Mye å spare på løpesko

STORE PRISFORSKJELLER: Sjekk prisen hos flere før du kjøper. Og sjekk gjerne utenlandske, velrennomerte nettbutikker. Men husk at prisene er lave også i norske butikker. (Foto: Per Ervland)
STORE PRISFORSKJELLER: Sjekk prisen hos flere før du kjøper. Og sjekk gjerne utenlandske, velrennomerte nettbutikker. Men husk at prisene er lave også i norske butikker. (Foto: Per Ervland)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og norske butikker er blant de billigste!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har pristestet 16 løpesko i norske og utenlandske nettbutikker. Og dagens gladnyhet til dere som synes det virker skummelt å handle på nett fra utlandet, er at det trenger du ikke!

Åtte av de 16 løpeskoene vi har prissjekket, er billigst i norske butikker.

Men det er likevel ikke bare å lene seg tilbake og handle hvor som helst i Norge:

Åtte av skoene er også dyrest her hjemme!

Så sjekk prisene hos flere, også i Norge. Vi fant prisforskjeller på opptil 50 prosent hos norske butikker.

Les vår test av terrengløpesko: Her er skogens ubestridte konge!

16 dyre løpesko

Vi har sjekket prisene på 16 løpesko, både herresko- og damesko. Vi har tatt utgangspunkt i sko som i utgangspunktet er i det øvre prissjiktet i spesialforretningene her hjemme. Vi har valgt sko fra flere ulike merker, men inspirert av en omfattende dansk prissjekk av løpesko gjort av iloebesko.dk, har vi prissjekket flest Adidas-sko - fordi de konkluderte med at det der var mest å spare. Adidas er dessuten store på løpesko i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og som du kan se av prisene, er vi ganske priviligerte når det kommer til priser på løpesko i Norge!

Her er prisforskjellene

Du kan se alle prisene i tabellen nedenfor. Hovedfunnene er altså dette:

  • * Åtte av 16 løpesko er billigst i norske butikker.
  • * Åtte av 16 sko er dyrest i norske butikker.
  • * Vi har funnet prisforskjeller på fra to til 61 prosent. Den største prisforskjellen på samme sko i norske butikker er på 50 prosent.

Vi har sjekket prisene på alle 16 skoene hos til sammen ni nettbutikker i inn- og utland. Fire er norske, to britiske, en tysk, en svensk og en amerikansk.

Her er billigste og dyreste, samt prisdifferansen: Her er alle prisene:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Klikk på bildet for stor versjon

Butikkene vi har sjekket priser hos er: Oslo Sportslager, Løplabbet, Runforest.no, Prisjakt.no (her har vi notert oss hvilken nettbutikk som er billigst), Wiggle.co.uk (britisk), Milletsports.co.uk (britisk), SP24.com (tysk), Spartoo.se (svensk) og Footlocker.com (amerikansk).

I prislisten har vi oppgitt pris i norske kroner, inkludert frakt, skatter og avgifter ifølge utregninger fra Dinsides netthandelskalkulator og Toll- og avgiftsdirektoratets importkalkulator. Det er ikke toll på sko og sportsutstyr, det tilkommer kun merverdiavgift på 25 prosent av summen av varens verdi pluss eventuell frakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tøff konkurranse gir lavere priser

Ifølge Anders Kjellen, administrerende direktør i Mammut Ajungilak AS, og med lang fartstid i sportsbransjen, gjenspeiler også dette de generelle prisene på sports- og fritidsutstyr i Norge. - Det er såpass hard konkurranse innen sportsbransjen i Norge, så prisene er såpass gode at man kan gjøre bra kjøp her i Norge.

Det vil ofte være billigere å kjøpe sportsutstyr her, enn fra utlandet.

Dette forklarer han med at innprisene til butikk er ganske like i hele Europa, slik at det er veldig små forskjeller i utgangspunktet.

Forskjellene ligger i dermed i momsen og påslaget i butikken.

- Norge er for eksempel et av de billigste markedene i Europa på Goretex-produkter. Dette er fordi konkurransen er så tøff her, og når man må være konkurransedyktig på pris, så faller prisene, forteller Kjellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pass på dette om du skal handle på nett

 (Foto: Per Ervland) (Foto: Per Ervland)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi leser iblant om uheldige forbrukere som tror de har har kjøpt en merkevare på nett, men som viser seg å være en kopi. Her er noen tips til hvordan du kan unngå å bli lurt:

  • Kjenn produktet: Du må vite hvordan originalen ser ut. Se på sømmer og logoplassering.
  • Sjekk ut butikken: Gå eventuelt inn på leverandørens nettside og se om nettbutikken er oppført som autorisert forhandler.
  • - Hvis du handler fra en stor aktør, trenger du ikke bekymre deg for at du kjøper falske produkter, sier Anders Kjellen til Dinside. Mange av butikkene gir deg mulighet til å prøve varene over en periode, og deretter mulighet til å returnere varen dersom du ikke er fornøyd. Husk å sjekke hvem som eventuelt skal stå for returkostnadene. Det er mange butikker som lover deg gratis frakt, og også gratis retur - eller i alle fall inkludert i prisen ... Husk også at vi har fått ny angrerettlov, som blant annet gir deg 14-dagers angrerett hos europeiske nettbutikker.

Vit hva du skal ha

Før du eventuelt bestiller sko på nett, er det selvsagt viktig å vite hvilken sko og hvilken størrelse du skal ha. Det kan være en fordel å på forhånd ha tatt en løpestegsanalyse for å avdekke hvorvidt du trenger sko med ekstra støtte. Dinside har tidligere testet ulike løpestegsanalyser, og det er store forskjeller på hvor omfattende de er.

Men har du brukt samme modellen tidligere eller du har prøvd skoen i butikken, er det selvsagt ingenting som taler mot å bestille på nett.

Du skal bare være veldig klar over hva det er du bestiller.