Meny

Ta over stjernene

Fra «Endless Space».
Har du noen gang tittet på stjernene og tenkt: «Jeg skulle ønske alt dette var mitt»?
Fakta:

Spilltittel: «Endless Space»

Utgis på: PC

Testet på: PC

Utgivelsesdato: 4. juli

Aldersmerking: 7+

Sjanger: Strategi

Utvikler/utgiver: Amplitude/Iceberg Interactive

Spilltittel: «Endless Space»

Utgis på: PC

Testet på: PC

Utgivelsesdato: 4. juli

Aldersmerking: 7+

Sjanger: Strategi

Utvikler/utgiver: Amplitude/Iceberg Interactive

Er vi alene i verdensrommet? Selvsagt ikke. Spill har lært oss at rommet er fullstappet av andre sivilisasjoner. Og hvis vi ikke skjerper oss, kommer de til å erobre jorden. Vi må ta rotta på dem før de tar rotta på oss.

I strategispillet «Endless Space» er det nettopp dette som er oppgaven din. Du begynner med en planet, et koloniskip og et speiderskip, og så må du ut i verdensrommet for å erobre universet. Du må finne, kolonisere og utvikle nye verdener, forske på teknologi og drive diplomati og krigføring mot andre romvesener som har de samme hensiktene som deg.

Grensesnittet er strømlinjeformet, og gjør det lett å være interplanetarisk hersker. Det er omfattende, og du må nok eksperimentere litt før du får kontroll, men det er såpass tilgjengelig at det bør appellere både til nybegynnere og mer erfarne. I tillegg er spillet turbasert, så du kan bruke så lang tid du vil på planlegging og strategi.

Les også: Vold kan ikke forklares med dataspill

Spillet er en vanedannende affære, og den berømte «bare én tur til»-følelsen kommer raskt snikende. Hver tur bringer med seg nye utfordringer og nye muligheter, og det er alltid noe spennende å gjøre. Takket være et raskt og effektivt kampsystem tar turene heller ikke særlig lang tid, selv om du står midt oppi en krig.

«Endless Space» er et underholdende strategispill som byr på mange gode timer med underholdning. Det leverer en flott kombinasjon av science fiction og imperiebygging à la «Civilization»-serien. Hvis du er ute etter litt strategi, er dette et godt valg.

Terningkast: 5

Les også: Batman og Robin flyr igjen

Les flere tester av dataspill

Populært