Nettbutikker for menn:

– Disse nettbutikkene elsker vi

NETTBUTIKKINSPIRASJON: Det florerer av butikker på nett, men det kan være vanskelig å finne frem i jungelen. Under får du tips til noen av de beste butikkene for menn på nett. Foto: Skjermdump fra nettsidene
NETTBUTIKKINSPIRASJON: Det florerer av butikker på nett, men det kan være vanskelig å finne frem i jungelen. Under får du tips til noen av de beste butikkene for menn på nett. Foto: Skjermdump fra nettsidene

Tre motebevisste menn om sine favorittbutikker og fallgruver ved nettshopping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du ikke har tilgang, tid eller ork til å tråle butikker for å finne nye tilskudd til garderoben, er det vel ingenting som er bedre og mer behagelig enn å klikke klærne rett hjem fra sofaen.

Det florerer av nettbutikker for jenter , og det er vel kanskje nettopp de som gjerne sitter mest og saumfarer nettbutikker og klikker hjem plagg etter plagg.

Men, det finnes også et hav av nettbutikker for menn der ute.

Sammen med tre motebevisste og shoppeglade menn, har vi kokt sammen en nettbutikkguide for å gjøre det lettere for deg neste gang shoppingfristelsen setter inn.

Disse butikkene elsker de

Hvilke nettbutikker bruker du for å kjøpe klær?

– Zalando , Nohow Style , eBay , Boda Skins , Topman , Nelly , King Magazine , Fashionisland og Miinto . Disse butikkene leverer fort og er veldig oversiktlige på hva og hvor jeg finner de rette tingene. King Magazine har jo en fantastisk nettside for oss gutta om info. I Sverige er de store på mote for menn, det liker jeg, sier stylist og moteblogger Espen Hilton.

Fredrik de Lange, PR-manager hos GANT Norge og moteblogger, har også eBay som en av sine favorittbutikker på nett.

– De sidene jeg faktisk benytter meg av er hovedsakelig eBay (selvfølgelig!), Eastdane (broren til Shopbop), Mr Porter og Luisaviaroma . En annen favoritt er Ssense, men her har jeg fortsatt til gode å handle noe, sier han.

Det de Lange liker best med eBay, er at man kan komme over produkter fra eldre sesonger.

– Her dukker muligheten for å ta igjen det kjøpet jeg kanskje angret på at jeg ikke gjennomførte, sier han.

Luisaviaroma, Ssense og Mr Porter er nettbutikker med de fleste luksusmerkene, som man kan drømme seg bort i og oppdatere seg på de aller nyeste trendene.

– Her er det morsomt å klikke seg gjennom kolleksjon etter kolleksjon med noen av sesongens mest eksklusive varer, og iblant klikke noen av de hjem, sier de Lange og legger til:

– Et stort pluss er de store bildene man får se av produktene på Ssense. Dette burde vært standard på flere nettbutikker, da jeg synes det er essensielt for at kunden gjennomfører kjøpet. East Dane og Stylepit har produkter til litt mer overkommelige priser og innholdet er litt mer streetwear.

Også stylist og moteblogger Frank Ragnarsson liker de tre luksusbutikkene, men tyr ofte til nettbutikkene Nelly og Miinto når han handler på nett.

– Det er enkle sider å forstå, du finner fort frem og de har ofte gode tilbud. På Miinto har man samlet mange norske motebutikker på nett. De har et svært godt utvalg, og sidene er enkle og oversiktlige. Det er også viktig for meg at det er enkle levering- og returordninger, om noe ikke skulle falle i smak, sier han.

Er stylisten på utkikk etter prisalternativer og kanskje et utvalg man ikke finner overalt i Norge, kan Asos være et godt alternativ.

– De kjører ofte kampanjer og tilbud. De har også egne vintagesider, så om man tar seg litt tid og leter så kan man ofte finne noen skatter der. Det samme gjelder også eBay, som er et vintagemekka online, sier Ragnarsson.

NETTSHOPPERNE: Både Espen Hilton, Frank Ragnarsson og Fredrik de Lange benytter seg mye av nettbutikker når de er på jakt etter et nytt plagg eller to. Foto: Privat, Malene Lilleheim og The Sceptic/Alexander Norheim

Tenk over dette når du handler på nett

Å handle på nett, i alle fall på utenlandske sider, kan fort bli en overraskende dyr shoppingrunde om du ikke leser deg opp om frakt- og tollregler før du klikker hjem varene dine.

