Meny

Skjønnhetstriks fra kjøkkenskapet

– Det er absolutt ikke all hudpleie du burde lage selv

GJØR DET SELV: Stadig flere av oss prøver oss på hjemmelagde skjønnhetsprodukter. Ikke alt er like bra, advarer ekspertene. © FOTO: Bellasugar.com
GJØR DET SELV: Stadig flere av oss prøver oss på hjemmelagde skjønnhetsprodukter. Ikke alt er like bra, advarer ekspertene. © FOTO: Bellasugar.com

Har du kastet deg på bølgen med å lage egen skjønnhetspleie? Da bør du lese dette. Noen produkter virker ikke eller virker mot sin hensikt, advarer eksperter.

De aller fleste av oss må hjelpe naturen litt på vei når det gjelder utseende og kropp. Kosmetikk, hud- og kroppspleieindustrien håver inn milliarder i året verden over fordi kvinner flest gjerne vil se så bra ut som mulig - koste hva det koste vil. Det samme gjør de som lever av å selge kosmetisk kirurgi, for der hvor botox og andre inngrep før var forbeholdt de rike og berømte, er disse nå i stor grad blitt allemannseie.

Men i det siste har det dukket opp en ny snakkis blant både kjendiser og på skjønnhetsblogger: Hjemmelaget skjønnhetspleie.

Ikke bare kan man jo selvsagt spare en god del penger ved å lage hudpleieproduktene selv, men man unngår også - som jo stadig flere er opptatte av - å smøre en hel masse kjemikalier på huden hver eneste dag.

Les mer om trenden: Økologi for huden

Naturlig er blitt trendy

Helt i tråd med at stadig flere er opptatte av linken mellom mat og helse, har søkelyset også blitt satt på det som vi ikke putter i oss, men smører oss.

Huden er kroppens største organ, og flere og flere lar seg bekymre av den mye omtalte «cocktail-effekten» av alt vi smører på oss for å holde oss unge, stramme, brune og velluktende.

Men det trenger du ikke tenke på om du lager hudpleien selv skryter entusiastene. Her finner du nemlig som regel alt du trenger på kjøkkenet ditt.

- Jeg bruker ekstra jomfru olivenolje til både øyensminkefjerner og som base i skrubbekremer til både ansikt og kropp, forklarer skjønnhetsblogger og Youtube-guru, Michelle Phan.

- Denne oljen, som jo de fleste allerede har hjemme, er naturlig hypoallergisk og inneholder også vitaminene A og E som fungerer som antioksidanter, og kan reparere og fjerne huden som konstant blir skadet av solstråler og forurensning.

Les også: - Hormonforstyrrende stoffer er skyld i flere folkesykdommer

Slik lager du ansiktsmasker og skrubbekremer selv.

HONNING OG OLJER: Mye av det du trenger til å lage finfine hudpleieprodukter, har du allerede i kjøkkenskapet. © FOTO: theeverygirl.com

Denne oljen er en multitasker

Kokosolje er en av de store snakkisene når det gjelder "grønn" skjønnhet, og sies å skulle kunne brukes ikke bare som bodylotion, men også som hårmaske, sminkefjerner, neglekrem og tannkrem. Blant annet.

- Kokosolje gjør underverker for huden og skjønnheten din, forklarer forfatter og grunnlegger av supermatproduktene Supernature, Trine Berge, til Kamille.no.

- Men velg en olje som er kaldpresset og merket som "extra virgin kokosolje".

Berge, som er en av Norges ledende eksperter på supermat, raw food og sunn livsstil, tror man kan bytte ut mange tradisjonelle hudpleieprodukter med et glass kokosolje.

- Jeg pleier selv å lage min egen kroppskrem med kokosolje som jeg smører meg med hver morgen, forklarer Berge.

- Ha gjerne i et par dråper med eterisk olje om du vil. Man kan også fint bruke oljen til massasje.

Og ikke nok med det; Berge mener du fint kan droppe tannkremen til fordel for kokosolje.

- Kokosolje har antibakterielle egenskaper og vil derfor fjerne bakterier i munnen, forklarer eksperten.

- Ta en teskje med kokosolje og "rull" den rundt i munnen i to minutter.

Lager egen hårmaske

Mange av oss sliter med hår som både blir slitt og tørt av hyppig føning, retting og styling. Ikke kast penger ut av vinduet på dyre frisørprodukter, råder den amerikanske skjønnhetsbloggeren Stephanie Sterjovski. Du lager nemlig din egen hårmaske på 1-2-3.

- Denne hårmasken av kokosolje og honning både reparerer og fukter tørt og skadet hår, forklarer Sterjovski til Kamille.no.

- Og det kunne ikke bli enklere, du bare blander sammen disse to ingrediensene, og vips; ferdig.

Bloggeren forklarer at masken trekker enda raskere inn i håret om du varmer den opp litt før du har den i håret.

- Masken kan brukes i både vått og tørt hår, men er nok enklere å spre utover om håret ditt er vått. Pass på å legge et håndkle rundt nakken slik at du beskytter klærne du har på deg.

Etter en halv time skyller du masken ut.

- Kjapt, billig og sunt. Og du kommer garantert til å merke at håret har blitt mykere og mer glansfullt, røper Sterjovski.

Les også: 9 av 10 melder ikke fra om bivirkninger av kosmetikk

Ikke så enkelt

Frisør og art director hos Auster Salon & Academy, Andre Auster, har ikke tro på at det er fullt så enkelt å reparere hår som har blitt skadet.

- Det er jo fristende å tro at man kan få vakkert hår av å bare bruke honning og olje i det, forklarer Auster til Kamille.no.

- Men jeg tror nok at de aller fleste vil oppleve at selv om håret umiddelbart føles mykere og glattere etter denne typen hårmaske, så er ikke skaden på håret reelt forbedret.

Dette må du vite om hjemmelaget hud- og hårpleie.

MANGLER AKTIVE INGREDIENSER: Selv om det skal godt gjøres at det du lager hjemme kan skade huden eller håret ditt, så er mange hudpleiere og frisører snare med å forklare at det er ikke sikkert at det gjør så mye nytte heller. © FOTO: theeverygirl.com

Auster forklarer at det mest effektive for tørt og skadet hår er å klippe vekk slitte hårtupper.

- På denne måten vil produkter trekke bedre inn i håret etterpå, og dermed hjelpe til med å beskytte håret mot fremtidig skade.

Eksperten forklarer at man også må passe seg om man har tynt fint hår.

- Å ha kokosolje i håret vil etter hvert veie ned håret og gjøre at det ser både tynnere og nokså flatt ut, forklarer Auster.

- Oljer skal som en tommelfingerregel bare brukes i hårtuppene.

Lager ansiktsmaske av eggehvite

Selv kjendisene har kastet seg på hjemmelaget-bølgen. Den amerikanske skuespilleren Lisa Rinna, kjent fra blant annet Melrose Place, forklarte nylig ifølge avisen Daily Mail hvordan hun har kuttet ut både botox og kosmetiske fillere til fordel for hudpleie fra kjøkken- og kjøleskapet.

- Jeg er blitt helt avhengig av ansiktmasker laget av eggehvite, forklarte Rinna nylig under en opptreden på TV programmet The Doctors.

- Du bare tar vekk plommen, smører eggehviten utover ansiktshuden, og når den stivner, stivner huden på ansiktet også. Det fungerer som et lite mini-ansiktsløft.

Rinna forklarer videre hvordan hun gnir kanel utover leppene for å få de til å se fyldigere ut.

- Jeg bare gnir litt kanel rett på leppene før jeg sminker meg, og vips ser de både større og yngre ut, forklarer den kjente skuespillerinnen.

Honning og sitron bruker Rinna til å lage skrubbekremer til både kropp og ansikt.

Kan gjøre huden stram og tørr

Rinna forklarer at grunnen til at eggehvitemasken hun sverger til fungerer, er at proteiner, som jo eggehvite nesten hovedsakelig består av, har en sammentrekkende effekt på huden når den tørker.

- Det stemmer nok det, forklarer hudpleier og fagsjef hos Scintific, Ann-Kristin Stokke, til Kamille.no.

- Men den effekten vil nok være rimelig kortvarig.

Stokke forklarer at proteinene i eggehvite er for store til å kunne absorberes ned i huden.

- Det er dette som er hovedproblemet med mye av hudpleieproduktene man lager selv, forklarer eksperten.

- Mange av de aktive ingrediensene som finnes i mer profesjonell hudpleie vil mangle i hjemmelaget hudpleie, og man vil ikke klare å få til kremer man lager hjemme til å inneholde ingredienser som er så små at de kan absorberes ned i huden.

Stokke er i tillegg skeptisk til å bruke eggehvite på hud som kanskje allerede er litt tappet for fukt.

- Jeg vil nok anta at eggehvite kan få huden til å kjennes enda mer stram og tørr.

Kan gjøre deg eldre, ikke yngre

Når det gjelder kanel på leppene, er Stokke enda mer skeptisk.

- Her snakker vi om å irritere huden slik at det oppstår en oppsvulmet effekt, forklarer eksperten.

- Kanel, som jo blant annet inneholder fenol, som er en syre, vil trigge en betennelsesliknende reaksjon i huden.

Og ikke nok med det, du kan faktisk bidra til å framskynde aldringsprosessen i huden på leppene når du skaper en inflammasjons-reaksjon på denne måten.

- At leppene svulmer opp er jo resultat av at immunforsvaret ditt aktiveres, og denne immunresponsen vil trigge hudens egne nedbrytende enzymer. Disse bryter etter hvert ned mer og mer av bindevevet som holder huden på plass.

Hudpleie fra kjøkkenskapet.

GRØNT OG SKJØNT: Mange sverger til hudpleie man lager av frukt og grønt. De lærde strides om hvor effektivt dette er for huden på sikt. © FOTO: Thinkstock

Trenger aktive ingredienser

Stokke tror at grunnen til at hjemmelaget hudpleie har blitt så populært er at mange av disse i bunn og grunn bunner på gamle kjerringråd om skjønnhet.

- Det er klart at på den tiden når mange av disse kjerringrådene kom til, så benyttet man seg av de råvarene man hadde både tilgjengelig og råd til, forklarer eksperten.

- Det som er litt interessant, er at mye av dagens teknologi og produktutvikling er bunnet på ideer om hvilken effekt råvarer har, og hvordan de fungerer i bruk med hverandre.

Stokke understreker at dagens teknologi har bidratt til at produkter du får kjøpe hos hudpleier i dag er både testet, virksomme og vil gi resultater.

- Her snakker vi om aktive stoffer i hudpleien, som har blitt forsket på og har en dokumentert effekt på huden din.

Enkle hjelpemidler

Stokke avviser ikke at man helt fint kan lage produkter som er effektive hjemme.

- Slik som skuespilleren snakket om å lage kroppsskrubber, disse er ofte både enkle å lage og vil absolutt være effektive når du bruker dem på huden.

Rinna holdt en knapp på honning når hun skulle lage skrubbekrem, mens Stokke anbefaler olivenolje.

- Honning, selv om det jo har stoffer i seg som er både sårhelende og antibakterielle, blir jo veldig klissete, forklarer Stokke.

- En vegetabilsk olje passer bedre til en tørr hud, og på en fetere hud ville jeg kanskje heller anbefalt å bruke fuktet leire.

Sukker er et annet "kjøkken-produkt" som Stokke forklarer er fint å bruke i for eksempel en kroppsskrubb.

- Bruker du honning og sukker sammen, vil disse ha en svak glykolsyre-effekt, forklarer eksperten.

- Det er det som også kalles fruktsyrebehandling. I ananas, blant annet, er det enzymer som ”spiser” proteiner og dermed virker som enzympeeling på døde hudceller.

Slik lager du hudpleien selv.

