Disse termosene holder turdrikken din varm

En god tur blir alltid enda bedre med varm drikke på termosen til pausene underveis. Men hvilken av termosene er best i test?

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Best i test

Det er Thermos Work som stikker av med statusen som «best i test». Den får gode skussmål når det kommer til varmeisolering og robusthet. En av testene slår regelrett fast at Thermos Work oser av kvalitet.

Det er likevel verdt å merke seg at Thermos Light&Compact ligger hakk i hæl med kun ett poeng mindre, og denne er testet av mange flere kilder enn Thermos Work. Vi vet av erfaring at antall tester kan gjøre store utslag på testresultatet.

Les også: Test av liggeunderlag.

Mye varmetap og lekkasje på bunn

Resultatlisten viser at det er ganske store variasjoner i kvaliteten. Det som går igjen blant testene er at evne til å holde på temperaturen over lengre tid og fare for lekkasje er det som trekker ned termosene i score.

Dette bør være en vurdering du gjør deg før du velger termos: Hva er den viktigste funksjonen termosen skal ha for deg? Dersom du kun skal bruke den til kortere turer trenger kanskje ikke termosen å holde på varmen i nærmere tolv timer.

Ut på langtur? Her er de beste teltene

Stor variasjon i tyngde

En annen ting som kan være greit å ha i bakhodet når man skal kjøpe termos er hvor villig man er til å ha en stor og tung termos i sekken, eller om man helst vil ha en så lett termos som mulig, også når den er tom.

I testen er forskjellen mellom den tyngste og den letteste termosen på over 300 gram, noe som fort merkes på ryggsekken – spesielt dersom du har med deg flere enn én termos. Tyngde kan også ha sammenheng med hvor effektivt termosen holder på varme eller ikke, ettersom dette kan være knyttet til hvilket materiale den er laget av.

Ta deg en løpetur i skogen: Les testen av terrengløpesko

Dyrt ikke alltid best

Med unntak av Stanley Adventure er de øverst rangerte termosene forholdsvis billige, og plasserer seg i sjiktet rundt 3–400 kroner. Testvinneren Thermos Work kan i skrivende stund bli din for cirka 400 kroner ifølge Prisjakt.no. Lenger nede på listen finner vi Stanley Classic som går for nærmere 600 kroner.

Saken er først publisert på Test.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden