15 smarte neglelakk-triks

KNAPPEREDDEREN: Har du en knapp som holder på å falle av, men ikke nål og tråd? Et strøk neglelakk holder tråden på plass til du får somla deg til å sy knappen ordentlig på plass. © FOTO: Per Marius Didriksen
KNAPPEREDDEREN: Har du en knapp som holder på å falle av, men ikke nål og tråd? Et strøk neglelakk holder tråden på plass til du får somla deg til å sy knappen ordentlig på plass. © FOTO: Per Marius Didriksen

Neglelakk kan brukes til mye mer enn å lakke negler.

Er det ikke typisk? Du skal på fest, faktisk er du på vei ut døra, og oppdager at strømpebuksa har begynt å rakne. Askepott (ergo deg) kan ikke komme for sent til festen. Og nok en gang har du glemt å kjøpe en backup-strømpebukse.

Men frykt ikke, løsningen er selvfølgelig gjennomsiktig neglelakk. Smør litt på rundt hullet og du unngår at strømpebuksa rakner helt. Det lille hullet gjemmes inni skoen.

Strømpebukse-trikset går gjerne i arv fra mor til datter. Men visste du at neglelakk kan brukes til veldig mye mer?

Her er tips til andre nødløsninger.

Det er utrolig mye neglelakk kan brukes til annet enn å lakke neglene.

Flisforsegling: Oppfliste kleshengere av tre kan ødelegge pentøy. Ikke kast dem eller finn frem sandpapiret. Ta frem klar neglelakk, stryk på et par strøk og kleshengeren blir glatt og fin igjen.

Smykkeredder: Ta et strøk klar neglelakk på smykker og annen pynt med små juveler og glitter. Lakken gjør at smådelene holder seg bedre på plass, samt at glansen bevares lettere. Dersom du tar neglelakk inni en ring som ikke er av ekte sølv, vil du unngå den skjemmende grønnfargen som kan oppstå.

Skruelåseren: Ta et strøk neglelakk på skruer som sitter dårlig og har en tendens til å skru seg ut. Litt lakk, skru på plass, tørk, ferdig.

Konvoluttforsegling: Noen konvolutter kommer uten lim til å slikke på. Neglelakk funker fint som nødlim.

Knapperedderen: Har du en knapp som holder på å falle av, men ikke nål og tråd? Et strøk neglelakk holder tråden på plass til du får somla deg til å faktisk sy knappen ordentlig på plass.

MANGE MULIGHETER: Neglelakk kan brukes til å roe ned fliser, få smykker til å holde på smådeler og gjøre så skruer sitter bedre. © FOTO: Per Marius Didriksen

NEGLELAKK SOM LIM: Påfør neglelakk på en konvolutt uten lim - og du har nødlim. © FOTO: Per Marius Didriksen

Skrev bok med tips og triks

Tipsene over er hentet fra boka Livstriks av Markus Lind og Per Marius Didriksen. Boka er et resultat av deres populære Facebook-side med samme navn, som de startet da Markus hadde pappaperm i 2012.

- Jeg gikk rundt der og pludret og hadde ikke så mye å ta meg til ved siden av å bytte bleier og de øvrige tingene som følger med det å ha små barn. Og når man ikke har så mye å ta seg til så finner man raskt ting å irritere seg over, forteller han til Kvinneguiden.

Det begynte med at han fant løsningen på det særs irriterende problemet bananfluer. I dag har kompisene over 26 000 følgere på Facebook. Og i fjor kom altså boka.

- Tematikken fenger fordi gjenbruk og smarte løsninger er aktuelt, spesielt med tanke på det med å leve litt mer bærekraftig. Det er også en del av arven med det å være menneske: Før i tiden var det helt essensielt å bruke det man hadde for hånden og faktisk et verktøy for å overleve. Det er kanskje nettopp det at mennesker nå ønsker å søke litt tilbake til å gjøre ting sjæl, selv om det kanskje blir litt skeivt og skakt. Da føler man litt på den barnslige skapergleden og den sukkersøte mestringsfølelsen, sier Lind.

Negledronningens tips

Tone Lise Forbergskog er en nestor innen negler og neglelakk i Norge. Hun har jobbet med negler og neglelakk i 28 år, og hun grunnla Tone Lise Akademiet for 23 år siden.

- Ved kjøp av klar lakk må du velge lakk ut fra om du ønsker høy glans, at lakken er hurtigtørkende eller om du ønsker en litt tykkere versjon så den kan beskytte lakken bedre, råder hun Kvinneguidens lesere.

Forbergskog har sett neglelakk bli brukt til litt av hvert opp gjennom.

Her er noen ideer:

• Bruk neglelakk til å dekorere og male mobiltelefonen eller mobildeksel med.

– Jeg har sett mange kule egendesignede mobildeksler. Noen legger også kule stener i lakken for en ekstra effekt.

• Noen bruker neglelakk til å merke eller male glass. Da enten med et navn eller med for eksempel blomster eller hjerter.

• Neglelakk kan brukes til å merke barnas gummistøvler.

• Påfør husnøkler ulik farget neglelakk for å skille dem fra hverandre.

• Som sminke.

– Jeg har sett Barbie-dukker med lakkede hender og føtter, og lakk brukt som leppestift. Det er ikke like vakkert...

• Bruk neglelakk for å dekke småmerker på slitte sko. Da brukes ofte svart neglelakk.

• Dekk en ripe i billakken ved å påføre neglelakk-farge som matcher bilens farge.

• Gjennomsiktig neglelakk påført bak klokke eller armbånd brukes av noen for å unngå utslett ved nikkel-allergi.

• Neglelakk kan brukes til å male bilder med.

- Utenom å selvfølgelig bruke neglelakk til å lakke negler, bruker jeg det mest selv til å merke nøkler og til hurtig reparasjon av strømpebukser, forteller Forbergskog.

Les også:

Ekspertenes gulltips

Hørt om stearin-trikset?

Har du prøvd stearin-trikset?

Denne saken ble først publisert på Klikk.no

Personvernpolicy