Meny

Sykkellåsen som gir beskjed når noe galt skjer

SMARTLÅS: Skylock har en rekke funksjoner som gjør at den skiller seg ut fra mer konvensjonelle sykkellåser. (Foto: SKYLOCK)
Du kan også åpne og lukke Skylock med en app. Men det er én liten hake, da ...

Ja, Skylock er er uten tvil en av de første smarte sykkelåsene som snart kommer på markedet.

Den har solcellepanel for å lade seg selv, og én time sollys skal holde i en uke, men den kan også lades gjennom en micro-USB. Den bruker WiFi og Bluetooth for å snakke med en app på mobilen din, og kan dermed åpne seg automatisk når du nærmer deg sykkelen.

DSB-kombien er tilbake

Hva om du har glemt mobilen?

Og skulle du ha glemt mobilen hjemme, kan du bruke de trykksensitive knappene på siden av låsen til å åpne den opp ved hjelp av din forhåndsprogrammerte kode. Men det mest spennende er at akselerometeret i låsen sender mobilen din en melding når sykkelen begynner å riste.

Da gjelder det altså å sjekke om dette virkelig er et forsøk på tyveri, eller det bare er noen som veltet sykkelen din ved et uhell. For dette kan jo resultere i en del unødvendig stress som å fly ned fra syvende etasje for å sjekke om et tyveri er på gang. Heldigvis kan du justere hvor sensitiv akselerometeret skal være. Som kan være praktisk hvis du har sykkelen et sted der mange uansett vil dulte borti den.

TEST: Kickbike

 (Foto: SKYLOCK)

NESTE ÅR: Du kan forhåndsbestille låsen nå til 1300 kroner (pluss frakt og moms), rundt 500 kroner billigere enn det vil koste i butikk.

(Foto: SKYLOCK)

Låsen kan brukes av flere

Det samme akselerometeret vil også sende en beskjed til mobilen hvis du skulle krasje sykkelen. Svarer du ikke på beskjeden, vil appen ringe et nødnummer. Du kan også dele Skylocken med andre, så de kan åpne den med appen på sin mobil.

Sjekk denne afrikanske bambussykkelen

 (Foto: SKYLOCK)

SMART: Du kan åpne og lukke låsen med appen, og det finnes også en funksjon som gjør at låsen vil åpne seg automatisk når den merker at du (les: mobilen din) nærmer seg låsen.

(Foto: SKYLOCK)

Problemet er at Skylocken må være tilkoblet et trådløst nettverk for at den skal kunne sende deg en melding på mobilen (og nettverkene må lagres i appen for at det skal fungere). Så akkurat dét kan jo bli en utfordring. Du kan forhåndsbestille Skylock nå til en billigere pris, og planen er at den skal slippes tidlig neste år.

Her er den litt eplekjekke reklamen:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus