Meny

Slik reklamerer du på klær:

– Du må kunne forvente at klærne skal tåle både bruk og vask

DETTE HAR DU RETT PÅ: Ikke alle butikker lar deg få handle med åpent kjøp, og vet du egentlig forskjell på garanti og reklamasjon? © FOTO: Colourbox

Det er slett ikke det samme fra butikk til butikk, så det kan virkelig lønne seg å kjenne til hvilke regler og rettigheter du har ved retur, åpent kjøp og reklamasjon.

Det er få ting som er så irriterende som når du har kjøpt deg noe nytt og fint å ha på deg, for så å oppdage at glidelåsen verken glider opp eller ned, eller at det er et helt tydelig hull i genseren der hvor tyverialarmen satt.

Andre ganger kan det være at plagget du likte og kjøpte i butikken, plutselig ser helt annerledes ut når du prøver det på hjemme.

Hva gjør man da, når man teknisk sett bare angrer seg? Hvilke rettigheter har man? Og hva om noe er ødelagt, eller blir det selv om man fulgte vaskeanvisningen på plagget? Får man ny vare? Og hvor lenge har man på seg for å gjøre noen av delene?

Slik finner du frem blant åpne kjøp, angrefrister og reklamasjon.

Ikke garantert bytte- og returrett

Om du har kjøpt noe du angrer på når du kommer hjem fra handleturen, eller innser at noe ikke passer like godt som du trodde det gjorde i butikken, ja, så bør du være raskt ute med å sjekke kvitteringen din.

Er du heldig, kan du dra tilbake med plagget og få igjen pengene dine, eller bytte inn det du kjøpte og få en tilgodelapp fra butikken til den summen du betalte for det opprinnelige plagget. Men dette er ene og alene opp til butikken du handlet hos, og slett ikke noe du har garanti på.

- De aller fleste regner med at man kan bytte en vare og få pengene igjen dersom man har kvittering, forklarer kommunikasjonsrådgiver ved Forbrukerrådet, Ann Hege Skogly, til Det Nye.

- Men faktum er at man har ikke krav på bytte- eller returrett dersom varen ikke har feil eller mangler.

For det er faktisk slik at selv om svært mange butikker og butikkjeder tilbyr dette som del av en god service, så er ikke bytte- og returrett noe som er fastlåst av et regelverk.

Det eksisterer også store variasjoner fra butikk til butikk på hvor lenge du kan benytte deg av det som kalles "åpent kjøp".

- Her må du alltid forhøre deg med den enkelte butikken eller kjeden, forklarer Skogly.

- Dette er en service butikken tilbyr kundene, og derfor helt opp til deres egne regler i forhold til hvor lenge du kan returnere eller bytte varen. Noen opererer med to dagers åpent kjøp. Hos andre kan du få pengene igjen inntil 30 dager etter at du kjøpte varen.

Sjekk med butikken du handler i, som vil kunne fortelle deg om de operer med åpent kjøp, og dersom de gjør det, hvor lang tid du har på deg.

Skogly forklarer at mange butikker og kjeder er mer fleksible når det gjelder ren bytting enn når det er snakk om å få pengene tilbake.

- Svært mange vil la deg få lov til å bytte én vare i en annen vare til samme pris, selv om åpent kjøp-perioden strengt tatt er over.

Forutsetningen for å få bytte

Forutsetningen for å få bytte er som regel at varen er ubrukt med merkelappene på, og at butikken fremdeles har produktet inne.

- Vi har 10 dagers åpent kjøp, men forsøker alltid å strekke oss langt for å hjelpe og være snill med kundene våre, forklarer presseansvarlig for Hennes & Mauritz (H&M) i Norge, Kristin Fjeld, til Det Nye.

- Når det gjelder bytting av varer, kan du som regel få tilgodelapp eller bytte i en annen vare i inntil ett år etter at du kjøpte varen, så fremst merkelapper og plagget i sin helhet er intakt. Dette gjelder også salgsvarer.

Fjeld forklarer at et tilgodelapp hos H&M er gyldig i inntil tre år.

Ta vare på kvitteringen

Som tommelfingerregel bør du ta vare på kvitteringer til det aller meste du kjøper. Dette gjelder i høyeste grad når du vil bytte eller returnere noe, eller om du skulle komme til å ville reklamere på en vare.

- Ønsker du for eksempel å returnere et plagg du angrer på, eller som ikke passet når du prøvde det på hjemme, er det selvsagt helt nødvendig både at alt av merkelapper fortsatt sitter på klærne, og også at du har kvitteringen å vise til, forklarer Skogly.

- Kvitteringen er ditt bevis på kjøpet, og et vilkår de aller fleste butikker har for at du skal kunne bytte eller returnere en vare.

Kvitteringen er også viktig dersom du er nødt til å reklamere på et plagg.

- Du må kunne dokumentere når og hvor varen ble kjøpt, forklarer seniorrådgiver i Forbrukerrådet, Jon-Andreas Lange, til Det Nye.

- Ta derfor godt vare på kvitteringen. Dersom du står helt fast og ikke kan finne denne, kan du, dersom du handlet med bank- eller kredittkort, vise til en kontoutskrift.

Reklamasjon og garanti er ikke det samme

Mange er forvirret over hva som gjelder når et klesplagg du har kjøpt enten har en feil eller går i stykker etter bare kort tids bruk.

- Dersom plagget har en feil i sømmen på innsiden for eksempel, eller går i stykker i vask - til tross for at du fulgte vaskeanvisningen på plagget, har du som kunde krav på reparasjon av plagget eller et nytt plagg innen to - eller i noen tilfeller fem - år, forklarer Lange.

- Dette kalles reklamasjon. En garanti derimot, er en tilleggsytelse, hva butikken er villig til å tilby deg i tillegg til reklamasjonsretten. Denne kan ikke blandes med reklamasjon.

Ifølge Forbrukerrådet gjelder reklamasjonsretten din i to eller fem år etter at du har kjøpt varen. Hvor lang reklamasjonstiden er, kommer an på hvor lenge det er meningen at varen skal holde.

- Du har ikke rett på reklamasjon dersom du selv har ødelagt varen, forklarer Skogly.

- Det vil si utsatt et klesplagg eller sko for mye mer bruk og slitasje enn man kan regne med at denne typen plagg kan tåle.

Standard reklamasjonsfrist er to år, men dersom varen er ment å skulle vare vesentlig lengre enn de to årene, har du som regel reklamasjonsfrist i fem år.

- På klær og sko snakker vi som regel alltid om to års reklamasjonsrett, forklarer Skogly.

- Mens varer som vaskemaskiner og mobiltelefoner ofte gir fem år, da man bør kunne forvente denne levetiden på varen.

Saken fortsetter under bildetKKE RETT PÅ Å ANGRE DEG: Husk på dette om du lar deg friste til å kjøpe noe du egentlig ikke har råd til eller trenger. Det er ikke påbudt for butikken å la deg komme tilbake med et plagg som det ikke er noe i veien med. © FOTO: Birdeemag.com KKE RETT PÅ Å ANGRE DEG: Husk på dette om du lar deg friste til å kjøpe noe du egentlig ikke har råd til eller trenger. Det er ikke påbudt for butikken å la deg komme tilbake med et plagg som det ikke er noe i veien med. © FOTO: Birdeemag.com

Klær skal tåle normal bruk

Mange tenker nok ikke over at man kan gå tilbake til butikken med klær som krymper eller mister fasongen i vask - eller som går opp i sømmene etter kort tids bruk. Da har man jo tross alt både brukt klærne - og ikke minst tatt av merkelappen.

- Klær skal tåle normal bruk, forklarer Skogly.

- Med "normal bruk" menes at de skal tåle både bruk og vask. Man må selvsagt ikke maskinvaske et plagg som er merket med "kun rens", men følger man vaskeanvisningen, må man kunne forvente en levetid på to år - minst - av klær.

Skjer ikke dette, kan du ifølge Skogly klage. Det kan du også gjøre om du mener at varen hadde en feil da du kjøpte den.

- I tilfeller hvor noe er defekt, som en søm eller glidelås, kan det jo hende at butikken enkelt og greit kan sørge for at dette blir reparert, og du får varen tilbake igjen, slik den er ment å være, forklarer Skogly.

- Men dersom plagget mister farge, fasong eller blir skadet av normal bruk eller riktig vask, ja, da bør du ta det med tilbake til butikken igjen og høre om de vil bytte det eller gi deg pengene igjen.

Dersom du prøver dette og opplever at butikken ikke vil prøve sitt beste for å hjelpe deg, kan du kontakte Forbrukerrådet for gratis råd om hva du kan gjøre videre.

Slik reklamerer du

Før du klager eller reklamerer på en vare er det viktig å huske på at din opplevde misnøye med varen ikke er det samme som at varen eller tjenesten er feil i rettslig forstand.

- Her må man bruke skjønn, understreker Lange.

- Man kan jo kanskje ikke forvente at en billig t-skjorte skal holde seg like fin i to år som en mye dyrere skjorte i bedre kvalitet skal gjøre.

Pass også på at du er innenfor reklamasjonsfristen.

- Er du innenfor denne fristen kan ikke butikken automatisk avvise å behandle reklamasjonen, forklarer forbrukereksperten.

- De kan derimot påpeke at noe er brukt unormalt mye eller ikke brukt på riktig måte.

Når du reklamerer og selger er ansvarlig, kan du som kunde kreve at butikken eller selger kostnadsfritt gir deg en ny vare, eller at feilen repareres innen rimelig tid. I utgangspunktet er det du som kjøper som skal velge om du vil ha en ny vare, eller om den skal repareres.

Det er viktig å huske på at du kan bruke garantien dersom du har en.

- Garanti, som er en ekstra-service fra selger sin side, skal gi deg som kjøper bedre rettigheter enn reklamasjonsretten i forbrukerkjøpsloven, forklarer Lange.

- Hvis du kan vise til garantien når du klager, må du sjekke om den fortsatt er gyldig. Det er selger som bestemmer hvor lenge en garanti varer, så sjekk garantibeviset, eller spør selger.

Saken fortsetter under bildetTA VARE PÅ KVITTERINGEN: Dette gjør alt mye enklere om du skulle trenge å reklamere på plagget du har kjøpt. © FOTO: fbnstatic.com TA VARE PÅ KVITTERINGEN: Dette gjør alt mye enklere om du skulle trenge å reklamere på plagget du har kjøpt. © FOTO: fbnstatic.com


Slik foregår klageprosessen

Om du opplever å ikke få hjelp eller bli hørt når du kontakter selger eller butikk direkte ved en reklamasjon, er neste steg å formulere en skriftlig klage. Forbrukerrådet kan bistå i to ulike faser av en klageprosess:

1. Gi gratis tips og råd. Med disse rådene har du som kunde bedre argumenter når du selv går til butikken for å finne en løsning, enten dette dreier seg om ny vare, pengene tilbake eller lignende.

2. Gratis megling. Dersom saken ikke kan løses direkte mellom deg og selger, kan Forbrukerrådet gå inn og megle fram en løsning begge parter kan leve med.

Dersom saken ikke kan løses med megling, kan du ta den videre til Forbrukertvistutvalget og eventuelt gå til rettssak.

Det er viktig å være obs på at noen selgere vil forsøke å henvise deg til andre instanser når du klager på en vare, som for eksempel importøren eller produsenten av produktet eller tjenesten. Du kan selvsagt velge å følge en slik oppfordring, men har uansett krav på at selger håndterer klagen din.

- Dersom du føler at du ikke når frem når du tar opp klagen med butikken, må du fremme en skriftlig klage, forklarer Skogly.

- Da sikrer du deg også dokumentasjon for eventuell videre behandling av klagen.

På Forbrukerrådet sine nettsider vil du kunne finne mange maler på ulike klagebrev. Her er det bare å printe og fylle ut.

Ikke fornøyd med resultatet

I enkelte saker er partene uenige om hva som ble sagt ved kjøpet, eller om andre faktiske forhold av betydning. Forbrukerrådet kan ikke stole mer på en av partene enn på den andre, og det kan gjøre det vanskelig å finne en minnelig løsning. I slike saker vil konfliktrådet eller forliksrådet kunne være et godt alternativ, ettersom meglingen der er muntlig.

- Alle tvister behandles nøytralt og på grunnlag av gjeldende lover og regler, forklarer Skogly.

- Målet med klagesaksbehandlingen er å komme frem til en minnelig løsning som partene vil godta. Dersom det ikke er mulig å komme frem til en minnelig løsning, vil saken bli avsluttet, eventuelt med råd om hva klageren bør gjøre videre.

Dersom du ikke er fornøyd med resultatet av Forbrukerrådets klagesaksbehandling, kan saken klages inn for Forbrukertvistutvalget (FTU). FTU er et domstollignende organ som er knyttet til Forbrukerrådets tvisteløsningsvirksomhet. Ønsker du at FTU skal behandle en tvist, må du gi skriftlig beskjed om dette - senest fire uker etter at Forbrukerrådet har avsluttet saken. Begjæringen til FTU sendes Forbrukerrådet - som også vil kunne hjelpe til med å sette den opp.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:17 Oljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10 Minst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49 Brexit er utsatt – britene får to valg02:33 CGTN: 44 døde og 90 kritisk skadd etter eksplosjon i Kina02:28 Resett.no oppe igjen etter antatt dataangrep02:14 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch01:55 Økt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51 To millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23 Luftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34 EU går med på å utsette brexit00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet19:28 Ajer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20 Politiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Lan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 Vil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Boeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten10:04 – Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03 Elbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02 Landets kraftkunder skal være sjeleglade09:29 Pizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25 Pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24 Manchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09 Charlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55 Jubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54 Johaug: – Denne helgen passer meg minst07:36 Flere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36 Sjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33 IS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31 Bitre trusler mot brexitmotstander07:10 Mann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00 Syklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59 To skadd etter knivstikking i Horten05:56 Oxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Flere amerikanere vil ha økt innvandring05:30 NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13 Rødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00 Sjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49 Opptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48 Fagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39 New Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25 Politiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52 Mann dømt for overgrep mot tre jenter02:31 Mann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet
Siste nytt
03:17NorgeOljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10VerdenMinst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49VerdenBrexit er utsatt – britene får to valg02:33VerdenCGTN: 44 døde og 90 kritisk skadd etter eksplosjon i Kina02:28NorgeResett.no oppe igjen etter antatt dataangrep02:14VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch01:55NorgeØkt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51VerdenTo millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23NorgeLuftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34VerdenEU går med på å utsette brexit00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet19:28SportAjer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20NorgePolitiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkLan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10ReiseStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52PolitikkVil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenBoeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35VerdenDet er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten10:04Politikk– Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03MotorElbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02PengerLandets kraftkunder skal være sjeleglade09:29PengerPizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25VerdenPågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24SportManchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09NorgeCharlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55PolitikkJubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54SportJohaug: – Denne helgen passer meg minst07:36NorgeFlere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36PolitikkSjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33VerdenIS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31PolitikkBitre trusler mot brexitmotstander07:10NorgeMann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00VerdenSyklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59NorgeTo skadd etter knivstikking i Horten05:56VerdenOxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenFlere amerikanere vil ha økt innvandring05:30PengerNHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13PolitikkRødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00VerdenSjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49VerdenOpptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48PolitikkFagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39VerdenNew Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25VerdenPolitiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52NorgeMann dømt for overgrep mot tre jenter02:31NorgeMann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus