Styr varmepumpen fra TV-en

Panasonics smarte Viera TV-er gir deg mulighet til å kontrollere Panasonics varmepumper. Illustrasjonsfoto: Panasonic
Panasonics smarte Viera TV-er gir deg mulighet til å kontrollere Panasonics varmepumper. Illustrasjonsfoto: Panasonic

Panasonic integrerer smart varmestyringsapp i Viera-TV-ene sine.

Mange fjernkontroller? Har du varmepumpe fra Panasonic kan du eliminere én:

Nye løsninger fra Panasonics inneklimaavdeling lar deg styre varmepumpen fra TV-en, nettbrettet eller telefonen, skriver selskapet i en pressemelding.

Se også: Appen fra Panasonic som styrer anlegget ditt

Binder deg til Panasonic-pumper

Appen, som altså lar deg kontrollere varmepumpen, er laget i samarbeid med IntesisHome. IntesisHome-systemet er kompatibelt med alle Panasonics PACi, ECOi, Aquarea og Etherea PKE-serier.

Selv om appen bare fungerer sammen med Panasonic-varmepumper er du ikke bundet til Panasonic-hardware for å kontrollere varmepumpene, selv om appen nå er integrert i Panasonics Smart Viera TV-er. Den er allerede tilgjengelig som en app til mobil eller nettbrett for både iOs og android-brukere.

IntesisHome-systemet lar deg selvfølgelig skru pumpen av og på og opp og ned, i tillegg kan du styre temperatur for hele boligen, rom for rom. Du kan også forhåndsinnstille varmepumpen, slik at varmen skrur seg av og på til faste tider, og dermed sparer deg for en del strømutgifter. Du vil også få beskjed når filteret i varmepumpen må byttes.

Erik Berge har tatt det enda lenger: Han styrer all elektronikk i huset fra mobilen.

Integrert i TV-en

IntesisHome-appen er allerede tilgjengelig for dem som har varmepumpe fra Panasonic, men nå er den også integrert i Panasonic Smart Viera TV.

Vi har testet flere av Panasonics Viera-TV-er, sist Viera TX-P65VT60 som vi ga terningkast seks. Viera TX-L55DT60Y fikk derimot bare fire øyne på sin terning, mens forgjengeren Viera TX-P50ST50 også fikk en sekser.

Alle våre TV-tester finner du her.

Råd til deg som skal kjøpe varmepumpe:

For å være sikker på at man kjøper en luftvarmepumpe av god kvalitet bør man ta disse forhåndsreglene for å være sikret en god økonomisk investering, ifølge Novap.

Vær kritisk til supertilbud:

Ikke la deg bli forført av fine brosjyrer og tall over hvor mye man kan spare. Det er viktig å få et tilbud basert på dine oppvarmingsbehov og dine utgifter på oppvarming per i dag. Et tilbud med beregninger om forventet besparelse bør komme etter et hjemmebesøk av en forhandler/installatør. Novap advarer sterkt mot å kjøpe varmepumper for selvmontering.

Varmepumpen må være tilpasset norske forhold:

Det er essensielt at varmepumpen er tilpasset norske forhold. Det har dessverre blitt solgt noen luftvarmepumper som ikke er beregnet på kalde vintere eller kystklima. Be gjerne forhandleren dokumentere at anlegget er beregnet på norske forhold.

Få varmepumpen montert av fagfolk:

Uansett hvilken varmepumpe du velger vil riktig installasjon gjort av kvalifiserte varmepumpeinstallatører være en forutsetning for å oppnå forventet besparelse. Dette gjelder alle typer varmepumpe og merker. Alle hus er ulike og det er derfor viktig å vurdere sammen med installatør hvilken varmepumpemodell som passer best til boligen og hva som er riktig plassering av innedel og utedel.

Det å oppnå en god varmefordeling i huset er viktigere enn type varmepumpe. Novap anbefaler at man velger et lokalt firma med et godt renommé. På Novaps nettsider finner man en oversikt over firmaer i hele landet som er godkjent av Novap.

Følg råd om vedlikehold og service for varmepumpe:

Det er viktig å undersøke om du skal gjøre noe i forhold til vedlikehold av varmepumpeanlegget. Be forhandleren forklare deg hva du selv skal gjøre og påse at dette også står skrevet i bruksanvisningen. Be også forhandleren anbefale deg en serviceavtale. Ved riktig vedlikehold og service vil du få maksimal utnyttelse av varmepumpeanlegget både med tanke på ytelse og levetid.

Forhandler må ha tilgang på reservedeler:

Det er viktig at du forsikrer deg om at forhandleren har reservedeler til ditt varmepumpeanlegg i dag og for hele varmepumpas levetid. Det er svært ugunstig for deg at en eventuell reservedel skal bestilles fra utlandet med en leveringstid på opptil 2 måneder.

Få gjerne tilgang til reservedeler bekreftet i tilbudet fra forhandleren. Et ekstra tips er å kjøpe varmepumpe og montering av samme firma, da er det aldri noen tvil hvem som er ansvarlig om noe skulle gå galt.

Les mer på Varmepumpeinfo.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus