Meny

Vårhår

Nå skal pastellfargene være i håret

FLETTE: Frisør Sølvi Bjørnevoll fletter en tidløs frisyre, men du kan gjøre den mer trendy med tilbehør som skinnreim og fjær, og til og med pastellfarger i tuppene. Foto: Sølvi Bjørnevoll

Det er faktisk supertrendy.

Gjør det selv:

Lysten på pastellfarger i håret? Dette kan du glatt fikse på egenhånd. Her er frisørens tips:

  • Det finnes farger du kan bruke i tuppene selv. Kevin Murphy har for eksempel noen kritt-lignende produkter som du smører på tuppene for å få farge. Dette vaskes ut ved neste sjamponering.
  • En annen ting du kan gjøre er å bruke gel eller krem i tuppene for så å påføre valgfri øyenskygge! Dette er et enkelt triks og du kan få akkurat den fargen du ønsker. Bruk fingrene for å påføre fargen og bruk gjerne fem centimeter av tuppene - eller mer. På denne måten kan du også lage tøffe effekter i luggen, eller striper i en annen farge til fest.
  • Er du blond i håret kan du bruke en kur eller balsam med farge i . Flere leverandører tilbyr fargepigmenter i både kur og balsam .
  • Prøv deg frem og farg tuppene i en pastellfarge, gjerne litt sterk, slik at den synes godt. Turkis, rosa og lilla ser man mye av nå, særlig i London.
  • En annen kul effekt er å la de lyse stripene dine få et slør av pasteller over seg. Her kan du gå for en lysere variant - hva med lys pastellrosa eller kald lilla?

Tiden er inne for å gi håret en skikkelig våroppfriskning ! Og det bør du faktisk gjøre med pastellfarger, mener frisør og Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll:

– Vi ser pastellfarger på klærne i sommer, men faktisk også et slør av pastellfarge over håret! Selv lot jeg minicoloren være i litt for lenge her hos meg og det ga meg et hint av kaldt rosaskjær. Det er faktisk ganske fint sammen med bruntonene i håret mitt. Dette vaskes ut litt etter litt, forteller frisøren.

Men ønsker du å gå enda lenger, kan du få frisøren din til å legge inn knallfarger i tuppene dine, eller som striper innimellom din egen hårfarge.

– Da er det fint med for eksempel rødt, rosa eller lilla. Det finnes også colorbugs, som du kan påføre, for eksempel i tuppene, for en kveld og vaske ut neste dag, sier Bjørnevoll.

Vårlige farger

Frisøren forteller at hun ved flere kursanledninger denne våren har sett at flere frisører nå dropper å bruke folie når de striper håret og heller legger inn lyse eller mørke farger i felt i håret slik at det blir fargenyanser ligger ved siden av hverandre, ton i ton. Det resulterer i et spesielt fargespill, og dessuten tar det mye kortere tid hos frisøren.

– Da kan man også godt blande kalde og varme toner for en spennende effekt. Vi ser også at fargene blir lysere denne våren, de er naturlige men det er stort fokus på et skinnende sunt hår, sier Bjørnevoll.

Hun mener også at man gjerne kan la frisøren prøve noe nytt innimellom. Legg for eksempel inn noen effekter med en annen farge enn man vanligvis bruker.

– Et helt lyst hår med honningfargede striper er superfint. Beige, kalde sandfarger i et brunt hår, eller lyse farger sammen med toffee, aprikos, bronse eller pastellrosa er også utrolig lekkert, tipser frisøren.

Gjør det selv

Lysten på pastellfarger i håret? Dette kan du glatt fikse på egenhånd. Her er frisørens tips:

  • Det finnes farger du kan bruke i tuppene selv. Kevin Murphy har for eksempel noen kritt-lignende produkter som du smører på tuppene for å få farge. Dette vaskes ut ved neste sjamponering.
  • En annen ting du kan gjøre er å bruke gel eller krem i tuppene for så å påføre valgfri øyenskygge! Dette er et enkelt triks og du kan få akkurat den fargen du ønsker. Bruk fingrene for å påføre fargen og bruk gjerne fem centimeter av tuppene - eller mer. På denne måten kan du også lage tøffe effekter i luggen, eller striper i en annen farge til fest.
  • Er du blond i håret kan du bruke en kur eller balsam med farge i . Flere leverandører tilbyr fargepigmenter i både kur og balsam .
  • Prøv deg frem og farg tuppene i en pastellfarge, gjerne litt sterk, slik at den synes godt. Turkis, rosa og lilla ser man mye av nå, særlig i London.
  • En annen kul effekt er å la de lyse stripene dine få et slør av pasteller over seg. Her kan du gå for en lysere variant - hva med lys pastellrosa eller kald lilla?

BildePASTELLSTRIPER: Her tester frisøren selv ut hvordan man kan bruke colorbugs i tuppene eller som striper i hele håret. Foto: Sølvi Bjørnevoll.

Frisk opp håret

Langt hår skal nesten glinse i solen, mener frisøren. Men dette kommer som regel ikke helt av seg selv.

– Her er trikset å bruke håroljer eller glansspray. Plei håret godt med gode produkter som er tilpasset ditt hår og din hodebunn. Jeg anbefaler å kure håret en til to ganger i uken, tipser frisøren.

Det finnes også mange andre gode hårtips når det gjelder oppfriskning av håret. For eksempel kan du prøve noe nytt.

– Husk også at forandring fryder, så hvorfor ikke klippe en skrålugg eller bli litt lysere?, spør Bjørnevoll.

Ønsker du en skikkelig våroppfriskning for håret, anbefaler også frisøren en glansvask, noen highlights, eller en ekstremkur hos frisøren.

Styling av håret

Når solen varmer og man kan kle seg i friske, fine farger er det også bra om håret matcher. Dessuten finnes det mange morsomme måter å style håret på , uten at det tar lang tid. Men det er smart å ha litt ustyr for hånden:

– Fletter og tvinning er alltid en hit om våren og sommeren. Løse oppsettinger er også veldig romantisk og enkelt. Det finnes så mange varianter av flettefrisyrer og det trenger ikke ta mer enn fem minutter på morgenen, mener frisøren.

Hun anbefaler deg å gå til innkjøp av noen enkle fliseklemmer og hårspenner, en god hårspray, saltvannsspray for å skape volum og bølger, og gjerne en metall-choker som du fester over hårstrikken når du går med hestehale.

– Da har du mange muligheter til å style håret ditt selv. Start for eksempel med å lage en sideskill. Trekk alt håret ned og bak, eller mot den ene siden. Flett en enkel flette helt ned til tuppene. Trekk så fletten mot den andre siden og fest tuppene inn, slik at de ikke vises, sier frisøren.

Selv kommer hun til å satse på glatt hår denne sesongen;

– Jeg har blitt helt forelsket i glatt hår igjen. Ellers blir det klassikeren med saltvannsspray som skaper strandfall. Jeg liker også looken med tomboy-hestehalen hvor den kan være rufsete og hverdagslig. Rufsete fletter, gjerne med sideskill, eller knuter og tvinninger, sier hun.

BildeSTYLING: Frisøren er også glad i å sette opp håret sitt, her har hun gjort det med en klassisk knute som hun også viser på bloggen sin. Foto: Sølvi Bjørnevoll

Prøv dette

Synes du det er vanskelig å få til fine frisyerer? Å se på videoer av hvordan det gjøres kan være til stor hjelp. Her kan du se to instruksjonsvideoer hvor frisør Sølvi Bjørnevoll viser deg hvordan du enkelt kan style håret ditt selv.

Les også:

Få drømmesveisen

Derfor er håret statisk

Sveisen er tidløs og sexy

Alt om frisyrene her

Les flere saker fra samme kategori her


Les flere nyheter her

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:12 Norwegian enige med Boeing om utsettelse av levering av 14 MAX-fly20:36 Boligblokk i brann i Sør-Sverige20:27 Massesøksmål mot norske oppdrettskjemper i USA20:24 «Norsk» James Bond-film lanseres torsdag20:13 Dagbladet: Manchester United kommer til Norge i sommer19:49 Alle LO-topper tjener mer enn én million19:03 Henla anmeldelse mot Ullevål sykehus18:53 To mistenkelige dødsfall i Trondheim18:30 Japans regjering beklager tvangssteriliseringer av titusener18:19 To menn dømt til fengsel for bruktbilsvindel18:09 Trump truer Mexico med å sende væpnede soldater til grensen17:50 – Det er jo bare centimetere opp til der folk sover. Jeg får helt vondt16:53 Krigen har satt Jemen over 20 år tilbake i tid16:32 Ambassadøren overleverte kondolanseprotokoll til Maren Uelands foreldre16:14 Søreide forferdet over henrettelser i Saudi-Arabia16:12 Sokndal-ordføreren: – Det har vært veldig dramatisk16:09 Skotsk leder vil ha ny folkeavstemning15:36 Mitter gir seg som sjef for alpinherrene15:16 Rekordmange klager på humorinnslag i NRK15:12 Grenseløs grensehandel i påsken14:54 Solskjær nummer to på sparke-listen14:50 Skogbrann i Halden – helikopter bistår med slukking14:43 Full kirke og pølsefest for Jon Skolmen14:27 Boeings overskudd krymper14:17 Tyske velgere aner ikke hvem kandidatene til EU-valget er14:15 Nå kommer dommen i den 20 år gamle Sjøvegan-saken14:14 Tyrkisk politi stanset folkemord-markering13:51 Politisjefen på Sri Lanka får sparken etter terroraksjonen13:50 Det heter ikke NSB lenger13:27 Brann i Vestfold under kontroll13:22 Sør-Norge må forberede seg på nedbørshelg13:22 Kulturprofil tiltalt for åtte voldtekter12:44 Vindkraftutbygger sammenlignes med naziokkupasjonen12:24 Innrømmer triksing – nå tar Arbeidstilsynet grep12:06 Tolv drept i eksplosjon i Idlib11:52 Chelsea-manageren må svare for utbrudd11:27 USA om rystende tall i ny rapport: – Vi forbeholder oss retten til selvforsvar11:14 Tesla med viktige nyheter i natt11:09 Dagpengeutbetalingene gikk ned i fjor10:56 Én kvinne blant selvmordsbomberne på Sri Lanka10:49 Åpner for å redusere Ødegaards prislapp10:35 Fortsatte å misbruke jente (14) etter at han fikk vite hvor gammel hun var09:31 Tottenham-manageren bønnfaller Eriksen09:30 Savnede dansker på Sri Lanka funnet i god behold09:26 Stor skogbrannfare en rekke steder i landet09:16 Ikke like ille for XXL som fryktet09:16 Drev butikker – forsynte seg med pengene09:11 Forskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07 Minister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07 FpU vil ha pant på snusbokser08:01 Mistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39 Følg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17 «Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10 Skogbrannen i Lyngdal nær slukket06:52 Uhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46 Heiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28 Nasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26 Fengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25 Guardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11 Ny leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10 Tre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00 Dette skjer i dag05:55 Sri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55 Sjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52 Beboerne i Sokndal puster lettet ut05:30 Dette skjedde i natt05:30 Kim framme i Vladivostok05:22 Krav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00 Ropstad varsler et tydeligere KrF04:50 Raymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46 New Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10 «Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08 Bondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56 Flere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53 Pavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35 Ytre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02 Guardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02 Netanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51 Mexico har returnert 15.000 migranter02:33 May gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16 Forsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41 Barcelona nærmere seriegull etter seier01:40 Kurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25 Protesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00 36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52 17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32 Sokndal skole stengt etter storbrann00:31 Brasils ekspresident får redusert straff00:06 Afrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05 Ektepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd23:48 Ordfører i brannrammet kommune: – Det er veldig dramatisk23:28 USA truet med veto – FN-resolusjon om seksuell vold ble utvannet23:20 Solberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre23:09 Skogbrann nær sentrum i Sokndal – 160 boliger evakuert23:08 Eriksen-kanon sikret tre sene poeng mot tapre Brighton23:08 Økende skogbrannfare på Vestlandet22:42 Solberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre22:33 Alvorlig skogbrann i Skåne – flere evakueres22:01 Saudi-Arabia halshogget 37 statsborgere21:56 Byfuglien: Jeg har ikke sett Solberg stenge døren for resten av barna
Siste nytt
21:12PengerNorwegian enige med Boeing om utsettelse av levering av 14 MAX-fly20:36VerdenBoligblokk i brann i Sør-Sverige20:27NæringslivMassesøksmål mot norske oppdrettskjemper i USA20:24Kultur«Norsk» James Bond-film lanseres torsdag20:13SportDagbladet: Manchester United kommer til Norge i sommer19:49PengerAlle LO-topper tjener mer enn én million19:03Helse og livsstilHenla anmeldelse mot Ullevål sykehus18:53NorgeTo mistenkelige dødsfall i Trondheim18:30VerdenJapans regjering beklager tvangssteriliseringer av titusener18:19MotorTo menn dømt til fengsel for bruktbilsvindel18:09PolitikkTrump truer Mexico med å sende væpnede soldater til grensen17:50Norge– Det er jo bare centimetere opp til der folk sover. Jeg får helt vondt16:53VerdenKrigen har satt Jemen over 20 år tilbake i tid16:32VerdenAmbassadøren overleverte kondolanseprotokoll til Maren Uelands foreldre16:14PolitikkSøreide forferdet over henrettelser i Saudi-Arabia16:12NorgeSokndal-ordføreren: – Det har vært veldig dramatisk16:09PolitikkSkotsk leder vil ha ny folkeavstemning15:36SportMitter gir seg som sjef for alpinherrene15:16KulturRekordmange klager på humorinnslag i NRK15:12PengerGrenseløs grensehandel i påsken14:54SportSolskjær nummer to på sparke-listen14:50NorgeSkogbrann i Halden – helikopter bistår med slukking14:43KulturFull kirke og pølsefest for Jon Skolmen14:27PengerBoeings overskudd krymper14:17PolitikkTyske velgere aner ikke hvem kandidatene til EU-valget er14:15NorgeNå kommer dommen i den 20 år gamle Sjøvegan-saken14:14VerdenTyrkisk politi stanset folkemord-markering13:51VerdenPolitisjefen på Sri Lanka får sparken etter terroraksjonen13:50NorgeDet heter ikke NSB lenger13:27NorgeBrann i Vestfold under kontroll13:22NorgeSør-Norge må forberede seg på nedbørshelg13:22KulturKulturprofil tiltalt for åtte voldtekter12:44NorgeVindkraftutbygger sammenlignes med naziokkupasjonen12:24NorgeInnrømmer triksing – nå tar Arbeidstilsynet grep12:06VerdenTolv drept i eksplosjon i Idlib11:52SportChelsea-manageren må svare for utbrudd11:27VerdenUSA om rystende tall i ny rapport: – Vi forbeholder oss retten til selvforsvar11:14MotorTesla med viktige nyheter i natt11:09PengerDagpengeutbetalingene gikk ned i fjor10:56VerdenÉn kvinne blant selvmordsbomberne på Sri Lanka10:49SportÅpner for å redusere Ødegaards prislapp10:35NorgeFortsatte å misbruke jente (14) etter at han fikk vite hvor gammel hun var09:31SportTottenham-manageren bønnfaller Eriksen09:30VerdenSavnede dansker på Sri Lanka funnet i god behold09:26NorgeStor skogbrannfare en rekke steder i landet09:16PengerIkke like ille for XXL som fryktet09:16NorgeDrev butikker – forsynte seg med pengene09:11VerdenForskere: Klimautslipp fra oljesand undervurderes09:07VerdenMinister: 60 pågrepet etter angrepene på Sri Lanka09:07PolitikkFpU vil ha pant på snusbokser08:01Helse og livsstilMistet kona, fikk lungebetennelse, drypp og infarkt07:39PolitikkFølg direkte: Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime07:17Sport«Outstanding» Johannessen venter i norsk CL-duell07:10NorgeSkogbrannen i Lyngdal nær slukket06:52NorgeUhell på Moss stasjon sørger for nye forsinkelser på Østfoldbanen06:46Helse og livsstilHeiberg: – Nå hører jeg faktisk på min kone06:28PengerNasdaq og S&P 500 satte nye rekorder på Wall Street06:26VerdenFengselsstraff for demokratiledere i Hongkong06:25SportGuardiola før Solskjær-møte: – Old Trafford er ikke skremmende lenger06:11NorgeNy leder utnevnt i Greenpeace Norge06:10ReiseTre av fire SAS-fly kan bli stående på bakken fredag06:00NorgeDette skjer i dag05:55VerdenSri Lanka: Antall døde har steget til 35905:55VerdenSjeldne saksofoner stjålet fra samler05:52NorgeBeboerne i Sokndal puster lettet ut05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenKim framme i Vladivostok05:22VerdenKrav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist05:00PolitikkRopstad varsler et tydeligere KrF04:50NorgeRaymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter04:46VerdenNew Zealand har ingen informasjon om kobling til Sri Lanka-angrep04:10Verden«Marsskjelv» kan være registrert for første gang04:08PolitikkBondevik advarer Erna Solberg: – Vi bør ikke komme i den situasjonen03:56NorgeFlere stengte veier etter skogbrann i Sokndal03:53VerdenPavelig påskeegg til Romas hjemløse03:35PolitikkYtre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin03:02SportGuardiola reagerer på Solskjærs uttalelser før derbyet03:02VerdenNetanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump02:51VerdenMexico har returnert 15.000 migranter02:33VerdenMay gir Huawei tommel opp til deler av 5G-utbyggingen02:16NorgeForsker: Kampflyregningen vil ramme andre forsvarsgrener01:41SportBarcelona nærmere seriegull etter seier01:40NorgeKurdiske myndigheter vil bistå med hjemsending av norske barn av IS-krigere01:25VerdenProtesttog ruller inn i Sudans hovedstad01:00Norge36-åring fengselsdømt for overgrepsmateriale av barn00:52Verden17 barn døde etter skybrudd i Uganda00:32NorgeSokndal skole stengt etter storbrann00:31VerdenBrasils ekspresident får redusert straff00:06VerdenAfrikanske ledere krever slutt på kampene i Libya00:05NorgeEktepar i brannrammede Sokndal: – Man blir redd23:48NorgeOrdfører i brannrammet kommune: – Det er veldig dramatisk23:28VerdenUSA truet med veto – FN-resolusjon om seksuell vold ble utvannet23:20NorgeSolberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre23:09NorgeSkogbrann nær sentrum i Sokndal – 160 boliger evakuert23:08SportEriksen-kanon sikret tre sene poeng mot tapre Brighton23:08NorgeØkende skogbrannfare på Vestlandet22:42PolitikkSolberg: Vi er uten mandat til å skille barn og foreldre22:33VerdenAlvorlig skogbrann i Skåne – flere evakueres22:01VerdenSaudi-Arabia halshogget 37 statsborgere21:56NorgeByfuglien: Jeg har ikke sett Solberg stenge døren for resten av barna
Populært