Oppskrift: Strawberry Negroni

DAGENS DRINK: Strawberry negroni er inspirert av Piemonte og Torino, som er fødelandet til den italienske vermuten.
DAGENS DRINK: Strawberry negroni er inspirert av Piemonte og Torino, som er fødelandet til den italienske vermuten. Foto: Stine Nibe Ravneberget, Finansavisen

Tomas Ricciardi vil overbevise enhver negroni-skeptiker.

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen Premium 29.08.2020

– Vi fokuserer mest på berømte, italienske cocktails her, hvor negroni er en av de mest kjente. For et par år siden hadde vi en spesialmeny med seks ulike typer av denne drinken, sier Tomas Ricciardi, barsjef på Bettola i Oslo.

Baren utenfor Schous Bryggeri på Grünerløkka har i åtte år servert nordmenn tørste på italienske dråper. Da Ricciardi startet å jobbe hos Bettola for fire år siden, ønsket han å ta tilbake det opprinnelige konseptet, en aperitivobar.

Hovedfokus på aperitivo

Vegg i vegg ligger søsterrestauranten Trattoria Popolare. Bettola var ment å skulle være en ventebar for restaurantgjestene, eller et sted for en digestivo etter middagen.

– Så ble konseptet endret, men ettersom jeg er halvt italiensk selv, ønsket jeg å bringe tilbake noen av de italienske vibbene og aperitivo-kulturen, forteller han.

Hovedfokuset er på aperitivo, men baren lager også klassikere og signaturcocktails, som ofte er relatert til støvellandet. Og det serveres snacks og småretter til de sultne eller fysne, som prosciutto, salame, formaggi, olive og sicilianske arancini.

Nytt menykonsept i baren