Test:

Her er mobilene som også kan være din PC

Lumia 950 XL og Lumia 950 (t.v) er de to første mobilene fra Microsoft som har Windows 10, Windows Hello og som støtter Windows Continuum. Foto: Hallvard Lunde
Lumia 950 XL og Lumia 950 (t.v) er de to første mobilene fra Microsoft som har Windows 10, Windows Hello og som støtter Windows Continuum. Foto: Hallvard Lunde

«Tvillingmobilene» Lumia 950 XL og Lumia 950 er Microsofts nye toppmobiler og kan også brukes som en «PC».

Spesifikasjoner: Lumia 950 XL og Lumia 950

 • OS: Windows 10 Mobile
 • Skjerm: 5,7/5,2 tommer
 • Oppløsning: 2560 x 1440 518/564 PPI
 • Prosessor Lumia 950 XL: 2 GHz Octa Core
 • Prosessor Lumia 950: 1,8 GHz Hexa Core
 • RAM: 3 GB
 • Lagring: 32 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 2 TB/200 GB
 • Kamera front: 2 MP
 • Kamera bak: 19 MP
 • WiFi: 802.11 a/ac/b/g/n
 • 4G: Cat 6. 300/500 Mbit/s
 • Batteri: 3340/3000 mAh
 • Annet: USB-C, støtter Windows Continuum

Lumia 950 XL og Lumia 950

Kort sagt:

+ God skjerm

+ Godt kamera

+ Rask

+ Windows Hello

+ Windows Continuum

- App-utvalget er ikke helt på topp

- Windows 10 Mobile har fortsatt litt å gå på

Lumia 950 XL med 5,7 tommers skjerm og Lumia 950 med 5,2 tommers skjerm er de to første «ekte» Windows 10 mobilene signert Microsoft. Mobilene bringer også med seg flere nye funksjoner som gjør mobilene til kanskje årets mest spennende mobilnyhet.

Den absolutt største og mest spennende nyheten er at mobilene også kan brukes som en slags PC. Via en funksjon i Windows 10 som kalles Windows Continuum, en dokkingstasjon (Microsoft Display Dock) og apper som støtter Windows Continuum (Universal apps), kan man koble mobilen til en stor skjerm og bruke den som en PC med mus og tastatur.

Mange av Microsofts egne apper støtter alt dette, slik som Word, PowerPoint og Excel. Det betyr at man kan koble til mobilen og skrive eller redigere et Word-dokument, en presentasjon eller man kan jobbe supereffektiv med e-post i Outlook.

Vi har testet Continuum på Lumia 950 XL noen dager og vi ble rett og slett imponert over hvor bra dette fungerte. Helt knirkefritt er det ikke ennå. For eksempel kan du bare vise apper i fullskjermsmodus (ikke dele skjermen mellom to apper) og det er fortsatt mange apper som ikke er klare for å brukes på denne måten, men det kommer nok.

Les også: Solid, smart og billig

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lumia 950 XL og Lumia 950 er blant de aller første mobilene som tar i bruk den nye USB-C-pluggen. Foto: Hallvard Lunde
Lumia 950 XL og Lumia 950 er blant de aller første mobilene som tar i bruk den nye USB-C-pluggen. Foto: Hallvard Lunde

Hei, Windows Hello

Den andre store nyheten, som du også får på Surface Pro 4, er Windows Hello. Dette er et system fra Microsoft som bruker biometriske data for å logge deg på en Windows-enhet. Måten dette gjøres på er at hodeformen skannes ved hjelp av kameraet på mobilen. Vi har testet dette på Surface Pro 4, der det fungerer utrolig bra – og er alltid raskere enn å skrive inn et passord. Trolig er det sikrer også. Microsoft selv hevder hvert fall at Windows Hello er sikkert nok til at man kan bruke det i bedrifter og på sikkerhetskritiske programmer.

På Lumia 950 XL fungerte det ikke like bra i starten, synes vi. Det tok gjerne 10 sekunder før mobilen gjenkjente oss – og åpnet mobilen. Da er en firesifret PIN-kode mye raskere. Trikset for å få Windows Hello til å fungerte bedre, lærte vi etter hvert, er å gå tilbake til påloggingsalternativer i innstillingsmenyen og velge «Forbedre gjenkjenning» – og gjøre det 4–5 ganger. Da vi hadde gjort det, fikk Lumia 950 XL opp farten på gjenkjenningen og åpnet telefonen som regel på mindre enn fem sekunder – og noen ganger tok det bare 1–2 sekunder. Da nærmer vi oss noe som absolutt er både nyttig og brukervennlig. For ordens skyld tar vi med at Windows Hello fortsatt er i en betaversjon, så her kan man forvente forbedringer.

Les også: Så enkelt kan du overvåke andres mobil

USB-C

Den tredje store nyheten på Lumia 950-modellene er at de har tatt i bruk den nye USB-pluggen, USB-C. Den har et par store fordeler i forhold til de tidligere USB-standardene. For det første kan pluggen settes inn begge veier (ikke noe opp eller ned), slik man kan på Lightning-pluggen til Apple. USB-C støtter også 3.0 Ampere strømstyrke, noe som blant annet betyr muligheter for raskere ladning. Microsoft lover at 30 minutters oppladning skal fylle minst halvparten av batteriet på de to Lumia-modellene vi har testet her.

Lumia 950 XL og Lumia 950 støtter også trådløs lading. Microsoft har valg Qi-standarden, noe som betyr at du kan bruke den mot alt av trådløse ladeprodukter du for eksempel finner hos Ikea.

Les også: Lekker design-mobil

Windows 10

Lumia 950 XL og Lumia 950 kjører Windows 10. Den nye mobilversjonen er ikke veldig forskjellig fra Windows Phone 8.1. Her er de velkjente flisene (tiles) på plass og foruten de funksjonene vi har nevnt over, har vi ikke funnet de helt store forskjellene. Windows 10 Mobile er stort sett kjapt og effektivt og jobber bra mot Windows 10 på PC via blant annet OneDrive.

App-utvalget har også litt mangler og Windows er fortsatt ingen prioritert plattform for utviklerne, så her kommer nye apper og oppdateringer forsatt litt etter både iPhone og Android. Forhåpentligvis vil Windows 10 og Universal apps (enklere og raskere app-produksjon) løse noe av denne utfordringen.

Les også: Fem grunner til at du ikke bør kjøpe iPhone 6s Plus

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Microsoft Display Dock er forbindelsen mellom mobilen og ekstern skjerm, tastatur og mus. Foto: Hallvard Lunde
Microsoft Display Dock er forbindelsen mellom mobilen og ekstern skjerm, tastatur og mus. Foto: Hallvard Lunde

Sterkere og sterkest

Lumia 950 XL er både større og Kraftigere enn Lumia 950. Hovedforskjellen mellom de to tvillingmobilene er, foruten om skjermstørrelsen, at XL-modellen har en 8-kjernet prosessor (mot 6 på Lumia 950), en litt kraftigere grafikkprosessor og et litt større batteri. Lumia 950 XL har i tillegg en «væskekjølt» motor for å sikre at den ikke blir for varm. Dette skal være første gang væskekjøling er brukt på en mobil.

Visuelt er mobilene ganske like, men har noen forskjeller i betjeningsknappene på høyre side og hodetelefoninngangen er plassert litt ulikt. Kameraet ser også litt ulike ut, selv om det er samme kamera som sitter i begge modellene. En liten forskjell er at blitsen på lillebror Lumia 950 sitter noen millimeter lenger unna objektivet enn på XL-modellen.

Les også: Knalltøff og kompakt mobil

Godt kamera

Lumia-brødrene 950 XL og 950 kommer med den etter hvert velkjente kameraappen til Lumia, som er både brukervennlig og som byr på mange manuelle muligheter.

Bildekvaliteten er også veldig god. Råbildene har en veldig fin kornstruktur. Nå rekker den ikke opp til de beste når det kommer til detaljoppløsning, men gir LG G4 konkurranse når det kommer til dynamisk omfang. Ved bruk av råbildene har du gode muligheter til å rette opp i forholdsvis store over- eller undereksponeringer.

4K- og saktefilmopptak er lett tilgjengelig i appen. Videoopptakene i både 4K og 1080p er skarpe og fine, mens saktefilmen bærer preg av å enten være oppskalert eller svært komprimert. Dette er noe som vi ser hos mange mobiler, med unntak av iPhone 6s.

Les også: Bling som imponerer

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Microsoft reklamerer med at kameraet på Lumia 950 XL og Lumia 950 har 20 megapiksels oppløsning. Vi finner bare at det har 19 megapiksels oppløsning. Det holder likevel til å ta gode mobilbilder. Foto: Hallvard Lunde
Microsoft reklamerer med at kameraet på Lumia 950 XL og Lumia 950 har 20 megapiksels oppløsning. Vi finner bare at det har 19 megapiksels oppløsning. Det holder likevel til å ta gode mobilbilder. Foto: Hallvard Lunde

Ytelse

Vi synes alltid det er litt vanskelig å si noe om ytelsen til Windows-mobiler. Årsaken er at de ofte oppleves som responsive og raske – enten vi snakker om en superbillig mobil som Lumia 535 eller mer kostbar som Lumia 950 XL og Lumia 950. Ytelsesmålingene forteller oss at Lumia 950 XL er den raskeste og sterkeste vi har testet til nå, mens Lumia 950 mer er på nivå med Lumia 930 – som for så vidt er en ok mobil å måle seg mot.

Med noen få unntak, så opplevde vi Lumia 950 XL og Lumia 950 ikke som noe annet enn som lynraske mobiler som stort sett tok unna det vi ga dem av oppgaver.

Batterilevetiden er også god. Vi har ikke fått ferdigstilt en nøyaktig batteritest ennå, men våre foreløpige tester viser at begge holder i cirka 10 timer med kontinuerlig videoavspilling, noe som er mer enn godkjent. I daglig bruk er ikke batteriet noe problem og med normal bruk holder mobilen en dag og med forsiktig bruk bør du kanskje også klare to dager.

Les også: Hvor mye data er egentlig en 1GB?

Oppsummering

Lumia 950 XL og Lumia 950 er de to mest spennende mobilene som har kommet fra Microsoft noen gang – og vi mener også at de aspirerer til å være de to mest spennende mobilmodellene som har kommet i år. Windows Continuum imponerer oss og Windows Hello fungerte etter hvert bra nok til at vi nesten alltid åpnet mobilen via Windows Hello.

Microsoft er også i ferd med å sy sammen et økosystem som fungerer, med OneDrive som et viktig lagringsnav for apper som Bilde, Office og generell filsynkronisering.

Har du lyst på noe nytt og friskt innen mobilverdenen og ikke bare er på jakt etter en mobil som er marginalt bedre enn forgjengeren – løp og kjøp Lumia 950 XL eller Lumia 950.

Vår personlige favoritt er nok den største av disse to; Lumia 950 XL. Selv om forskjellene på disse to Lumia-tvillingene er små, så er storebror litt kraftigere og den har en større skjerm (farvel nettbrett).

Les også: Tre grunner til å kjøpe iPhone 6s

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Microsoft Display Dock gjør at du kan bruke Lumia 950 XL og Lumia 950 som en "PC". Dokken er forbindelsen mellom mobilen, skjermen og ekstern mus og tastatur. Foto: Hallvard Lunde
Microsoft Display Dock gjør at du kan bruke Lumia 950 XL og Lumia 950 som en "PC". Dokken er forbindelsen mellom mobilen, skjermen og ekstern mus og tastatur. Foto: Hallvard Lunde

Spesifikasjoner

Produsent Microsoft

Pris 5490

Konklusjon

Har du Windows 10 på PC-en og synes det fungerer bra der, trenger du ikke frykte Windows 10 på mobilen. Windows på mobilen har blitt et par hakk bedre enn de første forsøkene med Windows 7 og Windows 8. Nå fungerer mye bra og Microsoft har hentet noe inspirasjon hos både Apple og Android - og funnet på et par smarte ting selv også, som Windows Continuum og Windows Hello.

Vil du prøve noe nytt på mobilfronten, så er det Lumia 950 XL eller Lumia 950 du skal prøve akkurat nå.

Før 31. januar får alle som kjøper en av disse to Lumia-modellene Microsoft Display Dock med på kjøpet (verdt ca. 1.000 kroner). Det kan kanskje «sukre» prisen på henholdsvis 5.490 og 6.490 (rimeligste nettpriser) på Lumia 950 og Lumia 950 XL.

Vår karakter: 6/6

Denne artikkelen er opprinnelig publisert hos klikk.no

Les også:

Produktiv hybridløsning

Tradisjonelle bokhyllehøyttalere med Wi-Fi

Send julekort på 1-2-3

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:04 Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34 Sparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09 Senatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45 Unge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45 Zuccarello-assist i Wild-seier03:12 Japan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00 Isprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53 Syria rammet av flere luftangrep02:17 Colombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner02:03 Uføretrygde på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp01:50 Lysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten01:14 Tre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia00:15 FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59 Vogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40 Kornproduksjonen går opp23:35 Maradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33 Topprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12 Ramsey sendte Wales til EM22:55 Bare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32 Politiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02 Johnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41 Beruset mann forsøkte å kvele gutter21:34 Pochettino ferdig i Tottenham21:30 Mann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12 Tror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08 Fremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34 Tidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32 25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13 Vy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11 Ytterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53 Ny pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37 Dette har vi ikke sett siden Watergate19:05 Hauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29 Framtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01 Voldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42 Bodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37 DN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15 Mann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36 To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36 Vitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13 Bjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24 – De første har trolig fått penger på konto15:21 Litauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54 Lå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33 Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06 Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05 Bokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50 Kabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32 Blir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27 Mann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 Vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58 Dommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57 Nesten en million alderspensjonister i Norge10:15 Mali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08 Barnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54 Nye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35 Rapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34 Nord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32 Hongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00 Frode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney
Siste nytt
05:04VerdenPolitiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34NorgeSparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09VerdenSenatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45NorgeUnge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45SportZuccarello-assist i Wild-seier03:12VerdenJapan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00NorgeIsprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53VerdenSyria rammet av flere luftangrep02:17VerdenColombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner02:03NorgeUføretrygde på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp01:50NorgeLysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten01:14VerdenTre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia00:15VerdenFN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59NorgeVogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40NorgeKornproduksjonen går opp23:35SportMaradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33VerdenTopprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12SportRamsey sendte Wales til EM22:55SportBare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32NorgePolitiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02PolitikkJohnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41NorgeBeruset mann forsøkte å kvele gutter21:34SportPochettino ferdig i Tottenham21:30NorgeMann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12VerdenTror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08NorgeFremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34MotorTidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32Verden25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13PengerVy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11PengerYtterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53NorgeNy pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37VerdenDette har vi ikke sett siden Watergate19:05PengerHauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29PolitikkFramtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01NorgeVoldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42NorgeBodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37NorgeDN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15NorgeMann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36VerdenTo fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36PolitikkVitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13PolitikkBjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24Penger– De første har trolig fått penger på konto15:21VerdenLitauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54VerdenLå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33KulturLisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06SportLagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05KulturBokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50ReiseKabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32VerdenBlir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27VerdenMann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenVestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58PolitikkDommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57PengerNesten en million alderspensjonister i Norge10:15VerdenMali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08NorgeBarnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54MotorNye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35VerdenRapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34VerdenNord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32VerdenHongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportSpania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00NorgeFrode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeOppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus