Hvilket vaffeljern steker de beste vaflene?

Vafler er en folkekjær favoritt, men det er mer enn god røre som skal til for å steke den perfekte platen.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Testvinneren i 2017

Nok en gang er det Wilfa WAS-623 som stikker av med seieren. Kriteriene i testene har vært steketid, brukervennlighet, stekeresultater, pris og design. Jernet fra Wilfa skiller seg ut på de fleste områder, spesielt design og bruk, i tillegg til å steke perfekte vafler.

Åviken 906 scorer også høyt på den ene testen som er gjort av vaffeljernet. For å unngå at enkelttester skal få alt for stor betydning på rangeringen har Test.no som krav at et produkt må være testet av minst to uavhengige kilder for å kunne bli kåret til best i test. Les mer om vår metodologi her.

De beste vaflene er jevne, sprø og luftige.
De beste vaflene er jevne, sprø og luftige.

Et annet jern som har utmerket seg er Sage Smart Waffle , som av DinSide beskrives som «verdens kuleste vaffeljern» - men det er utrolig dyrt. Dette jernet er også testet kun én gang.

Viktig å tenke på

Generelt anbefales det at jernet har varmetråder i hele flaten, slik at det steker jevnest mulig. Er vaffeljernet for tungt, kan du oppleve at røren presses ut på sidene og at vaflene ikke blir luftige nok.

På utkikk etter flere ting til kjøkkenet? Her er de beste blenderne

Ikke bruk metallredskap

Mange vaffeljern har såkalt «non stick»-belegg, som skal hindre at vaflene setter seg fast. Derfor bør man ikke bruke metallredskap som for eksempel gaffel til å ta ut vaflene fra jernet, da det kan skade belegget. Bruk heller tre- eller plastredskap.

Les også: Det er ikke ost alt som er revet

Testkriterier

Pris har ikke vært det kriteriet som har veid tyngst i testene, men det verdt å merke seg at det er store prisforskjeller mellom jern som ligger relativt nærme hverandre i testkarakter.

Flere av jernene med raskest steketid har også vært dårligst på stekeresultat, så dersom du ønsker de beste vaflene kan det lønne seg å være tålmodig. Steketiden har variert fra halvannet minutt til fem minutter på én plate. Mange av testene har lagt vekt på at vaflene skal være sprø, jevnt stekt og luftige for å få høy score.

Når det gjelder design har testene gitt poeng til jern som for eksempel kan oppbevares på høykant, og dermed tar liten plass.

Les også:

Sesongens beste gassgriller

Sommerens sterkeste gressklippere

Testen er opprinnelig publisert på Test.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden