørt og titter på benkene, så enkle at de knapt hadde fått jobb på bluesfestivalen på Notodden.

– Har sidegate, trenger sjarm, oppsummerer Short.

TID FOR TE: Koie Ramen Munch tilbyr flere typer japansk te til måltidet - med refill inkludert. Avbildet er teen genmaicha. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen
TID FOR TE: Koie Ramen Munch tilbyr flere typer japansk te til måltidet - med refill inkludert. Avbildet er teen genmaicha. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen

Autentisk

Mens interiørpraten går videre, dukker en smilende servitør opp med menyen. Fokuset vendes mot hovedrettene, hvor ramen-suppen med mais, marinerte smilende egg, vårløk og menma (bambusskudd) står sentralt. Long bestemmer seg for tonkotsu, en ramen-variant med tynnribbe. Short er i det vegetariske hjørnet og bestiller miso, varianten med flere slag sopp. De blir også enige om å dele en rett med gyoza, Japans svar på dumplings med svinekjøtt, til tross for at servitøren forsikrer dem om at det vil være nok mat i hovedretten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skulle vi prøvd oss på noe te, spør Long. De bestiller begge hver sin tekopp med hojicha, en form for søt japansk te.

– God idé å prøve te til lunsj, veldig japansk, sier Short. Japan er jo populært om dagen, særlig nå med OL rundt hjørnet.

På tiden det ville tatt Jakob Ingebrigtsen å løpe 1.500 meter to ganger, får de servert hver sin rykende ramen-bolle.

TOMMEL OPP: Pent anrettede suppeskåler høster likes. Her er tonkotsu-ramen med tynnribbe og genmaicha-te. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen
TOMMEL OPP: Pent anrettede suppeskåler høster likes. Her er tonkotsu-ramen med tynnribbe og genmaicha-te. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen

Bra rekyl

– Dette var raskt, og for ikke å snakke om insta-vennlig servering, utbryter Long. Virkelig en pent anrettet suppeskål dette her.

– Godt smakte det også, svarer Short. Perfekt tyggemotstand på nudlene. Bra rekyl i miso-suppen, konstateres det. Fin og variert blanding av sopp.

– Fantastisk godt. Utrolig mørt og saftig kjøtt. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til å spise kjøttstykket med spisepinner, men det faller nesten fra hverandre. Salt smak av soya. Liker du det, er dette drømmeretten, fastslår Long.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne teen, derimot. Den var smakfull, men neppe noe jeg vil dagdrømme om når jeg drikker Earl Grey, legger Long til.

Gyoza-retten ankommer bordet etter hovedretten er servert, og Short lar ikke vente på seg med å ta en smakebit.

– Denne var det futt i, kommenteres det. En litt sånn spicy og røkt baconsmak, undrer Short. Minner litt om koreansk barbeque faktisk, ikke dumt.

DAMPET OG STEKT: Gyoza, Japans svar på dumplings med svinekjøtt er både dampet og stekt. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen
DAMPET OG STEKT: Gyoza, Japans svar på dumplings med svinekjøtt er både dampet og stekt. Foto: Nicklas Knudsen / Finansavisen

Happy meal

Hovedretten var en home run, men har dere noe spennende på dessertfronten, spør Long en forbigående servitør. Til dessert er det sandwich-is, får de beskjed om. Nysgjerrigheten styrer Long og Short til å bestille to sandwich.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette ser ut som noe som kunne kommet i en happy meal. Rar i konsistensen var den også, som om den har ligget i fryseren for lenge, men det er jo iskrem. Den burde vært anrettet på en tallerken i det minste, mener Long.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Short nikker bekreftende, og spør servitøren om regningen.

– Etter hovedretten var dette ikke noen grand finale. Men hovedretten var veldig god, vel og merke. Jeg tror vi lander på en firer, trukket ned av dessert og den kalde stemningen her, konstaterer Long.

– Enig, men jeg kommer nok tilbake for hovedretten, bekrefter Short.

Koie Ramen Munch - Terningkast 4

Restaurantens andre filial, etter suksessen ved Torggata i 2017. Plassert mellom Barcode og det nye Munch-museet, nyter de populær beliggenhet i enkle lokaler. Alle hovedretter er ramen-supper, med ulike proteinkilder og suppebaser. Maten er autentisk og på et høyt nivå, men kalde omgivelser og skuffende dessert fører til terningkast fire.

Sted: Operagata 39, 0191 Oslo.

Pris lunsjretter: 170 - 190 kroner.

Tid før maten kom: 8 minutter.

Besøkt: 14. juli 2021.