Meny

Slik får du unge bryster

– Det er like mange typer bryster som det er kvinner - og brystene forandrer seg gjennom et livsløp. De er den kroppsdelen som eldes raskest, påpeker kirurgen Bjørn Tvedt. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos.

Runde bryster er ut. Nå skal det være naturlig heng.

Eksempler på inngrep og priser

Prisene på brystkirurgi ligger på mellom 40.000 og 50.000 kroner.

Brystreduksjon: ca. 50.000 kroner

Brystforstørrelse med høykvalitets anatomiske implantater: ca 40.000 kroner

Brystløft: ca 40.000 - 50.000 kroner

Brystforstørrelse

Et hudsnitt på noen få cm legges vanligvis i folden under brystet, slik at arret legger seg i brystfolden og blir minst mulig synlig

Snittet kan også legges rundt brystvorten hvis den er stor nok, eller i armhulen. Alt etter hvilken metode som er mest hensiktsmessig.

Implantatet legges som regel under brystmuskelen, men i enkelte tilfeller over muskelen og under vev og kjertler.

Kilde: Fornebuklinikken

Brystløft

Brystløft utføres på samme måte som brystreduksjon, men er mindre omfattende

Kun overflødig hud fjernes slik at arrene blir mindre og av og til helt fraværende

Ofte legges det inn en protese samtidig

Kilde: Fornebuklinikken

Brystreduksjon

Det gjøres et snitt rundt det mørke området rundt brystvorten (areola)

Snittet går loddrett nedover og langs den naturlige folden på undersiden av brystet

Overflødig hud og fettvev fjernes

Brystvorten og areola med tilhørende nerver og blodårerflyttes opp i sin nye posisjon. Også en del av brystkjertelen fjernes i inngrepet.

Den gjenværende huden fra begge sider av brystet trekkes ned og huden syes igjen rundt areola.

Kilde: nhi.no

– Stadig flere kvinner ønsker å få fastere og yngre bryster - og de fleste som foretar brystkorreksjoner, setter inn implantater for å øke størrelsen, sier Bjørn Tvedt, plastisk kirurg ved Akademiklinikken på Ullevål Stadion i Oslo.

Noen legger seg også under kniven av helsemessige årsaker.

Store, tunge bryster kan gi alvorlige rygg- og nakkeplager i tillegg til eksem og sopp i hudfoldene.

– Noen ganger er brystkorreksjoner faktisk en dyd av nødvendighet, sier kirurgen.

Men uansett motiver, skal det estetiske resultatet bli bedre enn utgangspunktet.

– Det er like mange typer bryster som det er kvinner - og brystene forandrer seg gjennom et livsløp. De er den kroppsdelen som eldes raskest, sier Bjørn Tvedt.

Men også en av de kroppsdelene det er enkelt å forynge med kirurgiske inngrep.

Det naturlige idealet

Brystene våre har mange funksjoner; vi ammer barn med dem, de er erogene, seksuelle soner - og de er en attributt; Vakre bryster er attraktivt - på den måten har det også en indirekte funksjon i forplantningens tjeneste.

Men merkelig nok; når det kommer til kvinnebryster, ser ikke størrelsen ut til å ha så stor betydning som mange kanskje tror.

I alle fall hvis vi skal stole på en fersk landsomfattende spørreundesøkelse blant britiske menn med utgangspunkt i Side 3-piken i News of the World. Den viste at det spurte utvalget var mer opptatt av form enn av volum.

– Det mest attraktive kvinnebrystet hadde en ung og naturlig fasong, sier Bjørn Tvedt.

Akkurat det er kanskje ingen bombe.

Flott med «heng»

– Det idelle brystet har mer tyngde i nedre del av brystet enn på oversiden. Det er dråpeformet med et volum som gjør at brystvortene peker oppover, sier Bjørn Tvedt som mener at brystene må sees individuelt tilpasset brystkasse, hofter og skuldre, og også ta hensyn til pasientens alder.

Runde silikonputer som gir volum oppover, derimot, er på full fart ut.

– De er hverken naturlige eller estetisk riktig å gå med ping-pong baller oppunder haken, mener kirurgen.

– Sånn sett bør både Victoria Beckham og Paris Hilton løpe og kjøpe dråpeformede og individuelt tilpassede silikoninproteser i stedet. Hvis de da allerede ikke har gjort det. Men det er dessverre dette underhenget som også har en tendens til å forsvinne med årene.

Virtuelle bryster

Enten vi forstørrer, forminsker eller «bare» løfter brystene våre er det alltid dette henget med de oppadstrebende brystvortene vi ønsker å få tilbake.

– Før inngrepet fotograferer vi kvinnens torso. Deretter får hun datamanipulert inn implantater med ulike størrelser og modeller slik kan hun se det virtuelle «sluttresultatet» presentert i 3 D i forkant.

Men hun står ikke helt fritt til å velge og vrake fra øverste hylle.

– Vi tar hele tiden hensyn til hennens anatomiske forutsetninger, sier Bjørn Tvedt.

– Brystet skal passe til resten av kroppen - blant annet til midje og skuldre, legger han til.

Morsmelktillegg gir yngre bryst

En måte å holde brystene unge og spenstige på er å la være å amme.

– Vi kan like det eller ikke, men sett fra et rent estetisk synspunkt, er dette er like fullt et faktum, sier Bjørn Tvedt.

– Lar du være å amme, blir østrogeneffekten på brystet kortere. Bryststørrelsen går raskere ned og vevet blir ikke så strukket. Flere ammeperioder kan øke «brystalderen» med fem til ti år sammenlignet med resten av kroppen, sier han.

– De aller fleste som ønsker implantater eller brystløft er kvinner rundt 40 år som har fått unnagjort ammeperiodene.

Foryngende implantater

Etterhvert som brystene eldes, blir også det spenstige underhenget borte og brystevortene peker nedover. Dette på grunn av slappere hud, mindre kjertelvev - og tyngdekraften.

– En del slanke eldre kan profitere på implantater. Her har jeg hatt pasienter fra 60-65 år og helt opp til 80 år, sier kirurgen.

Et dråpeformet og anatomisk tilpasset implantat gir underhenget tilbake. Samtidig løfter vi også brystvorten og fjerner overskuddshuden.

– Som sagt tar vi hensyn til proposjonalitet og sørger for at det ikke blir mismatch mellom protesen og kvinnen.

Brystreduksjon på trygdekassen

Mens implantater handler om kosmetisk forbedring og velvære, handler brystreduksjon om helse i tillegg.

– Store, tunge bryst kan utgjøre et både fysisk og psykisk problem for mange. Av den grunn får man brystreduksjon på trygdekassen, sier Bjørn Tvedt.

Brystreduksjon er mest vanlig fra 40 år og oppover. Forutsetningen for inngrepet er at du ikke er for overvektig. Har du en BMI over 35 må du gå ned i vekt først. Helst bør du ha en BMI under 28.

– Men store bryster kan faktisk også gjøre det vanskeligere å gå ned i vekt. De kan komme i veien for fysisk utfoldelse ved for eksempel trening.

Ved brystreduksjon fjernes fett og kjertelvev, samt overskuddshuden. Man kan fjerne flere kilo hud og vev i en brystreduksjon.

Aldersavhengig resultat

Det endelige resultatet vil alltid være preget av hva slags utgangspunkt du har. Alder, hudkvalitet og vev spiller stor rolle. Fordi en kvinne som har passert 50 år har mindre elastisk bindevevsfibre i bryststrukturen, vil hun aldri få brystene til en 35 åring.

– Men det er jo heller ikke meningen, sier Bjørn Tvedt som understreker at bryster uansett skal se naturlige ut.

– Arrene blir som regel mindre og blekere med årene. Men jo eldre du er, jo mindre tydelig er arrdannelsen. Arrdannelsen er individuell , men også avhengig av kirurgen og hvordan det sys. Plastikkkirurger flest syr snitt som gjør arrdannelsen minimal. Men etterbehandling med silikonteip gjør resultatet enda bedre, sier Bjørn Tvedt som understreker at ikke alle kvinner får brystreduksjon på medisinsk grunnlag.

Det kommer an på hvor mye vekt som skal fjernes fra brystet. Dersom det først og fremst er hudoverskudd regnes det som brystløft, og indikasjonen er da hovedsakelig kosmetisk. Inngrepet krever uansett full narkose og er mer omfattende enn å sette inn et implantat.

Redusert følsomhet

Et annet problem er redusert følsomhet rundt brystvortene etter inngrepet.

– Med horisontale kutt, kuttes nervefibre og følsomheten rundt brystvortene kan bli mindre. Det gjør at de reagerer dårligere på stimuli - både berøring og temperatursvigninger.

Man har imidlertid utviklet en teknikk med vertikale kutt. Der unngår man skjemmende horisontale arr - og beholder som regel mer av både sirkulasjon og følsomhet, sier han.

Kapselkontraksjon

Når man setter inn implantater kan det etter en stund oppstå kapselkontraksjon. Det er en relativt vanlig komplikasjon som kan komme etter ca. 20 år.

– Det skjer når bindevevet kapsler inn protesen og gjør den hard. Da er det på tide å skifte den ut. Det er imidlertid et enkelt inngrep, ifølge Bjørn Tvedt som forsikrer om at man kan være helt trygg på dagens silikonimplantater.

- De er av høy kvalitet og konstruert i flere lag slik at innholdet ikke renner ut i kroppen.

