Meny

Test av Nest Protect - den smarte røykvarsleren:

Denne røykvarsleren har trådløst nett

STILIG: Nest Protect er både stilig og diskret. Foto: Hallvard Lunde
STILIG: Nest Protect er både stilig og diskret. Foto: Hallvard Lunde

Nest Protect er en «Tesla» i røykvarslernes verden.

– Vær kritisk:

Ove Skåra, kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet, mener man som privatperson må bli mer bevist på hvilke smarte produkter vi omgir oss med.

– Det er klart at denne typen «Internet of Things»-produkter, som er fulle av sensorer, kan ha en betydelig og reell nytteverdi, både for individuelle forbrukere og for samfunnet som helhet, når det kommer til sikkerhet, bekvemmelighet og underholdning. Når disse produktene lærer seg vårt forbruksmønster kan det gi gevinster, som for eksempel i form av spart energi eller bedre sikkerhet, sier Skåra.

– Google kjøpte nok ikke Nest for at de ønsker å produsere og selge røykvarslere. Skal jeg tørre å spå noe, så må det være at i tilfellet Nest så gir det Google nye øyne og ører i den fysiske verden, sier Skåra. Han tror at selskaper som Google har en interesse av å lære av vår atferd og at summen av produkter med sensorer vi omgir oss med, nettopp åpner for denne muligheten.

Skåra ber om at man ikke må være kritikkløse når man tar et smartprodukt med sensorer inn i huset. Man bør lese vilkårene og sette seg inn i hva enheten faktisk registrere av opplysninger.

Skåra tror vi vil få to typer forbrukere i fremtiden.

– Jeg tror vi får en gruppe som aksepterer at svært mye blir registrert og logget og lever greit med det, mens vi på den andre siden får en gruppe som vil ha full kontroll og velger bort produkter der det kan stilles spørsmål ved hva som registreres, sier han.

Tony Fadell heter han. Mannen som var ansvarlig for Apples viktigste produkt noensinne: iPod-en.

OK. iPhone har vært, og er fortsatt, Apples viktigste produkt. Det var likevel iPod-en og dens suksess som banet vei for et Apple som var i stand til å revolusjonere mobilmarkedet. Det var iPod-en og iTunes som løftet Apple ut av grøfta og ga selskapet penger og selvtillit til å lage iPhone. I 2010 hoppet Tony Fadell hoppet av Apple-skuta og grunnla Nest Labs.

Gjenoppfinner ting

«Vi er Nest. Vi gjenoppfinner ting». Sitatet finner du på nettsiden til Nest. Og så langt har Fadell og Nest gjenoppfunnet to ting: termostaten og røykvarsleren.

Termostaten har fått navnet Nest Learning Thermostat og er en enhet med en stor bryter der du kan justere temperaturen i rommet opp eller ned. I løpet av noen dager og uker lærer termostaten seg hvordan du liker å ha temperaturen – og vet når du er borte – slik at den kan tilpasse seg din «timeplan». Det gjør at termostaten kan sørge for at det er varmt nok om vinteren og kaldt nok om sommeren – om du bruker luftavkjøling. Og det gjør de i USA som er hjemmemarkedet til Nest.

Alt dette gjøres for å spare strøm, samtidig som komforten er ivaretatt. Termostaten vet også hvordan været er – og blir – og forteller deg om du har spart strøm på grunn av været eller fordi du har vært borte.

HYSJ! Vink og Nest Protect tar en pause. Foto: Produsent
HYSJ! Vink og Nest Protect tar en pause. Foto: Produsent

En smartere røykvarsler?

Da Nest skulle utvide produktporteføljen falt valget på røykvarsleren. Men hvordan kan en røykvarsler bli smartere enn dagens trådløse og seriekoblede røykvarslere?

Fadell og Nest mente de hadde svarene: Som å koble den på nett, lage en app til den, la den fortelle deg når batteriet må byttes og varsler deg høflig før alarmen går og forteller deg hvor faren har oppstått.

Selv sier Nest Labs at Nets Protect er laget for å fortelle deg hva du trenger å vite – når du selv ønsker det. I tillegg skal den tenke før den hyler.

Og den er laget for å unngå det som jeg har gjort – og sikkert mange andre – plukket batteriet ut av en røykvarsler som piper sporadisk for å si fra om at batteriet må skiftes og latt den ligge uvirksom en dag eller tre før nytt batteri er blitt satt i. En litt dum og potensielt livsfarlig ting å gjøre.

APP: Nest Protect kan du sjekke via en app på mobilen. Foto: Proedusent
APP: Nest Protect kan du sjekke via en app på mobilen. Foto: Proedusent

Livet med Nest Protect

Med 8–9 røykvarslere i huset og to brannstiger installert, er jeg kanskje over snittet opptatt av brannsikkerhet. Men, tanken om ikke å våkne når det brenner – alternativt våkne og ikke komme seg ut – er ingen god tanke. Men, de antatt seriekoblede røykvarslerne mine er ikke spesielt smarte. De forteller meg ikke om de faktisk er seriekoblet, de «blipper» når batteriet er for lavt og jeg må fysisk klatre opp på en stol og trykke på en knapp for å sjekke at de faktisk virker.

Derfor falt vi også for Nest Protect. Den skal være smart, sier høflig fra før det uler og den har en app som forteller deg at alt er ok hjemme.

Selges ikke i Norge

Nest Protect selges ikke i Norge, men kan kjøpes i USA. Vi handlet på amerikanske Apple Store og fikk sendt den til Norge via JetCarrier.com. Røykvarsleren er ikke av det rimelige slaget og koster 99 dollar – cirka 825 kroner. I tillegg måtte vi ut med nesten 500 kroner i frakt og toll. En pris som tilsvarer syv til åtte røykvarslere av den typen jeg bruker i dag.

Installasjonen er relativ enkelt. Man må laste ned Nest-appen fra iOS eller Googles App Store. Det finnes ingen offisiell app for Windows Phone 8. Via appen blir du guidet gjennom oppsettet. Man skanner eller skriver inn en kode som finnes på baksiden av Nest Protect og så må du fortelle den hvilket trådløst nettverk den skal koble seg mot (husk passordet) og så er du i praksis ferdig.

Nest Protect vil også vite i hvilket land du bor i og postnummeret ditt. Her er ikke Norge listet i skrivende stund, så vi valgte England og fant et postnummer i London på Google som vi brukte. Nest Protect snakker engelsk eller spansk og guider deg med en klar og god stemme gjennom oppsettet, inkludert en tydelig test.

Les også: Alarm: - Bytt ut denne

Hva gjør den?

Nest Protect gjør i grunn alt som det en vanlig røykvarsler gjør – pluss litt til. Skulle Nest Protect merke økte konsentrasjoner av røyk, varme eller karbonmonoksid sier en klar damestemme (på engelsk) «heads up» og så forteller hun deg hva som er feil, for eksempel «There is smoke in the kitchen».

Til The Verge sier gründeren at de valgte en nøytral frase for å unngå panikk om det bare er toasten du brenner.

Er det noe mer alvorlig, vil Nest Protect si «emergency» og varsle med en kraftig sirene.

Siden vi kun har en enhet, fikk vi ikke testet ut varsling på tvers av flere enheter. Men har du en Nest Protect på soverommet og en i stua, vil begge si «Heads up! There is smoke in the living room», slik at du raskt kan lokalisere hvor i huset faren befinner seg.

Les også: – Få den ned fra taket!

I tillegg varsler Nest Protect om det er for mye karbonmonoksid (CO) i rommet. Karbonmonoksid er en lukt- og fargeløs gass som typisk kan oppstå i en peis/ovn om det foregår en ufullstendig forbrenning. Gassen kalles også ofte for kullos eller kvelgass og er livsfarlig i store konsentrasjoner.

Les også: Når var sist du byttet batteri i røyk­vars­le­ren på hytta?

Årsaken til at Nest Protect også fungerer som en CO-alarm finner vi i amerikansk lovgivning. Ifølge The Verge hadde så mange som 25 stater innført et påbud om CO-alarm høsten 2013.

Om Nest Protect skulle varsle brann – og hyle – som en tradisjonell røykvarsler, kan du bare vinke foran den for å få den til å stoppe. Du slipper å stå med et håndkle og vifte i flere minutt før den stopper. Funksjonen gjør at du ikke trenger å skremme livet av både barn og voksne om det er falsk alarm.

Dersom ditt trådløse nett skulle være nede, så kan enhetene likevel kommunisere seg imellom via et RF-nett. Nest Protect sjekker seg selv hvert 10. minutt og når du slår av lyset om kvelden lyser den grønt og viser deg at den er ok.

Les også: Røyk­vars­le­ren kan ha gått ut på dato

«Appelsk» design

Visuelt er Nest Protect en studie verdt om du er interessert i industridesign. Den firkantede boksen med avrundede hjørner har en perforert overflate med en stor rund knapp i midten.

Nest Labs:

Nest Labs (www.nest.com) ble etablert i 2010 av to tidligere Apple-ingeniører, Tony Fadell og Matt Rogers.

I 2011 lanserte selskapet Nest The Learning Thermostat og i oktober 2013 ble Nest Protect lansert som selskapets andre produkt. I januar 2014 kjøpte Googel selskapet Nest Labs for 3,2 milliarder dollar (cirka 20 milliarder kroner).

Selskapet har flere patentstrider gående, blant annet mot Honeywell, Allure Energy og BRK Brands Inc.

Foreløpig er ingen av patentstridighetene blitt avgjort.

Nest inngikk i november 2013 en lisensavtale med Intellectual Ventures, som skal hjelpe Nest Labs i å stå sterkere i forhold til de pågående patentstridene.

Nest Protect

Røykvarsler og CO-alarm. Drives av 6 x Litium AA-batterier. Batterilevetiden er ikke oppgitt, men strømforbruket skal være så lavt at batteriene skal være i flere år. Nest Protect har to lavvoltsprosessorer.

Du kan installere totalt 18 Nest Protect i ett hus, men ha totalt 36 Nest Protect fordelt på to boenheter.

Rundt knappen befinner det seg en LED-lysring som med ulike farger kommuniserer med deg. Og om natten kan ringen fungere som et nattlys om den merker bevegelser i rommet. Nattlysfunksjonen kan skrus av om du ønsker det.

Designet er flott og vi har ikke problemer med å se visse likheter med produkter levert av Apple.

Både design, byggekvalitet og materialvalg ser og kjennes veldig bra ut – og i tillegg er innpakningen stilig, elegant og praktisk.

Monteringen er enkel og fungerer på mange måter som på en normal røykvarsler.

Et feste skrus i taket med fire solide skruer som følger med. Deretter er det bare å koble fast selve røykvarsleren.

Er det verdt prisen?

Med en prislapp på over 800 kroner (pluss eventuelle frakt- og tollkostnader) er Nest Protect et relativt kostbart alternativ til varianten der du kjøper to gode røykvarslere for 299 kroner.

Skal du, som meg, utstyre alle soverom, oppholdsrom, kjøkken, gang og kjeller med, la oss si åtte, Nest Proctect – ville det ha kostet oss over 6.000 kroner!

Det vil trolig ikke skje med mindre prisen går ned eller vi kan kjøpe pakker med to eller fire Nest Protect til en mer overkommelig pris enn i dag. Men det kan være at vi investerer i en eller to til, for å kunne få utnyttet «talefunksjonen» og for å ha CO-alarm på flere steder i huset.

Les også: Advarer mot feil røyk­vars­ler

Integrert

Men det Nest Protect viser mest av alt er hvordan smart teknologi og internett i stadig større grad kommer til å bli integrert i vanlige produkter vi har omgitt oss med i mange år. Nest har også lansert tjenesten «Works with Nest», som gjør at andre produkter kan snakke med Nest. For eksempel kan den smarte lyspæren fra LifX kobles sammen med Nest Protect slik at alt lys slår seg på – eller blinker – om alarmen skulle gå.

14 måneder med Nest

Nå har det gått 14 måneder siden vi installert røykvarsleren Nest Protect på kjøkkenet vårt. Den har stort sett oppført seg eksemplarisk, med et par unntak.

I fjor sommer hadde vi et par episoder der Nest Protect varslet om «Smoke in the Kitchen» og utløste alarmen – uten at det overhode var noe fare på ferde. Etter dette har Nest Protect fungert feilfritt i over ett år.

Den har også varslet oss et par ganger når vi har vært litt uheldige med innholdet i stekeovnen vår, men her har «hysj»-funksjonen stort sett stilnet Nest Protect før alarmen har gått.

Nerde- og gadgetsfaktoren på Nest Protect er høy, så om du liker å gå i den fella så er det bare å bla opp en drøy tusenlapp for Nest Protect.

Vi er selvsagt bekymret for personvernet. Som kjent har Google kjøpt Nest Protect. Siden Nest Protect er utstyrt med sensorer som vet om det er folk i huset (bevegelsessensor, lyssensor og faktisk en mikrofon), så skaffer disse sensorene informasjon av en viss verdi om Google kan bruke dette for å velge hvilke annonser jeg skal eksponeres for. I personverninformasjonen til Nest står det at «Under no circumstance do we share personal information for any commercial or marketing purpose unrelated to the delivery of Nest Products and services without asking you first. Period. We do not rent or sell our customer lists.»

Det tolker vi dit hen at Nest/Google ikke vil bruke informasjon som samles inn/registreres til kommersielle formål – uten å spørre oss først. Det er for så vidt betryggende, men betyr også at alle som har et Nest-produkt i huset bør være ekstra oppmerksomme hver gang «vilkårene» oppdateres.

Les også:

Microbølgeovnen kan være årsaken til at nettverket ditt oppfører seg rart

Sjeldent god skjerm

Mobilen som dashcam

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:46 Restaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41 20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40 Gibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24 Trolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51 Spania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30 Norges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18 Norwegian legger ned langrute fra Norge13:10 IS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33 Tre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22 Jensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:13 Titusener marsjerer i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige11:04 Nytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23 Fem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20 Støre: – Vi styrer mot en krise09:54 Sekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26 Trønder kåret til årets sykkeltalent09:19 Elden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07 Facebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12 Savnet person i Kristiansand funnet i live08:00 Minst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41 Widerøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38 Tre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52 63 drept av selvmordsbombe under bryllup i Kabul06:40 Savnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26 Dette skjer i dag05:58 Forening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32 Dette skjedde i natt05:25 Over 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03 Hans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35 50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05 Ni omkom i hotellbrann i Ukraina04:04 – Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39 Bompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43 Djokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40 Mulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48 Abid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46 Flere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58 Fremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45 Hund drepte flere sauer i Sandnes00:24 Mann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57 Durasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34 Boksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23 Golf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08 Carlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52 Berge og Genk vant stort22:35 Ødegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35 Petter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14 Amandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02 Kiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42 Norge gratulerer det sudanske folk21:42 Reitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40 Tre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04 Salvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00 Déjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48 Dæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39 Mann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30 Frekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51 Rosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40 Person raspet med kniv i Oslo sentrum19:22 Elden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19 Ajer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57 Haaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55 Real Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55 Siv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52 Politiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42 Eiking med etappeseier i Arctic Race18:41 Folket feirer «et nytt Sudan»18:39 Mané-perle frelste Liverpool18:28 Svensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13 Ny seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01 King åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58 Naglestad scoret hattrick for Egersund17:57 Tredje strake tap for Florø17:55 Ny seier for Asker17:49 Igjen skryter Donald Trump av størrelsen17:46 Opseth nummer sju i SGP-kvalifisering17:35 Trump: – Håper på fredsavtale med Taliban17:24 Aalesund fortsatte seiersrekken17:24 Aalesund stakk ytterligere ifra etter seier og Sandefjord-poengtap17:22 Mjelde reddet poeng for Sandefjord17:04 LSK vant «hatkampen» mot VIF16:57 Røa seiret hjemme mot Stabæk16:52 Klepp-seier over Avaldsnes16:51 Uavgjort mellom Fart og Lyn16:48 Norsk tredjeplass i Sommer Grand Prix16:43 Jensen: Naturlig med landsstyremøte når avklaring nærmer seg16:33 Manshaus oppsøkte læstadianske menigheter16:33 Nytt tap for Kolbotn16:12 Erna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10 Flo avgjorde for Sotra15:59 Ny seier for Levanger15:59 – Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:52 LSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40 Venstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:18 Bayern henter fransk stortalent15:13 Åpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00 Al-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31 Neymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29 Avtale om maktdeling undertegnet i Sudan14:20 Økning i antall harepest-tilfeller
Siste nytt
14:46VerdenRestaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41Sport20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40VerdenGibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24NorgeTrolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51VerdenSpania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30NorgeNorges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18ReiseNorwegian legger ned langrute fra Norge13:10VerdenIS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33VerdenTre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22PolitikkJensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:13NorgeTitusener marsjerer i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige11:04NorgeNytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23NorgeFem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20PolitikkStøre: – Vi styrer mot en krise09:54MotorSekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26SportTrønder kåret til årets sykkeltalent09:19NyheterElden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07PengerFacebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12NorgeSavnet person i Kristiansand funnet i live08:00VerdenMinst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41ReiseWiderøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38VerdenTre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52Verden63 drept av selvmordsbombe under bryllup i Kabul06:40NorgeSavnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26NorgeDette skjer i dag05:58NorgeForening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32NorgeDette skjedde i natt05:25VerdenOver 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03PengerHans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35Verden50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05VerdenNi omkom i hotellbrann i Ukraina04:04Verden– Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39NorgeBompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43SportDjokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40NorgeMulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48NorgeAbid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46VerdenFlere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58VerdenFremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45NorgeHund drepte flere sauer i Sandnes00:24NorgeMann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57SportDurasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34SportBoksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23SportGolf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08SportCarlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52SportBerge og Genk vant stort22:35SportØdegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35KulturPetter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14KulturAmandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02SportKiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42VerdenNorge gratulerer det sudanske folk21:42SportReitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40VerdenTre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04VerdenSalvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00SportDéjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48SportDæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39NorgeMann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30SportFrekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51SportRosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40NorgePerson raspet med kniv i Oslo sentrum19:22NorgeElden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19SportAjer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57SportHaaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55SportReal Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55PolitikkSiv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52NorgePolitiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42SportEiking med etappeseier i Arctic Race18:41VerdenFolket feirer «et nytt Sudan»18:39SportMané-perle frelste Liverpool18:28SportSvensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13SportNy seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01SportKing åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58SportNaglestad scoret hattrick for Egersund17:57SportTredje strake tap for Florø17:55SportNy seier for Asker17:49VerdenIgjen skryter Donald Trump av størrelsen17:46SportOpseth nummer sju i SGP-kvalifisering17:35PolitikkTrump: – Håper på fredsavtale med Taliban17:24SportAalesund fortsatte seiersrekken17:24SportAalesund stakk ytterligere ifra etter seier og Sandefjord-poengtap17:22SportMjelde reddet poeng for Sandefjord17:04SportLSK vant «hatkampen» mot VIF16:57SportRøa seiret hjemme mot Stabæk16:52SportKlepp-seier over Avaldsnes16:51SportUavgjort mellom Fart og Lyn16:48SportNorsk tredjeplass i Sommer Grand Prix16:43PolitikkJensen: Naturlig med landsstyremøte når avklaring nærmer seg16:33NorgeManshaus oppsøkte læstadianske menigheter16:33SportNytt tap for Kolbotn16:12SportErna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10SportFlo avgjorde for Sotra15:59SportNy seier for Levanger15:59Penger– Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:52SportLSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40PolitikkVenstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:18SportBayern henter fransk stortalent15:13VerdenÅpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00NorgeAl-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31SportNeymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29VerdenAvtale om maktdeling undertegnet i Sudan14:20NorgeØkning i antall harepest-tilfeller

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus