Et fantastisk eventyr

Artikkelen fortsetter under annonsen

I «Dragon's Dogma» legger du ut på eventyr blant mytologiske beist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta

Spilltittel: «Dragon's Dogma»

Utgis på: PlayStation 3, Xbox 360

Testet på: Xbox 360

Utgivelsesdato: 25. mai

Aldersmerking: 18+ (www.pegi.info)

Sjanger: Action/Rollespill

Utvikler/utgiver: Capcom/Capcom

Det finnes mange rollespill som lar deg bygge en person, utforske en massiv verden, samle skatter fra falne fiender. Men hvor mange spill lar deg gjøre alt dette i tillegg til å la deg klatre opp på ryggen til en gigantisk fugl for å kjøre et knivblad mellom ryggbladene helt til beistet faller mot jorden?

Slike ting skjer i «Dragon's Dogma», gjerne uten forvarsel. Spillet byr på en svær verden du kan utforske som du vil, og av og til møter du fantastiske beist fra eldgammel mytologi. Det er som å få en sjefskamp på et helt tilfeldig tidspunkt, og det sørger for at utforskningen av landskapet får en helt spesiell stemning.

Historien i «Dragon's Dogma» er egentlig bare en billig unnskyldning for at du skal få skape din egen. Dette er et spill som vil gi deg minner. Du bygger din egen historie om hvordan du kom deg fra ett sted til et annet, inkludert de utfordringene du møtte på veien. Spillet er fylt til randen med forskjellige oppdrag, og du finner alltid noe som drar deg videre. Samtidig merker du hele tiden at du blir sterkere, både gjennom utstyr og erfaring.

«Dragon's Dogma» er en glimrende kombinasjon av action og rollespill. Det herlige kampsystemet gjør kampene til en sann fryd, og den fantastiske verdenen gjør spillet umulig å legge fra seg.

Terningkast 5

Les også: Bittersøt romodyssé
Høyteknologisk fremtidsvisjon

Over og ut for tv-spill?

Les flere dataspillanmeldelser