God holdning hjelper på helhetsinntrykket

– Raskeste veien til et flottere, yngre brystparti er å rette seg opp i ryggen, sier Christine Thune, fagsjef for Trening i helse - og treningskjeden Stamina og utdannet faglærer i idrett fra Norges Idrettshøgskole i Oslo.

Brystene kan du imidlertid aldri trene tilbake i en spretten fasong. En sterkere overkropp og flottere holdning kan derimot gjøre brystimplantater unødvendige.

– Det er viktig å trene holdningsmusklene, det vil si musklene i øvre del av ryggen og baksiden av skuldrene, sier Thune og foreslår fem øvelser som direkte og indirekte påvirker bryster og holdning.

De har ikke en eneste muskelfiber. Men en rank kroppsholdning vil påvirke utseendet positivt, og også kunne bidra til å «løfte» brystene noe.

– Ved å trene den omliggende muskulaturen, vil man få et flottere torso. Det gir et spenstigere helhetsinntrykk, sier Thune som mener at man må tenke hele kroppen og ikke bare bryst når det gjelder helse og estetikk.

– Veltrente armer, skuldre, brystmuskulatur og holdningsøvelser i øvre del av ryggen har mye å si for helhetsinntrykket, sier Thune som presiserer at man heller ikke skal glemme bena og det spenstige frasparket..

Styrketrening viktig etter overgangsalderen

– Benkpress, push-up og brystpress med håndvekter er eksempler på effektive styrkeøvelser for bryst og armmuskler, mens roøvelser er bra for øvre del av ryggen og baksiden av skuldrene, sier Thune.

Hun foreslår regelmessig styrketrening som bot mot kroppslig forfall som også bidrar til hengepupper.

– Å trene styrke er spesielt viktig for kvinner i overgangsalderen. Det motvirker muskeltapet som kommer med ca 10 prosent årlig fra 30 - årene. Og muskler er alfa og omega for en sunn og sprek kropp og flott holdning, sier Christine Thune.

Riktig BH beste løsning?

Det bør være gode, helsemessige grunner til at kvinner skal foreta brystkorreksjoner når mange BH-modeller av høy kvalitet og med gode innlegg gjør samme nytten, mener stylist Hilde Ottem.

Hun har jobbet med alle type kvinner i en årrekke.

– Vil du ha en flott og ungdommelig byste, kommer du veldig langt med riktig BH. For mange kvinner, yngre som eldre, slanke som overvektige burde det være førstevalget før de eventuelt legger seg under kniven, mener hun.

Mange «BH- synder»

– Når kvinner søker klesråd, er det første jeg spør om: hva slags BH har du. Her er det mange som «synder». Typisk er å bruke gamle, slarkete saker med løse stropper som får brystene til å sige langt ned på navlen. Eller cupper som er for små, slik at brystene siger utover i armhulene. En god BH derimot holder puppene fast i en riktig form.

Store bryster mer «krevende»

Riktig BH gir også fasong til resten av kroppen, ifølge Ottem.

– Du får mer midje og en slankere figur med litt «korsetthjelp». Tilsvarende gjør også en slaskete BH midjen mindre og du ser en størrelse større ut. Men er du en voksen og velvokst dame, bør du kanskje skygge unna kjedebutikkene og gå i en undertøysforretning med godt utvalg for ditt behov - og større ekspertise.

– Vær heller ikke for redd for å kjøpe BH er som sitter godt over ryggen. De vil utvide seg etter kort tids bruk, sier hun.

– Du kan starte ytterst på kneppingen bak og gå innover etterhvert som BHen blir ledigere.

Kvinner med liten byste har det nok enklere enn sine barmfagre medsøstre. De kan trygt oppsøke kjedebutikkene, hvor det forøvrig selges mange kvalitets BHer for små og middels store bryster også.

Den viktigste holdningen

Men den viktigste «kroppsholdningen» er kanskje din egen innstilling.

– Dersom kvinner legger inn implantater i brystene for å imponere omgivelsene, bør de heller gjøre noe med innstillingen til egen kropp. Og ønsker de perfekte bryst for å tilfredstille en kravstor partneren, bør de kanskje vurdere å bytte partner, mener hun.

– Men det er en ting de bør huske på. Selv den beste BH mister spensten etter et halvt års daglig bruk. Da er det på tide å bytte den ut, sier Hilde Ottem.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06 To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49 Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49 Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14 Oljefondet selger cannabis-aksjene18:54 – Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51 Kronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22 Eksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07 XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51 Chelsea har lagt inn bud på Reiten17:44 Frykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34 Motorsyklist omkom i ulykke17:23 Donald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15 Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39 Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39 Kenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26 Solberg forstår Mays avgang16:15 Folk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05 Penelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59 Charles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17 Mattilsynets direktør går av etter avsløring15:00 Kyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37 Tvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32 Hermstad: Vi er ved et veiskille14:22 Unike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46 Ingen streik i staten – enighet i meklingen13:38 Presidentkampen igang med brede smil13:09 Norsk toppfotball går med overskudd13:06 Klimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29 Bombe mot moske under fredagsbønn12:02 Thailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51 Tidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51 Nord-Korea stiller ultimatum til USA11:28 MDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27 Bertel O. Steen kutter 200 jobber11:07 Manipulert video av Pelosi går viralt11:06 Laksedøden gir høyere priser10:51 PostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50 Trump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52 Mount Everest har krevd sju liv på en uke09:41 283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37 Nær halvparten av varebilene brukes privat09:36 Modi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00 Lippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52 Skuespiller vant rekordsøksmål mot avis08:50 Frp vil kutte norsk bistand til Palestina08:49 Fire polakker i arresten etter trusler på fly08:45 Bare én ting kan redde Norge: – Innrøm at dere ble lurt08:24 Wenger: – Ikke sikkert jeg kommer tilbake som manager08:15 Sykkeltyverier utføres sjelden av proffe bander07:58 Brasils høyesterett kriminaliserer homofobi06:20 Rundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19 Julian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05 Akademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00 Dette er favorittene til å overta etter May05:51 23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Mekling utover formiddagen i statsoppgjøret05:15 Stiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11 Første homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48 Flere svenske barn i varetekt04:42 Lakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13 Enighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58 Fire pågrepet for trusler på fly02:39 Bompengetopper avviser Støres løsning02:15 USA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15 New Jersey forbyr røyking på stranda00:40 Politiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05 Trump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56 Israel herjet av branner under hetebølge22:54 Tre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27 Brakseier for Modi i India22:23 Unicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22 Omfattende tiltale mot Julian Assange i USA22:02 Enighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget21:26 Russland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02 Dagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48 Slutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29 Pelosi stiller spørsmål om Trumps helse19:54 Manchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26 Inviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59 Adressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner
Siste nytt
02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06VerdenTo pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49NorgeMann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49NorgeRiksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14PengerOljefondet selger cannabis-aksjene18:54Politikk– Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51NorgeKronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22VerdenEksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07PengerXXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51SportChelsea har lagt inn bud på Reiten17:44VerdenFrykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34NorgeMotorsyklist omkom i ulykke17:23PolitikkDonald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15NorgeFastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39NorgeMann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39VerdenKenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26PolitikkSolberg forstår Mays avgang16:15NorgeFolk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05PolitikkPenelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59VerdenCharles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17PolitikkMattilsynets direktør går av etter avsløring15:00SportKyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37SportTvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32PolitikkHermstad: Vi er ved et veiskille14:22VerdenUnike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46NorgeIngen streik i staten – enighet i meklingen13:38SportPresidentkampen igang med brede smil13:09SportNorsk toppfotball går med overskudd13:06VerdenKlimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29VerdenBombe mot moske under fredagsbønn12:02ReiseThailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51SportTidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51VerdenNord-Korea stiller ultimatum til USA11:28PolitikkMDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27PengerBertel O. Steen kutter 200 jobber11:07PolitikkManipulert video av Pelosi går viralt11:06PengerLaksedøden gir høyere priser10:51PengerPostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50PengerTrump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52VerdenMount Everest har krevd sju liv på en uke09:41Norge283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37MotorNær halvparten av varebilene brukes privat09:36PolitikkModi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00SportLippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52KulturSkuespiller vant rekordsøksmål mot avis08:50PolitikkFrp vil kutte norsk bistand til Palestina08:49NorgeFire polakker i arresten etter trusler på fly08:45NorgeBare én ting kan redde Norge: – Innrøm at dere ble lurt08:24SportWenger: – Ikke sikkert jeg kommer tilbake som manager08:15NorgeSykkeltyverier utføres sjelden av proffe bander07:58VerdenBrasils høyesterett kriminaliserer homofobi06:20NorgeRundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19VerdenJulian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05NorgeAkademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00PolitikkDette er favorittene til å overta etter May05:51Norge23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20NorgeMekling utover formiddagen i statsoppgjøret05:15PolitikkStiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11VerdenFørste homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48VerdenFlere svenske barn i varetekt04:42PengerLakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13KulturEnighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58NorgeFire pågrepet for trusler på fly02:39MotorBompengetopper avviser Støres løsning02:15ReiseUSA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15VerdenNew Jersey forbyr røyking på stranda00:40NorgePolitiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05PengerTrump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56VerdenIsrael herjet av branner under hetebølge22:54SportTre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27VerdenBrakseier for Modi i India22:23NorgeUnicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22VerdenOmfattende tiltale mot Julian Assange i USA22:02NorgeEnighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget21:26NorgeRussland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02SportDagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48StemmerSlutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29PolitikkPelosi stiller spørsmål om Trumps helse19:54SportManchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26NorgeInviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59SportAdressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus