«Ingen dyp utringning»

Klar beskjed fra ledelsen. Foto: Skjermdump
Klar beskjed fra ledelsen. Foto: Skjermdump
Artikkelen fortsetter under annonsen

Offentlig ansatte i Gøteborg reagerer på forbudsdirektiv som de mener retter seg primært mot kvinnelige ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kleskode er ikke et ukjent fenomen ved mange arbeidsplasser. Men det er ikke alltid det står nedskrevet svart på hvitt hva som eksakt er lov og ikke lov for de ansatte å ta på seg før de går på jobb om morgenen.

Nå som det er sommer og varmt ute, er det mange som velger å la dressen eller drakten henge i skapet hjemme og heller velge et mer luftig antrekk. Det er ikke tilfelle for flere offentlig ansatte i Gøteborg.

Les også: Dette bør du styre unna som forlover i bryllup

Oppfordrer til sunn fornuft

Onsdag formiddag denne uken tikket det inn en fellesmail til rundt 200 ansatte i flere kommunale enheter innenfor bistands- og myndighetsutøvelse ved distriktdelsadministrasjonen Västra Hisingen i Gøteborg. Det viste seg at det var et forbudsdirektiv som mente at korte skjørt og utringning ikke hørte hjemme på jobb.

Hei alle sammen,

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut fra sommervarmen m.m., kan det være vanskelig å vite hvordan vi skal kle oss på kontoret. Vi har diskutert dette i ledelsen og kommet frem til følgende:
- Ingen topper med tynne stropper,
- Ingen dyp utringning,
- Shorts og skjørt må stoppe like over eller under kneet.

Mailen avslutter med å minne leserne om at de er myndighetspersoner ved et offentlig kontor og at det dermed må brukes sunn fornuft.

Les også: Sliter du med å finne et passende antrekk om morgenen?

Mener mailen retter seg kvinner, ikke menn

Göteborgs-Posten har snakket med en av de ansatte som reagerer på beslutningen om kleskode.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ble sjokkert fordi jeg føler at vi er en profesjonell gruppe voksne mennesker som ikke går på jobb i en bikini, og jeg tror det er veldig tydelig at e-posten er primært rettet mot kvinner. Generelt snakker man ikke om utringninger eller bredden på stroppene når det henvises til mannsklær, forteller den ansatte anonymt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ylva Morén er øverste sjef for de 200 ansatte som har mottatt mailen. Hun avviser at kravet er rettet mot spesielt kvinner.

– Ofte er det medarbeidere som reagerer på hvordan kolleger kler seg, men det hender også at brukerne reagerer. Det kan være reaksjoner på korte shorts eller skjørt, utringninger eller skjorter med sterkt press. Derfor har vi en pågående diskusjon om hvordan vi som offentlige tjenestemenn skal kle oss på kontoret, sier hun til Göteborgs-Posten.

Les også:

Du dømmes på dette

Slik kler du deg for jobbintervjuet

Du bør ikke bruke nye plagg før de er vasket

Slik pakker du klærne smart før du skal på tur