Oppskrift: Stekt laks med kaperssmør

Stekt laks med kaperssmør er lettvint
Stekt laks med kaperssmør er lettvint
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å spise fisk en gang eller to i uka er bra for kropp og sjel. Stekt laks med kaperssmør er raskt å lage og smaker nydelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.

Porsjonsfrosne laksestykker er både rimelig mat og hendig å ha i frysen.

Oppskrift: Stekt laks med kaperssmør

Dette trenger du:

  • 4 laksefileter
  • 8 poteter
  • 1 blomkål
  • 1 pakke cherrytomater
  • 300 g smør
  • 8 kapers
  • 4 sjalottløk
  • salt
  • 1 sitron
  • olivenolje
Stekt laks med kaperssmør er lettvint
Stekt laks med kaperssmør er lettvint

Slik gjør du:

  1. Kok opp potetene og la dem trekke til de er møre.
  2. Mens potetene koker, kutter du blomkålen i små buketter og cherrytomatene deler du i to.
  3. Når potetene er møre heller du av vannet og kutter dem i skiver.
  4. Bland de skivede potetene med blomkål, cherrytomat, litt sitronsaft, 1 ss olivenolje og 1 ts salt.
  5. Brun smøret nøttebrunt i varm panne og skjær sjalottløk i skiver. Når smøret er brunet tilsettes sjalottløk, kapers og saften fra siste del av sitronen.
  6. Krydre laksen med salt og pepper og stek deretter på begge sider i 3-4 minutter.
  7. Server den stekte laksen med potetblandingen og det brunede kaperssmøret.