Meny

Vi har testet de beste trådløse høyttalerne

SOMMERMORO: En bærbar høyttaler gjør strandturen morsommere. Foto: Ben Welsh (AGE)
Med en trådløs, batteridrevet høyttaler kan du nyte musikken din på reisen, ute i hagen eller på utflukten. Vi har testet de beste akkurat nå.

Våren er her og reiselysten trenger seg på. Og favorittmusikken vil vi selvsagt ha med på turen.

For privat lytting er selvfølgelig et par hodetelefoner det beste valget.

Men hvis du vil dele musikken, trengs en praktisk og transportabel høyttaler.

Jabra Solemate (Terningkast 5)

Jabra SolemateJabra Solemate

Tilkoblinger: BT 3.0, NFC

Batteri: 8 timer

Finesser: høyttalertelefon, smartmobilapp

Mål: 172 x 64 x 70 mm

Vekt: 610 gram

Pris: 1.200 kr

En robust og praktisk reisekamerat som gir hyggelig lyd uten å ta for stor plass. Vil man ha en liten høyttaler som tåler å bli med ut, er Solemate et fornuftig valg. Tilkoblingen er enkel takket være NFC, og talemeldinger hjelper deg på veien. Mobilappen inneholder lydforbedrende funksjoner og lar deg stille inn lyden som du vil ha den. Så lenge man ikke er fryktelig kresen, låter det så bra man kan forvente av noe på denne størrelsen. Den er dessuten gummikledd og stabil, slik at man tør å sette den på bassengkanten.

Smartmobilapp som forbedrer lyden og gir flere muligheter. Robust utførelse og smart ledningsoppbevaring. Bra lyd med tanke på størrelsen.

Begrenset lydtrykk og bassressurser.

* Les mer: http://www.lydogbilde.no/test/jabra-solemate

JBL Charge (Terningkast 4)

JBL ChargeJBL Charge

Tilkoblinger: 3,5 mm, BT

Batteri: 12 timer, mobillading

Finesser: -

Mål: 74 x 175 mm

Vekt: 474 gram

Pris: 1.300 kr

For dem som likte størrelsen og formatet på JBL Flip er Charge en verdig etterfølger, som tilfører en praktisk finesse. En USB-kontakt på siden lar deg lade både mobil og nettbrett når du er på tur. Et kraftig innebygd batteri gjør at det holder både til det og til å spille mange lange timer på utflukten. Derimot skal man ikke ha altfor høye krav til lydvolumet. På fornuftige nivåer og med glad sommermusikk er den imidlertid energisk og duger fint til å heve stemningen.

Bra batteritid og praktisk å kunne lade både mobil og nettbrett.

Få andre finesser. Strekker ikke til om man vil spille høyt eller lytte på annet enn listepop.

* Les mer: http://www.lydogbilde.no/test/jbl-charge

LG NP3530 (Terningkast 4)

LGLG

Tilkoblinger: BT 3.0, NFC, aptX

Batteri: 15 timer

Finesser: høyttalertelefon

Mål: 193 x 64 x 66 mm

Vekt: 500 gram

Pris: 1.300 kr

Tross mengder av finesser og den seneste teknikken når ikke lyden opp til de beste. Klistrelappen med mengder av logoer og standarder som støttes lover godt. Faktisk finnes det en app som gjør det enkelt å komme i gang. Men så slutter moroa. Appen gir ingen innstillingsmuligheter, og når man vel begynner å spille musikk mister man snart lysten. Lyden er helt enkelt ikke spesielt engasjerende og man må passe seg for å spille for høyt. Det er synd, for vi liker formatet og utseendet, samt at LG har stappet i teknikk som teoretisk skulle kunne ha gitt bra lyd.

God støtte for trådløse standarder. Fin form som også gjør at den står stødig på underlaget.

Appen gir ingen direkte fordeler. Lyden låter innestengt og ikke spesielt engasjerende.

* Les mer: http://www.lydogbilde.no/test/lg-np3530

Cambridge Minx Go – Beste kjøp (Terningkast 5)

Cambridge Minx GoCambridge Minx Go

Tilkoblinger: 3,5 mm, BT

Batteri: 18 timer, mobillading

Finesser: -

Mål: 237 x 123 x 60 mm

Vekt: 1080 gram

Pris: 1.200 kr

Utmerket lydkvalitet og god batteritid til en overkommelig pris gjør Minx til en favoritt. Den ser kanskje litt anonym ut, men det er jo ikke alle som vil ha neongrønne gummihøyttalere på hotellrommet. Tar man den med ut, kan man glede seg over den utmerkede batteritiden. Ladekontakten på baksiden er dessverre ikke så praktisk som ventet, da den krever at strømledningen sitter i. Men når man setter på musikken, glemmer man den detaljen, for Minx låter aldeles utmerket til de fleste musikkstiler. Til denne prisen må vi si at den er et kupp.

Diskré utseende som ikke skremmer noen og fantastisk batteritid. Balansert lyd som funker til det meste, og godkjente bassressurser.

Lader ikke mobilen fra batteriet og savner NFC.

* Les mer: http://www.lydogbilde.no/test/cambridge-minx-go

Beats Pill 2.0 (Terningkast 3)

BeatsBeats

Tilkoblinger: 3,5 mm inn/ut, BT, NFC

Batteri: ca. 7 timer, mobillading

Finesser: stereomulighet, høyttalertelefon

Mål: 190 x 46 mm

Vekt: 310 gram

Pris: 1.700 kr

Elegant design og smarte funksjoner, men det virker som om doktoren har skrevet ut feil type piller. Den som har et par kule Beats-hodetelefoner, forventer seg sikkert at den like lekre Pill passer perfekt til favorittmusikken. Men den pillen setter man kjapt i halsen. For lyden er heller en kontrast til hodetelefonenes tunge dunk. Det låter tynt, både når det gjelder volum og bassressurser. Da hjelper det ikke at den har smarte funksjoner for å koble sammen flere høyttalere, eller at man kan lade sin mobil fra den. Til denne prisen hadde vi ventet oss en energiinjeksjon, ikke en sovepille.

Enkel Bluetooth-sammenkobling og bra med tilkoblingsmuligheter. Praktisk å kunne lade mobilen samt å benytte den som høyttalertelefon.

Overraskende dårlig batteri. Savner både volumressurser og engasjerende bass.

* Les mer: http://www.lydogbilde.no/test/beats-pill-2-0

Harman Kardon Esquire («Anbefalt» og terningkast 5)

Harman / KardonHarman / Kardon

Tilkoblinger: 3,5 mm, BT, NFC

Batteri: 8 timer

Finesser: konferansetelefon

Mål: 147 x 147 x 47 mm

Vekt: 1080 gram

Pris: 1.700 kr

En kvalitetshøyttaler i påkostet materiale, og med en lyd som er like elegant som utsiden. For den som foretrekker diskré eleganse fremfor skrikende farger og spennende materialer, er Esquire et velkomment alternativ. Med materialvalg som aluminium og skinn trenger den ikke å skamme seg over å stå på skrivebordet. Og på reise fungerer den til og med som en konferansetelefon. Imponerer med kontrollert lyd og evne til å mestre mange musikkstiler. Dette er ingen partyhøyttaler, men for målgruppen er den aldeles fantastisk.

Robust bygget med utmerkede materialvalg. Enkel å koble til og har praktiske funksjoner. Fungerer meget godt til de fleste musikksjangrer.

Begrensede volumressurser.

* Les mer: http://www.lydogbilde.no/test/harman-kardon-esquire

Sony SRS-X5 («Best i test» og terningkast 5)

SonySony

Tilkoblinger: 3,5 mm, BT, NFC, aptX

Batteri: 8 timer, mobillading

Finesser: høyttalertelefon

Mål: 221 x 118 x 51 mm

Vekt: 1200 gram

Pris: 1.650 kr

Med et stilfullt ytre, praktiske funksjoner og imponerende lyd er dette en vinner. Tross den litt kantete formen har Sony lykkes meget bra med designen og aksentfargene. Den føles stabil og har en bra kvalitetsfølelse. Det er enkelt å koble sammen høyttaleren med mobilen takket være NFC, og touchknappene på toppen gjør det enkelt å betjene den. Har man glemt å lade mobilen, kan man praktisk nok plugge den inn på baksiden og låne strøm fra batteriet. Men det mest imponerende er lyden, som slår det meste vi har hørt fra en liten bærbar høyttaler.

Sofistikert design og praktisk mobillading. Meget bra lyd for en reisehøyttaler.

Følsom for fingeravtrykk og ingen smartmobilapp.

* Les mer: http://www.lydogbilde.no/test/sony-srs-x5

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus