Oppskrift på gazpacho: Spansk og deilig kald

Gazpacho
Gazpacho
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å lage en smakfull suppe tar ikke lange tiden, og passer som middag hele året. Her er en enkel og deilig spansk gazpacho.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no

Noen supper serveres kalde, andre serveres varme. Denne kalde suppen er spesielt god på varme sommerdager.

Ha gjerne et godt brød til, det gjør måltidet ekstra mettende og er et godt supplement til disse flytende herlighetene.

En suppe kan du servere både som en forrett, middag eller som et mindre mellommåltid. Lager du litt ekstra har du til lunsjen dagen etter.

Slik lager du gazpacho

Gazpacho
Gazpacho

Denne lages typisk på varme dager i Spania og du kommer til å elske denne en varm sommerdag. En gazpacho serveres kald og er nesten som en kald tomatsuppe.

Dette trenger du:

  • 1 kg gode smaksrike tomater
  • 1 stk rød paprika, renset for kjerner og frø
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten rød eller grønn chili, renset for frø
  • 1 ts sukker
  • 2 ss sherry- eller rødvinseddik
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • basilikum
  • 0,5 liten slangeagurk
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rødløk

Slik gjør du:

Grovhakk tomater, paprika, hvitløk og chili. Kjør alt sammen til en tykk suppe i en hurtigmikser.

Tilsett sukker, eddik og olivenolje. Juster smaken med salt, pepper og ekstra eddik om nødvendig.

Ha suppen gjennom en sil, gni godt så du får frem mest mulig. La tomatsuppen stå i kjøleskapet frem til servering.

Skjær agurk, paprika og løk i små biter og fordel det i suppen ved servering. Tilsett grovhakket basilikum og drypp over litt ekstra olje.