Slik får du unge bryster

– Det er like mange typer bryster som det er kvinner - og brystene forandrer seg gjennom et livsløp. De er den kroppsdelen som eldes raskest, påpeker kirurgen Bjørn Tvedt. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos.
– Det er like mange typer bryster som det er kvinner - og brystene forandrer seg gjennom et livsløp. De er den kroppsdelen som eldes raskest, påpeker kirurgen Bjørn Tvedt. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos.

Runde bryster er ut. Nå skal det være naturlig heng.

Eksempler på inngrep og priser

Prisene på brystkirurgi ligger på mellom 40.000 og 50.000 kroner.

Brystreduksjon: ca. 50.000 kroner

Brystforstørrelse med høykvalitets anatomiske implantater: ca 40.000 kroner

Brystløft: ca 40.000 - 50.000 kroner

Brystforstørrelse

Et hudsnitt på noen få cm legges vanligvis i folden under brystet, slik at arret legger seg i brystfolden og blir minst mulig synlig

Snittet kan også legges rundt brystvorten hvis den er stor nok, eller i armhulen. Alt etter hvilken metode som er mest hensiktsmessig.

Implantatet legges som regel under brystmuskelen, men i enkelte tilfeller over muskelen og under vev og kjertler.

Kilde: Fornebuklinikken

Brystløft

Brystløft utføres på samme måte som brystreduksjon, men er mindre omfattende

Kun overflødig hud fjernes slik at arrene blir mindre og av og til helt fraværende

Ofte legges det inn en protese samtidig

Kilde: Fornebuklinikken

Brystreduksjon

Det gjøres et snitt rundt det mørke området rundt brystvorten (areola)

Snittet går loddrett nedover og langs den naturlige folden på undersiden av brystet

Overflødig hud og fettvev fjernes

Brystvorten og areola med tilhørende nerver og blodårerflyttes opp i sin nye posisjon. Også en del av brystkjertelen fjernes i inngrepet.

Den gjenværende huden fra begge sider av brystet trekkes ned og huden syes igjen rundt areola.

Kilde: nhi.no

– Stadig flere kvinner ønsker å få fastere og yngre bryster - og de fleste som foretar brystkorreksjoner, setter inn implantater for å øke størrelsen, sier Bjørn Tvedt, plastisk kirurg ved Akademiklinikken på Ullevål Stadion i Oslo.

Noen legger seg også under kniven av helsemessige årsaker.

Store, tunge bryster kan gi alvorlige rygg- og nakkeplager i tillegg til eksem og sopp i hudfoldene.

– Noen ganger er brystkorreksjoner faktisk en dyd av nødvendighet, sier kirurgen.

Men uansett motiver, skal det estetiske resultatet bli bedre enn utgangspunktet.

– Det er like mange typer bryster som det er kvinner - og brystene forandrer seg gjennom et livsløp. De er den kroppsdelen som eldes raskest, sier Bjørn Tvedt.

Men også en av de kroppsdelene det er enkelt å forynge med kirurgiske inngrep.

Det naturlige idealet

Brystene våre har mange funksjoner; vi ammer barn med dem, de er erogene, seksuelle soner - og de er en attributt; Vakre bryster er attraktivt - på den måten har det også en indirekte funksjon i forplantningens tjeneste.

Men merkelig nok; når det kommer til kvinnebryster, ser ikke størrelsen ut til å ha så stor betydning som mange kanskje tror.

I alle fall hvis vi skal stole på en fersk landsomfattende spørreundesøkelse blant britiske menn med utgangspunkt i Side 3-piken i News of the World. Den viste at det spurte utvalget var mer opptatt av form enn av volum.

– Det mest attraktive kvinnebrystet hadde en ung og naturlig fasong, sier Bjørn Tvedt.

Akkurat det er kanskje ingen bombe.

Flott med «heng»

– Det idelle brystet har mer tyngde i nedre del av brystet enn på oversiden. Det er dråpeformet med et volum som gjør at brystvortene peker oppover, sier Bjørn Tvedt som mener at brystene må sees individuelt tilpasset brystkasse, hofter og skuldre, og også ta hensyn til pasientens alder.

Runde silikonputer som gir volum oppover, derimot, er på full fart ut.

– De er hverken naturlige eller estetisk riktig å gå med ping-pong baller oppunder haken, mener kirurgen.

– Sånn sett bør både Victoria Beckham og Paris Hilton løpe og kjøpe dråpeformede og individuelt tilpassede silikoninproteser i stedet. Hvis de da allerede ikke har gjort det. Men det er dessverre dette underhenget som også har en tendens til å forsvinne med årene.

Virtuelle bryster

Enten vi forstørrer, forminsker eller «bare» løfter brystene våre er det alltid dette henget med de oppadstrebende brystvortene vi ønsker å få tilbake.

– Før inngrepet fotograferer vi kvinnens torso. Deretter får hun datamanipulert inn implantater med ulike størrelser og modeller slik kan hun se det virtuelle «sluttresultatet» presentert i 3 D i forkant.

Men hun står ikke helt fritt til å velge og vrake fra øverste hylle.

– Vi tar hele tiden hensyn til hennens anatomiske forutsetninger, sier Bjørn Tvedt.

– Brystet skal passe til resten av kroppen - blant annet til midje og skuldre, legger han til.

Morsmelktillegg gir yngre bryst

En måte å holde brystene unge og spenstige på er å la være å amme.

– Vi kan like det eller ikke, men sett fra et rent estetisk synspunkt, er dette er like fullt et faktum, sier Bjørn Tvedt.

– Lar du være å amme, blir østrogeneffekten på brystet kortere. Bryststørrelsen går raskere ned og vevet blir ikke så strukket. Flere ammeperioder kan øke «brystalderen» med fem til ti år sammenlignet med resten av kroppen, sier han.

– De aller fleste som ønsker implantater eller brystløft er kvinner rundt 40 år som har fått unnagjort ammeperiodene.

Foryngende implantater

Etterhvert som brystene eldes, blir også det spenstige underhenget borte og brystevortene peker nedover. Dette på grunn av slappere hud, mindre kjertelvev - og tyngdekraften.

– En del slanke eldre kan profitere på implantater. Her har jeg hatt pasienter fra 60-65 år og helt opp til 80 år, sier kirurgen.

Et dråpeformet og anatomisk tilpasset implantat gir underhenget tilbake. Samtidig løfter vi også brystvorten og fjerner overskuddshuden.

– Som sagt tar vi hensyn til proposjonalitet og sørger for at det ikke blir mismatch mellom protesen og kvinnen.

Brystreduksjon på trygdekassen

Mens implantater handler om kosmetisk forbedring og velvære, handler brystreduksjon om helse i tillegg.

– Store, tunge bryst kan utgjøre et både fysisk og psykisk problem for mange. Av den grunn får man brystreduksjon på trygdekassen, sier Bjørn Tvedt.

Brystreduksjon er mest vanlig fra 40 år og oppover. Forutsetningen for inngrepet er at du ikke er for overvektig. Har du en BMI over 35 må du gå ned i vekt først. Helst bør du ha en BMI under 28.

– Men store bryster kan faktisk også gjøre det vanskeligere å gå ned i vekt. De kan komme i veien for fysisk utfoldelse ved for eksempel trening.

Ved brystreduksjon fjernes fett og kjertelvev, samt overskuddshuden. Man kan fjerne flere kilo hud og vev i en brystreduksjon.

Aldersavhengig resultat

Det endelige resultatet vil alltid være preget av hva slags utgangspunkt du har. Alder, hudkvalitet og vev spiller stor rolle. Fordi en kvinne som har passert 50 år har mindre elastisk bindevevsfibre i bryststrukturen, vil hun aldri få brystene til en 35 åring.

– Men det er jo heller ikke meningen, sier Bjørn Tvedt som understreker at bryster uansett skal se naturlige ut.

– Arrene blir som regel mindre og blekere med årene. Men jo eldre du er, jo mindre tydelig er arrdannelsen. Arrdannelsen er individuell , men også avhengig av kirurgen og hvordan det sys. Plastikkkirurger flest syr snitt som gjør arrdannelsen minimal. Men etterbehandling med silikonteip gjør resultatet enda bedre, sier Bjørn Tvedt som understreker at ikke alle kvinner får brystreduksjon på medisinsk grunnlag.

Det kommer an på hvor mye vekt som skal fjernes fra brystet. Dersom det først og fremst er hudoverskudd regnes det som brystløft, og indikasjonen er da hovedsakelig kosmetisk. Inngrepet krever uansett full narkose og er mer omfattende enn å sette inn et implantat.

Redusert følsomhet

Et annet problem er redusert følsomhet rundt brystvortene etter inngrepet.

– Med horisontale kutt, kuttes nervefibre og følsomheten rundt brystvortene kan bli mindre. Det gjør at de reagerer dårligere på stimuli - både berøring og temperatursvigninger.

Man har imidlertid utviklet en teknikk med vertikale kutt. Der unngår man skjemmende horisontale arr - og beholder som regel mer av både sirkulasjon og følsomhet, sier han.

Kapselkontraksjon

Når man setter inn implantater kan det etter en stund oppstå kapselkontraksjon. Det er en relativt vanlig komplikasjon som kan komme etter ca. 20 år.

– Det skjer når bindevevet kapsler inn protesen og gjør den hard. Da er det på tide å skifte den ut. Det er imidlertid et enkelt inngrep, ifølge Bjørn Tvedt som forsikrer om at man kan være helt trygg på dagens silikonimplantater.

- De er av høy kvalitet og konstruert i flere lag slik at innholdet ikke renner ut i kroppen.

God holdning hjelper på helhetsinntrykket

– Raskeste veien til et flottere, yngre brystparti er å rette seg opp i ryggen, sier Christine Thune, fagsjef for Trening i helse - og treningskjeden Stamina og utdannet faglærer i idrett fra Norges Idrettshøgskole i Oslo.

Brystene kan du imidlertid aldri trene tilbake i en spretten fasong. En sterkere overkropp og flottere holdning kan derimot gjøre brystimplantater unødvendige.

– Det er viktig å trene holdningsmusklene, det vil si musklene i øvre del av ryggen og baksiden av skuldrene, sier Thune og foreslår fem øvelser som direkte og indirekte påvirker bryster og holdning.

De har ikke en eneste muskelfiber. Men en rank kroppsholdning vil påvirke utseendet positivt, og også kunne bidra til å «løfte» brystene noe.

– Ved å trene den omliggende muskulaturen, vil man få et flottere torso. Det gir et spenstigere helhetsinntrykk, sier Thune som mener at man må tenke hele kroppen og ikke bare bryst når det gjelder helse og estetikk.

– Veltrente armer, skuldre, brystmuskulatur og holdningsøvelser i øvre del av ryggen har mye å si for helhetsinntrykket, sier Thune som presiserer at man heller ikke skal glemme bena og det spenstige frasparket..

Styrketrening viktig etter overgangsalderen

– Benkpress, push-up og brystpress med håndvekter er eksempler på effektive styrkeøvelser for bryst og armmuskler, mens roøvelser er bra for øvre del av ryggen og baksiden av skuldrene, sier Thune.

Hun foreslår regelmessig styrketrening som bot mot kroppslig forfall som også bidrar til hengepupper.

– Å trene styrke er spesielt viktig for kvinner i overgangsalderen. Det motvirker muskeltapet som kommer med ca 10 prosent årlig fra 30 - årene. Og muskler er alfa og omega for en sunn og sprek kropp og flott holdning, sier Christine Thune.

Riktig BH beste løsning?

Det bør være gode, helsemessige grunner til at kvinner skal foreta brystkorreksjoner når mange BH-modeller av høy kvalitet og med gode innlegg gjør samme nytten, mener stylist Hilde Ottem.

Hun har jobbet med alle type kvinner i en årrekke.

– Vil du ha en flott og ungdommelig byste, kommer du veldig langt med riktig BH. For mange kvinner, yngre som eldre, slanke som overvektige burde det være førstevalget før de eventuelt legger seg under kniven, mener hun.

Mange «BH- synder»

– Når kvinner søker klesråd, er det første jeg spør om: hva slags BH har du. Her er det mange som «synder». Typisk er å bruke gamle, slarkete saker med løse stropper som får brystene til å sige langt ned på navlen. Eller cupper som er for små, slik at brystene siger utover i armhulene. En god BH derimot holder puppene fast i en riktig form.

Store bryster mer «krevende»

Riktig BH gir også fasong til resten av kroppen, ifølge Ottem.

– Du får mer midje og en slankere figur med litt «korsetthjelp». Tilsvarende gjør også en slaskete BH midjen mindre og du ser en størrelse større ut. Men er du en voksen og velvokst dame, bør du kanskje skygge unna kjedebutikkene og gå i en undertøysforretning med godt utvalg for ditt behov - og større ekspertise.

– Vær heller ikke for redd for å kjøpe BH er som sitter godt over ryggen. De vil utvide seg etter kort tids bruk, sier hun.

– Du kan starte ytterst på kneppingen bak og gå innover etterhvert som BHen blir ledigere.

Kvinner med liten byste har det nok enklere enn sine barmfagre medsøstre. De kan trygt oppsøke kjedebutikkene, hvor det forøvrig selges mange kvalitets BHer for små og middels store bryster også.

Den viktigste holdningen

Men den viktigste «kroppsholdningen» er kanskje din egen innstilling.

– Dersom kvinner legger inn implantater i brystene for å imponere omgivelsene, bør de heller gjøre noe med innstillingen til egen kropp. Og ønsker de perfekte bryst for å tilfredstille en kravstor partneren, bør de kanskje vurdere å bytte partner, mener hun.

– Men det er en ting de bør huske på. Selv den beste BH mister spensten etter et halvt års daglig bruk. Da er det på tide å bytte den ut, sier Hilde Ottem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:34 Knivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32 Mann mistet livet i ulykke i Brønnøysund16:56 Lene Marie Fossen er død16:54 Kagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25 Forskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06 Tankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57 Trump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32 Sjaman Dureks bok stoppes15:27 Midtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19 I helga stilles klokka til vintertid15:10 Mann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32 Verdens største tretopphus brant opp14:28 Spanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37 Stort slagsmål på Stovner i Oslo13:36 Mest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26 Google hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19 Drapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19 16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10 Issmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49 Hardarson forlenger med Start12:40 Tunisias nye president tatt i ed12:31 Russland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09 Ber publikum om videoer av ambulansekapringen11:37 Ap-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21 Svakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21 Full bortekrise for Solskjær11:20 Skamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19 Russlands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02 PST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01 Kippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37 39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34 De fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13 MDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12 Mann forskanset seg på museum i Frankrike09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 En av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10 Kvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»
Siste nytt
17:34NorgeKnivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32NorgeMann mistet livet i ulykke i Brønnøysund16:56KulturLene Marie Fossen er død16:54NorgeKagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25VerdenForskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06NorgeTankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57VerdenTrump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32KulturSjaman Dureks bok stoppes15:27PolitikkMidtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19NorgeI helga stilles klokka til vintertid15:10NorgeMann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32VerdenVerdens største tretopphus brant opp14:28SportSpanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37NorgeStort slagsmål på Stovner i Oslo13:36NorgeMest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26Helse og livsstilGoogle hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19NorgeDrapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19Norge16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10VerdenIssmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49SportHardarson forlenger med Start12:40PolitikkTunisias nye president tatt i ed12:31VerdenRussland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09NorgeBer publikum om videoer av ambulansekapringen11:37Helse og livsstilAp-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21PengerSvakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21SportFull bortekrise for Solskjær11:20PolitikkSkamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19SportRusslands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02NorgePST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01SportKippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37Verden39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34StemmerDe fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13PolitikkMDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12VerdenMann forskanset seg på museum i Frankrike09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeEn av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10ReiseKvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus