– Skal alt på kvinnen strammes, skiftes ut, poleres og blekes?

– ER DETTE SKJØNNHET? HENNE Vakker-forsiden til høyre med overskrifter om botox, fettsuging og anti-aging, har fått artist Marthe Valle til å reagere. Her på scenen under «X Factor» i 2010. Foto: NTB scanpix / HENNE Vakker
– ER DETTE SKJØNNHET? HENNE Vakker-forsiden til høyre med overskrifter om botox, fettsuging og anti-aging, har fått artist Marthe Valle til å reagere. Her på scenen under «X Factor» i 2010. Foto: NTB scanpix / HENNE Vakker

Marthe Valle reagerer på hvordan damebladet HENNE fremstiller skjønnhet på forsiden av en spesialutgave. – Gir feil signal til unge jenter, mener artisten. – Hun har misforstått, mener sjefredaktør.

På sin Facebook-profil har den norske musikeren Marthe Valle lagt ut bilde av forsiden til spesialutgaven HENNE Vakker. Forsiden har overskrifter som «Botox guide», «Alt om fettsuging» og «Rens huden yngre».

Valle, som vant Spellemann for sin debutplate i 2005, og senere har deltatt både i «X Factor» på TV 2 og Melodi Grand Prix, reagerer på måten skjønnhet fremstilles av bladet.

«Jeg blir helt andpusten av bare å lese forsiden, hva feiler det dere?!? Er dette skjønnhet? At alt på kvinnen skal strammes, skiftes ut, poleres og blekes? At vi skal være ANTI-AGE, fjerne alle spor av levd liv og virke?», skriver hun under overskriften «Kjære HENNE».

Valle som selv har en datter på fem år, er bekymret for hvilket signal forsiden gir til unge jenter:

«Kan dere ikke være en motvekt, finne skjønnhet i det som allerede er, gjøre dagens unge jenter LITT mindre engstelig for at de ikke er bra nok?»

Skjermdump HENNE VakkerSkjermdump HENNE Vakker

– Hvis voksne kvinner forbinder det som denne forsiden står for, med skjønnhet, så sender ikke det et godt signal til yngre jenter, spesifiserer Valle til ABC Nyheter.

– Hva er skjønnhet for deg?

– Skjønnhet for meg er mennesker som trives i seg selv, og som sprer glede og ekthet, svarer Valle.

Les også: Klesgigant beklager å ha «forvridd kvinnekroppen»

Ikke rettet mot unge jenter

– Valle er kritisk til det bildet av skjønnhet som fremstilles gjennom forsiden til HENNE Vakker. Hva er skjønnhet for deg, sjefredaktør Laila Madsö?

Vakre mennesker lyser fra innsiden, svarer hun.

Likevel mener Madsö kritikken er uberettiget:

– Valle misforstår bladet. Dette er ikke et blad for unge kvinner, sier hun til ABC Nyheter.

– Vakre mennesker lyser fra innsiden, sier sjefredaktør Laila Madsö. Foto: Aller– Vakre mennesker lyser fra innsiden, sier sjefredaktør Laila Madsö. Foto: Aller

Hun forklarer at HENNE Vakker er et rendyrket skjønnhetsmagasin, med spissere vinkel enn moderbladet.

– HENNE retter seg mot kvinner i alderen 40 pluss, og har fokus på naturlighet, kropp og livsstil. HENNE Vakker er et anti-aging-magasin, for voksne i alderen 30-50 pluss, som er interessert i dypere og mer spesifikk informasjon om skjønnhet, da også om behandling som for eksempel botox og fillers. Det står på forsiden at det er et anti-age-blad, sier Madsö.

Se også: Modellen forvandles til det ugjenkjennelige

– Sender ut et signal

Valle mener at selv om jenter og yngre kvinner ikke er i bladets målgruppe, så vil de plukke opp de signalene hun mener sendes ut gjennom forsiden:

– Disse damene som bladet retter seg inn mot, har vel kanskje døtre. Uansett hvordan rolle man er i så sender man ut signaler til omverdenen, sier artisten til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus