Stengte tunneler kan skape kø for sommerbilister i Oslo

<p>Juli er vanligvis en stille måned trafikkmessig, men den delvise stengningen av to mye brukte tunneler i Oslo kan føre til at det blir kø likevel. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)</p>
Juli er vanligvis en stille måned trafikkmessig, men den delvise stengningen av to mye brukte tunneler i Oslo kan føre til at det blir kø likevel. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Både Follotunnelen og Tåsentunnelen skal stenges i sommer, i tillegg til Granfosstunnelen og Brynstunnelen som har vært stengt i lengre tid. Bilister bør regne med kø inn og ut av Oslo.

Østgående løp vil bli stengt i Tåsentunnelen fra søndag klokka 22 og frem til 19. juli, mens vestgående stenges fra 19. juli og ut måneden. Det vil bli omkjøring over tunnelen via Kaj Munks vei og Rolf Wickstrøms vei.

– Det vil bli merkbart mer trafikk der, opplyser Eystein Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, til NTB.

I tillegg er ett løp stengt både i Brynstunnelen og Granfosstunnelen fra før.

Forsinkelser tross lite trafikk

Selv om juli vanligvis er den måneden i året som har minst trafikk, regner trafikksentralen med at det vil bli forsinkelser særlig på Ring 3 og mellom Teisen og Ryen.

– Det er ganske stille og rolig i trafikken nå, men det er litt forsinkelser mellom Teisen og Ryen via Brynstunnelen. Mange bruker også ring 3 via Tåsentunnelen som hovedvei, så det er en del trafikk der også, opplyser trafikkoperatør Jeanette Andersen fra Statens vegvesen.

I fjor var det omtrent 20 prosent mindre trafikk over Tåsen i juli enn det var resten av året, viser trafikkdata.

Les også: Vegvesenet frykter lange køer når Follotunnelen stenger

Frykter kø på E6

Follotunnelen ved Vestby i Akershus vil bli delvis stengt fra og med 11. juli.

– De som må kjøre E6 i sommer må forberede seg på kø, særlig i rushtiden. De bør beregne ekstra god tid, sa prosjektleder Thomas Kalleberg.

Arbeidene i Oslo og Akershus er en del av en omfattende nasjonal tunnelrehabilitering. I alt 200 tunneler i hele landet skal utbedres mellom 2015 og 2019. Nye nødutganger, oppgradering av teknisk utstyr og veiforbedring er blant det som skal gjøres.

Vegvesenet har tidligere anbefalt folk å reise kollektivt, men dersom man likevel kjører, bør man ta hensyn.

– Når det er et endret kjøremønster må man være ekstra på vakt, siden man bryter de vanene man har fra før, oppfordrer Eystein Hansen.

Les også: Statens vegvesen slo til: 67 (!) sjåfører fikk kjøreforbud

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus