Oppskrift: Stekt laks med kaperssmør
Å spise fisk en gang eller to i uka er bra for kropp og sjel. Stekt laks med kaperssmør er raskt å lage og smaker nydelig.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.
Porsjonsfrosne laksestykker er både rimelig mat og hendig å ha i frysen.
Oppskrift: Stekt laks med kaperssmør
Dette trenger du:
- 4 laksefileter
- 8 poteter
- 1 blomkål
- 1 pakke cherrytomater
- 300 g smør
- 8 kapers
- 4 sjalottløk
- salt
- 1 sitron
- olivenolje
Slik gjør du:
- Kok opp potetene og la dem trekke til de er møre.
- Mens potetene koker, kutter du blomkålen i små buketter og cherrytomatene deler du i to.
- Når potetene er møre heller du av vannet og kutter dem i skiver.
- Bland de skivede potetene med blomkål, cherrytomat, litt sitronsaft, 1 ss olivenolje og 1 ts salt.
- Brun smøret nøttebrunt i varm panne og skjær sjalottløk i skiver. Når smøret er brunet tilsettes sjalottløk, kapers og saften fra siste del av sitronen.
- Krydre laksen med salt og pepper og stek deretter på begge sider i 3-4 minutter.
- Server den stekte laksen med potetblandingen og det brunede kaperssmøret.