– Du må huske på porto, og det er viktig å tenke på at du kan få en ekstra regning fra tollvesenet. Jeg har hørt om noen som må betale MYE i toll selv om de ikke har betalt noe særlig for varen, men tollerne ville ikke tro på at varen var rimelig. Dette kan man jo sikkert få bevist ovenfor Tollvesenet, men lykke til med det, sier de Lange.

Du bør finne ut om nettbutikken tar betalt for å levere varer til Norge, og husk også (den altfor lave) tollgrensen.

– Varen du kjøper kan plutselig bli noe dyrere enn du først hadde sett for deg. Husk også tollgrensen på 200 kroner for varer man bestiller fra utlandet, sier Ragnarsson.

Også på eBay kan det være lett å gå på en smell. Varen du kjøper er ikke nødvendigvis akkurat slik som du ser for deg.

– Der gjelder det å ha tunga rett i munnen. Du bør handle av top rated sellers og være litt skeptisk til det man finner; alt som glitrer er ikke gull, sier Ragnarsson og legger til:

– Når det gjelder andre utenlandske nettsider, så finnes det et hav av nettbutikker der ute. Mange driver useriøst, og falske varer er ikke uvanlig. Derfor er det viktig å ta en bakgrunnssjekk eller benytte seg av veletablerte nettsider som man har kunnskap om.

VERDT ET BESØK: - Freudian Kicks er en eneste stor suksesshistorie. Med et utvalg av varer som ikke er tilgjengelig noen andre steder i landet, bra med informasjon og bilder, er dette en sikker vinner. Den norske butikken og nettbutikken Freudian Kicks har et stort utvalg av klær, sko og tilbehør til både kvinner og menn, sier Fredrik de Lange. Øverst fra venstre: Ramme Dk Grey fra Elka Rainwear, kr 1795. Watch cap Dark grey fra OAMC, kr 695. Leica C Light Beige fra Leica, kr 5395. Comme des Garcons x Converse All Star Hi - Black, fra Comme des Garcons, kr 795. Classic Shirt Green Check fra Maison Kitsune, kr 1795. Chino pant Dark navy fra OAMC, kr 1795. Foto: Freudian Kicks/produsenten

Beste og verste kjøp

– Hva er ditt beste nettkjøp?

– Skinnjakkene mine fra merket Boda Skins. Jakken er skreddersydd til kroppen min, og nettbutikken har gratis frakt, sier Hilton.

– Da jeg var på ferie i San Fransisco i sommer kom jeg over en altfor dyr totebag fra Costume National. To dager etter jeg kom hjem til Norge (allerede med et litt for varmt kredittkort!) klikket jeg hjem vesken for en brøkdel av prisen på eBay, sier de Lange og legger til:

– Jeg er også superfornøyd med et sykehus-armbånd i sølv som jeg kjøpte på Cast of Vices sin nettside – dette har blitt flittig brukt.

– Det beste nettkjøpet jeg noen gang har gjort var en skinnjakke som jeg kjøpte på eBay, som den dag i dag er en av favorittene i garderoben. Jeg betalte nesten ingenting for den, men den er kanskje et av de plaggene som betyr mest for meg, sier Ragnarsson.

– Hva er ditt verste nettkjøp?

– En skinnjakke fra eBay. Da jeg fikk den i posten var den tre nummer for stor, og jeg bare faen. Det er noe med det de sier om at alt er mye større i USA, sier Hilton.

– Da jeg sjanset på at at en bukse fra Ann Demeulemeester jeg fant på eBay skulle passe. Det viste seg at den var to nummer for liten og at det attpåtil var et hull like ved gylfen. Buksen var betalt for, selgeren svarte aldri på mine tilbakemeldinger da jeg tok kontakt i ettertid, og buksa ligger fortsatt i skapet, sier de Lange.

– Nike sko fra eBay. Dette var et av de første kjøpene jeg gjorde som uerfaren nettshopper. Jeg endte opp med et par falske Nike-sko, som falt fra hverandre etter to gangers bruk, sier Ragnarsson og fortsetter:

– Jeg følte meg litt lurt der jeg gikk bortover gaten når sålen på skoen bestemte seg for å falle en stressende morgen på vei til et møte.

Les også:

Nei, du må ikke bruke den svarte dressen

Slik skal dressen sitte

Du bruker vel ikke denne skofargen til sort dress?

Artikkelen ble først publisert på klikk.no

Personvernpolicy