Nye spesialøl fra Mack

Nye spesialøl fra Mack
Nye spesialøl fra Mack

Etter en lang juleølsesong så er det naturlig nok litt stille på ølmarkedet, men det finnes en og annen nyhet som det kan være verdt å få med seg også i årets første måned.

Nå slår Mack bryggeri til med tre splitter nye øl i sin smaksserie.

Dette er øl som er brygget for å gi litt ekstra smak, litt mer spenning og glede til ølelskere.

Med en Porter, Weissbier og en Brown Ale så utvides smakserien til totalt fem ulike varianter. Tidligere har Mack sluppet både IPA og Witbier i serien.

Les også: Lanserer øl brygget med hvaltestikler

Mack Kristall Weissbier

Dette er et lyst gyllent øl med et fint og tett hvitt skum. Ølet er filtrert og er helt krystallklart. Duften er fruktig og har en fin bananaktig duft med noe nybakt brød og litt appelsin.

Smaken er krydrete, mye banan og litt sitruspreg. Fin fylde og litt alkoholpreg. God sødme og lav bitterhet. En lys og lett weissbier som fungerer fint både som en forfriskning på en sommerkveld og til mat.

Helt grei og god, men Mack burde kanskje driste seg på markedet med en ufiltrert versjon som alltid gir et mer spennende smaksbilde. Dette ølet fungerer fint til sjømat og kylling.

Mack Kristall Weissbier - Alkohol 6,5 % - 0,33 L – kr 40,-

Les også: 7000 år med øltradisjoner


Mack Amerikansk Brown Ale

Brown Ale er et rødbrunt/Mahognifarget øl med et fint skum, som er en anelse brunt.

Dufter mye karamell, honning, kjeks, sitrus og urter. Veldig smakfullt og behagelig øl med karamell, honning, krydrete humling, noe sitrus og god fruktighet. Her har Mack bryggeri truffet godt på stilen og gitt ølet såpass mye karakter at det skiller seg ut fra resten av smaksserien.

Mack Amerikansk Brown Ale er et av de aller beste øl som kommer fra verdens nordligste bryggeri. Denne passer både til biffen og hamburgeren.

Mack Brown Ale - Alkohol 6,5 % - 0,33 L – kr 39,-

Les også: – Øl med gutta er bra for helsa


Mack Porter

Endelig kommer det en porter fra Mack. De har hatt en rekke lyse varianter i sortimentet, men det helt mørke har manglet i bryggeriets portefølje. Absolutt på tide.

Ølet er mørkt sort/rød med skum som har et greit hold. En del bruntoner er det i skummet. Duften er preget av mørke maltsorter, litt sjokolade, karamell og noe kaffe. Smaken er litt tam i forhold til forventningen.

Dette er et uvanlig friskt og fruktig porterøl som oppleves litt lett. Det er noe kaffepreg i ølet. Anbefales til ost og dessert.

Mack Porter - Alkohol 7 % - 0,33 L – kr 41,-

Les også: Brygger lover gratis øl på livstid


De to andre smakene i serien har vi allerede omtalt i en tidligere test, men hvis du ikke har smakt Mack IPA siden den kom ut så bør du kanskje teste den en gang til. Her har bryggeriet økt dosen med humle i ettertid, noe som kler dette ølet veldig godt.

Les også: Slik ble verdens første øl laget

Personvernpolicy