Slik redder du sprukne lepper

TØRRE LEPPER?: Det finnes råd. Stikkordet er nok fuktighet. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
TØRRE LEPPER?: Det finnes råd. Stikkordet er nok fuktighet. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Men gjør du dette gjør du bare vondt verre.

Sprukne lepper er langt ifra behagelig - og ser ofte ikke særlig delikat ut heller. Det frister kanskje mest å dynke leppene i allslags leppebalmer, og heller satse på at man ikke treffer noen kysse-verdige med det første. Det finnes heldigvis råd - som ikke inkluderer skjerf over ansiktet eller å avstå fra leppekontakt for det som kan føles som for all fremtid.

- Det viktigste du kan gjøre, er å sørge for å tilføre nok fukt innenfra ved å drikke nok vann, forteller hudpleier ved Waxing Palace, Nora Kristin Pedersen.

Hun forteller også at det kan være en god idé å å holde deg unna billige leppepomader.

- Disse inneholder ofte mineraloljer som blir liggende utenpå huden, som en hinne. De tilfører ingenting til huden, og hindrer også aktive stoffer å trekke inn i huden. Resultatet er ikke annet enn at du blir enda tørrere, og føler at du må smøre deg enda mer, sier hun.

Les også: Mange er smittet uten å vite det

Peeling og fukt

- Dersom du trenger ekstra fuktighet er det bedre å investere i en ordentlig leppekrem som du får kjøpt i en hudpleiesalong, fremfor butikk-kjøpte produkter. Salongprodukter inneholder aktive stoffer som har en reell virkning på huden, og vil fungere på en bedre måte, sier Pedersen.

Linn-Mari Westerås er hudterapeut ved Linn-Maris Hud- og velværesalong i Ålesund. Hun forteller at kokosolje eller shea-smør kan være vel så godt for huden som dyre kremer med eviglange ingrediens-lister.

- Disse produktene vil legge seg som en beskyttende film over leppene, og tilfører mye fuktighet. Sov gjerne med disse produktene natten over for best mulig effekt. Å peele leppene en-to ganger med en god skrubb vil fjerne døde hudceller og forebygger tørrheten, tipser hun.

Les også: Første symptom på munnsår er prikking i huden |

Pleie fra innsiden

Selv om det å pleie leppene med fukt og peeling, er det minst like viktig å ta vare på huden fra innsiden.

- Å drikke nok vann i løpet av dagen, har en særlig positiv effekt på tørre lepper. Får du i deg for lite væske vil kroppem bli dehydrert, noe som kan resultere i tørre lepper. Så; drikk nok vann og ta omega 3, råder Westerås.

Ikke minst; IKKE slikk på leppene.

- Ved å slikke deg på leppene fjerner du fettstoffene, noe som gjør at tørrheten vil forverres, forteller Westerås.

Hjemmelaget leppe-skrubb

Det finnes flere gode produkter på markedet - men hvorfor gå på jakt i den evige jungelen av gode, dårlige og middels gode produkter, når du kan lage en ordentlig god leppeskrubb i ditt eget hjem?

- Du kan helt enkelt blande sammen kokosolje med sukker. Dette gir en god leppeskrubb, og vil samtidig være fuktighetsgivende, sier Westerås.

Denne saken er først publisert på Klikk.no

Les også:

Dette skjedde da Mirelle tok hennatatovering

Derfor bør du ikke låne bort leppepomaden din

Første symptom er prikking i huden


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus