Åpen for alle - alltid

Sprudlende engelsk sider i vårsola

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi tar et lite avbrekk fra øltester og tar denne helgen for oss noen sidere fra Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få drikker er så forfriskende som en god eplesider, og når meteorologene har lovet russevarme over Nord-Norge så passer det jo bra med en iskald sider i solveggen.

Selv om det lages mye god eplesider i Norge så fokuserer vi denne gangen på noen engelske varianter som du finner i de fleste butikker. Eplesider har lange tradisjoner i Storbritannia, hvor nesten halvparten av alle eplene som dyrkes går med i produksjonen av denne sprudlende drikken.

Denne gangen presenter vi to tradisjonsrike produsenter som har presset epler i over 100 år, men som stadig har tilpasset utvalget med nye smaksvarianter. Selv om kompleksiteten og variasjonen er mye større i ølets verden så nytter det ikke å nekte for at en iskald sider i varm vårsol er ren nytelse.

Les også: Helgens mjød- og øltips


Thatchers Red Apple Juice

Dette er en knallrød sider med en så intens farge at tankene vandrer mot julebrus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne er laget på røde epler og har fin duft av epler og et lite hint av gjær. Smaken har selvfølgelig mye preg av epler, med både syre og sødme og en frisk og litt tørr avslutning.

En god tørsteslukker som også kan nytes til godt krydret kylling. Det er lett å bli skeptisk til den noe intense fargen på innholdet i flasken, men det smaker faktisk epler og ikke julebrus.
Thatchers Red Apple – Alkohol 4,0 % - 0,5 l - Butikkstyrke


Les også: Øl for vinter og vår


Thatchers Somerset Haze

Dette er en ufiltrert og tåkete eplesider som er laget av eplesortene Discovery og Jonagold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er sistnevnte eplesort som gir Somerset Haze det karakteristiske lyst gule og tåkete utseendet.

Smaken er litt skarp og søtlig med mye eplesmak, og et hint av gjær. Ikke så veldig utfordrende i smaksbildet og passer godt til de som liker smaken av friske epler – og ikke så mye mer. Forfriskende.
Thatchers Somerset Haze – Alkohol 4,5 % - 0,5 l - Butikkstyrke

Artikkelen fortsetter under annonsen


Les også: Fire fabelaktige fristelser


Thatchers Gold

Dette er en typisk halvtørr engelsk eplesider. Med veldig lys farge og høy friskhet så kan denne også være et godt og alkoholsvakt alternativ til sprudlende viner.

Dufter lett av epler og et fint hint av gjær. Har mye kullsyre og vil fungere godt til lettere matretter og friske salater.

Dette er en variant av sider som Thatcher har produsert i lang tid og som er laget av flere ulike eplesorter dyrket på siderprodusentens egen gård.
Thatchers Gold – Alkohol 4,5 % - 0,5 l - Butikk


Les også: F em knallgode øl


Bulmers Original

Denne produsenten startet med siderproduksjon på 1880-tallet.

Bulmers Original er lys gyllen og har et lett skum som faller kjapt. Dufter av epler og gjær. Smaken er forfriskende med mye røde epler. Litt vandig og en halvtørr avslutning.

Preget av epler, syre, tørrhet og forfriskende mye kullsyre gjør dette til en meget sommerlig drikke. Denne går fint til både tørste struper og som følge til mat. Ukomplisert og ujålete eplesider.
Bulmers Original – Alkohol 4,5 % - 0,56 l - Butikk

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Les også: Genialt eller galskap fra Nøgne Ø?


Bulmers Crushed Red Berries and Lime

Fargen på denne sideren er nærmest skremmende rød. Det ser ut som julebrus, og duften er ikke så langt unna. Kirsebær, bringebær, jordbær og lime er meget fremtredende. Og smaken er søt – ekstremt søt. Dette blir rett og slett for mye av det gode. Det er noe syre fra lime i denne, men det klarer aldri å oppveie for all sødmen.

Dette er rett og slett klissete og minner mest om en pose smågodt eller julebrus. Bulmers Crushed Red Berries and Lime er for dem som setter pris på ekstrem sødme og smakseksplosjoner. For alle andre vil dette rett og slett bli for mye av det gode.
Bulmers Crushed Red Berries and Lime – Alkohol 4,5 % - 0,56 l - butikk


Les også:

Øltørst? Dette er ditt paradis

Du serverer vel ikke ølet for kaldt?