Meny

De beste mediespillerne

RYDDIG I STUA: Alt du har av film, musikk og bilder kan samles på en harddisk, og nytes på TV-skjermen via mediespilleren. (FOTO: Jose Luis Pelaez/Corbis/Scanpix)

Med alt du har av filmer, bilder og musikk samlet på en harddisk, kan du frigjøre plass i stua. Vi har testet mediespillerne som rydder opp i livet ditt.

Publisert: 16.09.2010

Å ha hyllemeter med CD-plater og DVD- og Blu-ray-filmer ser kanskje imponerende ut, men er ikke spesielt praktisk. Når du skal se på noe, kan du være sikker på at noen har lånt platen, laget riper i den, satt den på feil plass eller i feil cover. Da er det betydelig mer praktisk å ha musikk, filmer og bilder på en harddisk i nettverket.

For å nyte alt man har samlet på harddisken, må man ha en mediespiller som kobles til TV-en og lydanlegget. Med fjernkontrollen kan man bla i innholdet som vises på skjermen, og med et tasterykk velge passende musikk, fine bilder eller en spennende film.

Mange foreldre legger inn alle barnefilmene på mediespilleren, fordi skjøre plastskiver og barn ikke alltid går spesielt bra sammen. Legger man inn omslagsbildene, trenger ikke ungene engang å kunne lese for å bruke mediespilleren. Da kan de bare velge bildet av Pippi, så kjører filmen i gang og familiefreden er reddet.

Test av åtte mediespillere

Prisgunstig medielagring (Terningkast 5 + BESTE KJØP)

BESTE KJØP: A.C.Ryan PlayOn!HD (FOTO: Produsenten)BESTE KJØP: A.C.Ryan PlayOn!HD (FOTO: Produsenten)

Ønsker du deg en billig mediespiller som du kan koble en harddisk til, er A.C.Ryan PlayOn!HD et riktig valg. Den spilte glatt alle de film- og musikkformatene vi testet, og bildekvaliteten var bra, uten merkbar hakking. Den får også tommelen opp for flere utganger og minnekortleser. Internettjenestene er ikke spesielt utbygde, men kan forbedres i kommende programvareoppdateringer.

Pris: 1250 kroner


Ubalansert fotosamler (Terningkast 4)

BRA FOR NOEN: Asus O!Play Air HDP-R3 (FOTO: Produsenten) BRA FOR NOEN: Asus O!Play Air HDP-R3 (FOTO: Produsenten)

Med noen interessante funksjoner og noen som mangler, balanserer Asus O!Play Air HDP-R3 mellom perfekt eller uinteressant – alt etter hvilke behov du har.

Vil du dumpe bildene fra kameraet direkte i apparatet, er O!Play smidig med kortleser og automatisk kopiering. Men da må du koble den til en harddisk. Ønsker du å se på nett-TV, fungerer det helt greit, men da må du klare deg uten YouTube. Mediespill fungerer derimot uten noen større anmerkninger.

Pris: 1200 kroner


Dyrekjøpt eleganse (Terningkast 3)

FOR DYR: Dune HD Base 3.0 (FOTO: Produsenten)FOR DYR: Dune HD Base 3.0 (FOTO: Produsenten)

Et hjemmekinovennlig format og interessant tilbehør er vel og bra, men prisen og det begrensede utvalget av funksjoner matcher ikke hos Dune HD Base 3.0.

Med alle forventninger på topp etter å ha sett på utsiden, kan man ikke annet enn å bli skuffet over innsiden. Dette er en mediespiller, punktum. Og ikke engang en spesielt bra en. Den kom dårligst ut av alle apparatene når den skulle spille av testfilene våre. Til denne prisen må man være superimponert over utseendet og tilkoblingsmulighetene for å synes at mediespilleren er verdt pengene.

Pris: 2800 kroner


Raffinert godklump (Terningkast 5 + BEST I TEST)

BEST I TEST: Dvico Tvix HD M-6600N (FOTO: Produsenten)BEST I TEST: Dvico Tvix HD M-6600N (FOTO: Produsenten)

Selv om Dvico Tvix HD M-6600N bare er en modernisering av en gammel modell, har det skjedd såpass mye at mediespilleren føles som et bra valg i dag. Tilkoblinger og standarder er nå av siste snitt, og menyene er freshere. Mediespilleren har fått betydelig mer innhold, men uten å ha blitt mer rotete. Dette i kombinasjon med at den spiller de fleste medietyper på en utmerket måte, gjør at Tvix tar hjem seieren – slik den også gjorde i forrige Lyd & Bilde-test.

Pris: 2200 kroner


Skinnet bedrar (Terningkast 4)

DOBBELTGJENGER: Mede8er MED500X (FOTO: Produsenten)DOBBELTGJENGER: Mede8er MED500X (FOTO: Produsenten)

På utsiden er Mede8er MED500X mistenkelig lik testens beste kjøp, PlayOn, men på innsiden er det en helt annen historie. De to spillerne må ha blitt født på samme sted, men mens PlayOn vokste opp og ble en fullspekket spiller, ble Mede8er hemmet i veksten. Den eneste fordelen den har, er navigeringsknappene på fremsiden. Mede8er har dårligere lyd og bilde enn PlayOn, dessuten mangler den fototjenester, vær og nyheter. Det er absolutt ingen grunn til å betale mer for denne.

Pris: 1600 kroner


Mediesentralen (Terningkast: 5)

STORT POTENSIAL: Mvix Xtreamer Pro (FOTO: Produsenten) STORT POTENSIAL: Mvix Xtreamer Pro (FOTO: Produsenten)

Med plass for doble harddisker og mengder av nettverksfunksjoner er Mvix Xtreamer Pro mye mer enn en enkel mediespiller.

Ønsker du å bruke mediespilleren som hjemmets sentrum for medieinnhold, har Xtreamer flere funksjoner og mer harddiskplass enn noen andre. Selv om den spilte av nesten alle testfilene våre, hakket avspillingen innimellom, og bildekvaliteten var ikke alltid på topp. Dette er en ny modell, og det merkes, da ikke alt fungerer slik det skal ennå. Men mediespilleren har et stort potensial med kommende oppdateringer.

Pris: 1800 kroner


Nerdenes favoritt (Terningkast 4)

Popcorn Hour A-200 er en gammel traver som lokker med flere finurlige nettverksfunksjoner og internettkilder enn noen andre, takket være brukernes oppfinnsomhet. Men for de fleste av oss er

NERDETE: Popcorn Hour A-200 (FOTO: Produsenten)NERDETE: Popcorn Hour A-200 (FOTO: Produsenten)

det medieavspillingen som betyr noe. Heldigvis spiller den alt vi kaster på den, uten problemer og med bra ytelse. Det eneste man kan klage på, er menyene, som føles irriterende trege og ikke alltid er logiske. Den er riktignok bedre en forgjengeren, men begynner å føles foreldet.

Pris: 1600 kroner


Billig og enkel (Terningkast 4)

For den som ikke har så store behov og vil ha en billig spiller som klarer det viktigste,

RIMELIG: Western Digital TV Live (FOTO: Produsenten)RIMELIG: Western Digital TV Live (FOTO: Produsenten)

er Western Digital TV Live et bra valg. Dessverre er tilgangen på tjenester i Europa begrenset, så TV Live kommer ikke til sin rett her. Som mediespiller er den heller ikke perfekt, da den ikke klarer enkelte mer uvanlige medieformater. Men dersom du ønsker å komme billig unna, og bare spiller standardformater, fungerer den bra. Utmerket ytelse, lettfattelige menyer og mange tilkoblingsmuligheter gjør at TV Live kan passe veldig godt for førstegangskjøperen.

Pris: 1100 kroner


Testkriterier

Mediespillere er en såpass ny produktkategori at merkene kommer og går. Vi så derfor på hvilke spillere som selges akkurat nå, og hvilke som diskuteres flittigst på internett. Dessuten kompletterte vi med noen tidligere testvinnere som har kommet i nye modeller.

En god mediespiller skal være enkel i bruk, klare så mange formater som mulig og spille av høyoppløst film uten å hakke. Alle avvik ble notert, og spillerne fikk deretter delkarakterer. I sluttvurderingen er det også tatt hensyn til prisgunstighet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:01 Dette skjer i dag05:54 Moske gjenåpnet i Christchurch05:38 Dette skjedde i natt05:21 Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær05:16 Voldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak04:40 To sykloner treffer Australia04:33 Saksbehandlingstiden i politiet øker04:06 Frankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:36 Forsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket03:35 Kina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29 62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16 Minst 26 døde i bussbrann i Kina02:11 59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37 New Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17 Trumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05 Universitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38 Blodapparat trekkes fra markedet00:07 Mueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47 Mann siktet for drapsforsøk på politimann23:08 U21-landslaget slapp inn åtte mål22:56 England banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07 Mueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40 USA med rekordunderskudd i februar21:18 Overgrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48 Trump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27 Mann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24 To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23 Menn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03 Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16 Forskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03 Trump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45 E6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08 Arnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00 Trump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30 Prest knivstukket i kirke i Canada17:28 Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09 Terrorofre hedret i Oslos største moské17:03 Tysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57 Fysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49 Trumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35 Utrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35 Hydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30 Bonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13 Tusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11 Kunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52 PR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51 En person tatt av skred i Lyngen15:40 Økt snøskredfare i store deler av landet15:34 Svært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22 NRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19 Klimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18 Sky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16 Rapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24 Sundby ber Klæbo leke seg14:07 Pågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04 Spiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52 Russer fratatt kappgang-gull fra 201313:41 Lærer sa opp jobben i streikeprotest13:40 Ikke mer skiflyging for Lindvik13:24 Skipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20 Vil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19 Bråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53 Lover oppløsning av tvangsfylker12:45 DNB og Danske Bank setter opp renta12:43 Frithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39 Flere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39 Minst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38 Spania – Norge på billigsalg12:21 Her streikar elevane i dag og dette er krava12:20 Stormsenter treffer Norge med full kraft11:54 Norsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41 Norsk 14-åring rekruttert av IS11:27 Pappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25 Sander Sagosen fra PSG til Kiel10:59 Snøskred over fylkesvei i Troms10:50 Frykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35 Jegerne blir digitale10:34 Nord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34 13-åring varslet om busskapring i Italia10:29 – SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20 Russland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11 – Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47 Henriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43 Elvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30 Lover troskap til EØS i Brussel09:15 Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14 Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14 Politiet etterforsker flere muligheter08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49 Dødstallet stiger etter syklonen Idai07:49 To amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42 Rekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37 Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31 Mener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17 Norske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16 Moxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50 Dette skjer i dag
Siste nytt
06:01NorgeDette skjer i dag05:54VerdenMoske gjenåpnet i Christchurch05:38NorgeDette skjedde i natt05:21NorgeFlere fjelloverganger stengt på grunn av uvær05:16NorgeVoldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak04:40VerdenTo sykloner treffer Australia04:33NorgeSaksbehandlingstiden i politiet øker04:06VerdenFrankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:36NorgeForsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket03:35VerdenKina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29Verden62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16VerdenMinst 26 døde i bussbrann i Kina02:11Verden59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37VerdenNew Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17VerdenTrumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05NorgeUniversitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38NorgeBlodapparat trekkes fra markedet00:07VerdenMueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47NorgeMann siktet for drapsforsøk på politimann23:08SportU21-landslaget slapp inn åtte mål22:56SportEngland banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07PolitikkMueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40PengerUSA med rekordunderskudd i februar21:18VerdenOvergrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48PolitikkTrump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27NorgeMann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24NorgeTo uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23VerdenMenn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03SportJohannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16VerdenForskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13NorgeNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03VerdenTrump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45NorgeE6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08PolitikkArnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00PolitikkTrump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30VerdenPrest knivstukket i kirke i Canada17:28NorgeJohannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09NorgeTerrorofre hedret i Oslos største moské17:03NorgeTysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57VerdenFysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49PolitikkTrumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35VerdenUtrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35NorgeHydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30NorgeBonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13PolitikkTusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11NorgeKunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52KulturPR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51NorgeEn person tatt av skred i Lyngen15:40NorgeØkt snøskredfare i store deler av landet15:34NorgeSvært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22KulturNRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19NorgeKlimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18PolitikkSky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16PengerRapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24SportSundby ber Klæbo leke seg14:07NorgePågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04VerdenSpiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52SportRusser fratatt kappgang-gull fra 201313:41NorgeLærer sa opp jobben i streikeprotest13:40SportIkke mer skiflyging for Lindvik13:24SportSkipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20NorgeVil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19NorgeBråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53PolitikkLover oppløsning av tvangsfylker12:45PengerDNB og Danske Bank setter opp renta12:43KulturFrithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39VerdenFlere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39VerdenMinst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38SportSpania – Norge på billigsalg12:21PolitikkHer streikar elevane i dag og dette er krava12:20NorgeStormsenter treffer Norge med full kraft11:54NorgeNorsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41NorgeNorsk 14-åring rekruttert av IS11:27SportPappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25SportSander Sagosen fra PSG til Kiel10:59NorgeSnøskred over fylkesvei i Troms10:50MotorFrykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35NorgeJegerne blir digitale10:34VerdenNord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34Verden13-åring varslet om busskapring i Italia10:29Politikk– SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20VerdenRussland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11Politikk– Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47SportHenriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43NorgeElvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30PolitikkLover troskap til EØS i Brussel09:15NorgeGeneralforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14VerdenHongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14NorgePolitiet etterforsker flere muligheter08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49VerdenDødstallet stiger etter syklonen Idai07:49VerdenTo amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42PolitikkRekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37VerdenFortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31PolitikkMener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17NorgeNorske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16PolitikkMoxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50NorgeDette skjer i dag
Populært