SPAR PENGER: Skrubbekremer lager du enkelt og effektivt hjemme på kjøkkenet. © FOTO: Elizabethstreet.com

Husk de aktive ingrediensene

Hudlege Caroline Strandhagen ved Hudklinikken i Oslo tror også at man kan lage enkle hudpleieprodukter, som skrubber, av blant annet kokosolje eller honning.

- Som regel går det helt fint å bruke produkter på huden som man også kan spise, forklarer Strandhagen til Kamille.

- Da er det liten sjanse for at det skal oppstå allergiske reaksjoner.

Men også hudlegen minner om at disse hjemmelagede produktene ikke har mange aktive ingredienser.

- Med en gang man ser slik på saken, er det jo begrenset hva disse kremene og produktene vil kunne tilføre eller bedre med huden din, forklarer Strandhagen.

- Du vil aldri kunne få til å verken bremse eller reversere tegn på aldring med å bruke kremer som ikke har blitt spesialutviklet for å gjøre nettopp dette.

Ikke lag egen solkrem

Et kjapt internettsøk på "homemade skincare", vil generere tusenvis med gode råd, forslag og tips om hudpleie du kan lage selv. Men vær varsom råder ekspertene. Det er absolutt ikke alt du burde satse på å lage selv, noen produkter bør man uten tvil overlate til ekspertene.

- Aldri prøv deg på å lage din egen solkrem, råder skjønnhetsnettstedet Allure.

- Du vil aldri klare å få til å lage en krem solfaktor som fungerer slik den skal, og vil i verste fall gjøre slik at de andre ingrediensene du har i kremen som kokosolje eller roseolje, absorberer lyset og varmen fra solen, slik at du ende opp solbrent og med hudskader, i verste fall hudkreft.

Selv de mest "grønne" skjønnhetsprodusenter må som regel se seg nødt til å inkludere et par kjemikalier i solkremene sine.

- Sinkpulver i en kroppskrem er ikke nok til å lage en effektiv solfaktor-krem, råder nettstedet.

- Det er måten denne er blandet med de andre ingredienser på som gjør den effektiv, og som beskytter og huden din.

Artikkelen er først publisert på Klikk.no.

Les også:

Sjekk hvor sexy 44-åringer kan være

Slik sover du deg penere

Trikset som får deg til å se flere år yngre ut

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:41 USA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan23:21 Norge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03 Statsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:59 Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen22:49 Fin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46 Sheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31 Egypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28 Sudans overgangsråd er på plass22:18 Ruud suste til 3. runde i USA22:16 St. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10 Politiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52 Italias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49 Greta Thunbergs utrolige år21:36 – Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20 USA gjenopptar Taliban-samtalene21:04 Trump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43 Mann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41 Stort listeria-utbrudd i Spania20:18 Syk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16 Nye sammenstøt i Kashmir20:09 Kapteinens viktigste RBK-kamp19:55 Gresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51 Neville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46 Arnstad svarer på Europa-kritikken: – Totalt uforståelig at de blåser seg opp19:31 Italiensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30 – Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05 Målesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00 Borgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55 Storaviser: Solbakken nær storsignering18:53 Tre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51 Ødegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50 Nederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31 200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18 Erna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36 Toppjockey tatt i doping17:28 Lagde skandale: – Fornærmet statsminister-frue ville inn i cockpit16:59 Norge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09 Tidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05 Italias statsminister varsler sin avgang16:02 Mindre innvandring til Sverige15:31 Ny studie: USA ikke lenger militært overlegne i Asia15:14 Billetthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12 Kaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58 – Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44 Ordførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38 Nær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57 Ingebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55 Italia risikerer regjerings-kollaps13:30 Nettdekningen på tog blir bedre13:28 Dagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58 Flere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26 Turister stjal sand fra strand – risikerer fengsel12:24 United fordømmer rasistisk hets mot Pogba12:20 – Skal vi få til en omstilling, må vi ha hele befolkningen med oss12:19 Ulvevedtak må vente på svensk avklaring12:18 Politikvinne truffet av vådeskudd12:09 Tidal varsler søksmål mot Norge11:40 Støre bekrefter: Er klar til å ta over11:39 Fylkesveien i Jølster åpner igjen11:25 Sjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22 Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13 Volda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02 Polsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38 Brite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37 Johnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36 Russland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06 Folketallet faller i nesten annenhver kommune10:05 Indisk romfartøy i bane rundt månen09:44 Kritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18 Syriske opprørere trekker seg tilbake09:17 Lavere drivstoffsalg i sommer08:56 Tar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25 Antall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07 Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06 Krever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49 Lys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41 Rødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50 Geolog undersøker rasområder i Nordland – flere er evakuert06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 – Et talende eksempel på hvordan det internasjonale samfunnet har brutt sine løfter til afghanske jenter06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien: – 3.000 ganger større enn jorden06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 – De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Savnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40 – Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører
Siste nytt
23:41VerdenUSA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan23:21PolitikkNorge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03PengerStatsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:59SportAjax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen22:49NorgeFin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46SportSheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31SportEgypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28VerdenSudans overgangsråd er på plass22:18SportRuud suste til 3. runde i USA22:16SportSt. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10NorgePolitiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52VerdenItalias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49VerdenGreta Thunbergs utrolige år21:36Politikk– Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20VerdenUSA gjenopptar Taliban-samtalene21:04VerdenTrump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43NorgeMann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41Helse og livsstilStort listeria-utbrudd i Spania20:18PolitikkSyk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16VerdenNye sammenstøt i Kashmir20:09SportKapteinens viktigste RBK-kamp19:55VerdenGresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51SportNeville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46PengerArnstad svarer på Europa-kritikken: – Totalt uforståelig at de blåser seg opp19:31VerdenItaliensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30Verden– Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05VerdenMålesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00NorgeBorgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55SportStoraviser: Solbakken nær storsignering18:53VerdenTre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51SportØdegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50VerdenNederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31Politikk200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18NorgeErna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36SportToppjockey tatt i doping17:28PolitikkLagde skandale: – Fornærmet statsminister-frue ville inn i cockpit16:59PengerNorge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09PolitikkTidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05PolitikkItalias statsminister varsler sin avgang16:02VerdenMindre innvandring til Sverige15:31VerdenNy studie: USA ikke lenger militært overlegne i Asia15:14SportBilletthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12VerdenKaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58Politikk– Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44PolitikkOrdførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38VerdenNær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57SportIngebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55PolitikkItalia risikerer regjerings-kollaps13:30ReiseNettdekningen på tog blir bedre13:28NorgeDagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58VerdenFlere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26ReiseTurister stjal sand fra strand – risikerer fengsel12:24SportUnited fordømmer rasistisk hets mot Pogba12:20Helse og livsstil– Skal vi få til en omstilling, må vi ha hele befolkningen med oss12:19NorgeUlvevedtak må vente på svensk avklaring12:18NorgePolitikvinne truffet av vådeskudd12:09KulturTidal varsler søksmål mot Norge11:40PolitikkStøre bekrefter: Er klar til å ta over11:39NorgeFylkesveien i Jølster åpner igjen11:25VerdenSjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22VerdenTusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13KulturVolda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02NorgePolsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38VerdenBrite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37PolitikkJohnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36VerdenRussland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06NorgeFolketallet faller i nesten annenhver kommune10:05VerdenIndisk romfartøy i bane rundt månen09:44SportKritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18VerdenSyriske opprørere trekker seg tilbake09:17MotorLavere drivstoffsalg i sommer08:56MotorTar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25NorgeAntall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07PolitikkPompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06PolitikkKrever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49NorgeLys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41PolitikkRødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50NorgeGeolog undersøker rasområder i Nordland – flere er evakuert06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15Verden– Et talende eksempel på hvordan det internasjonale samfunnet har brutt sine løfter til afghanske jenter06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien: – 3.000 ganger større enn jorden06:10NorgeDette skjer i dag06:09PolitikkSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00Penger– De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58PolitikkStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSavnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40Motor– Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus