Skjønnhetstriks fra kjøkkenskapet

– Det er absolutt ikke all hudpleie du burde lage selv

GJØR DET SELV: Stadig flere av oss prøver oss på hjemmelagde skjønnhetsprodukter. Ikke alt er like bra, advarer ekspertene. © FOTO: Bellasugar.com
GJØR DET SELV: Stadig flere av oss prøver oss på hjemmelagde skjønnhetsprodukter. Ikke alt er like bra, advarer ekspertene. © FOTO: Bellasugar.com

Har du kastet deg på bølgen med å lage egen skjønnhetspleie? Da bør du lese dette. Noen produkter virker ikke eller virker mot sin hensikt, advarer eksperter.

De aller fleste av oss må hjelpe naturen litt på vei når det gjelder utseende og kropp. Kosmetikk, hud- og kroppspleieindustrien håver inn milliarder i året verden over fordi kvinner flest gjerne vil se så bra ut som mulig - koste hva det koste vil. Det samme gjør de som lever av å selge kosmetisk kirurgi, for der hvor botox og andre inngrep før var forbeholdt de rike og berømte, er disse nå i stor grad blitt allemannseie.

Men i det siste har det dukket opp en ny snakkis blant både kjendiser og på skjønnhetsblogger: Hjemmelaget skjønnhetspleie.

Ikke bare kan man jo selvsagt spare en god del penger ved å lage hudpleieproduktene selv, men man unngår også - som jo stadig flere er opptatte av - å smøre en hel masse kjemikalier på huden hver eneste dag.

Les mer om trenden: Økologi for huden

Naturlig er blitt trendy

Helt i tråd med at stadig flere er opptatte av linken mellom mat og helse, har søkelyset også blitt satt på det som vi ikke putter i oss, men smører oss.

Huden er kroppens største organ, og flere og flere lar seg bekymre av den mye omtalte «cocktail-effekten» av alt vi smører på oss for å holde oss unge, stramme, brune og velluktende.

Men det trenger du ikke tenke på om du lager hudpleien selv skryter entusiastene. Her finner du nemlig som regel alt du trenger på kjøkkenet ditt.

- Jeg bruker ekstra jomfru olivenolje til både øyensminkefjerner og som base i skrubbekremer til både ansikt og kropp, forklarer skjønnhetsblogger og Youtube-guru, Michelle Phan.

- Denne oljen, som jo de fleste allerede har hjemme, er naturlig hypoallergisk og inneholder også vitaminene A og E som fungerer som antioksidanter, og kan reparere og fjerne huden som konstant blir skadet av solstråler og forurensning.

Les også: - Hormonforstyrrende stoffer er skyld i flere folkesykdommer

Slik lager du ansiktsmasker og skrubbekremer selv.

HONNING OG OLJER: Mye av det du trenger til å lage finfine hudpleieprodukter, har du allerede i kjøkkenskapet. © FOTO: theeverygirl.com

Denne oljen er en multitasker

Kokosolje er en av de store snakkisene når det gjelder "grønn" skjønnhet, og sies å skulle kunne brukes ikke bare som bodylotion, men også som hårmaske, sminkefjerner, neglekrem og tannkrem. Blant annet.

- Kokosolje gjør underverker for huden og skjønnheten din, forklarer forfatter og grunnlegger av supermatproduktene Supernature, Trine Berge, til Kamille.no.

- Men velg en olje som er kaldpresset og merket som "extra virgin kokosolje".

Berge, som er en av Norges ledende eksperter på supermat, raw food og sunn livsstil, tror man kan bytte ut mange tradisjonelle hudpleieprodukter med et glass kokosolje.

- Jeg pleier selv å lage min egen kroppskrem med kokosolje som jeg smører meg med hver morgen, forklarer Berge.

- Ha gjerne i et par dråper med eterisk olje om du vil. Man kan også fint bruke oljen til massasje.

Og ikke nok med det; Berge mener du fint kan droppe tannkremen til fordel for kokosolje.

- Kokosolje har antibakterielle egenskaper og vil derfor fjerne bakterier i munnen, forklarer eksperten.

- Ta en teskje med kokosolje og "rull" den rundt i munnen i to minutter.

Lager egen hårmaske

Mange av oss sliter med hår som både blir slitt og tørt av hyppig føning, retting og styling. Ikke kast penger ut av vinduet på dyre frisørprodukter, råder den amerikanske skjønnhetsbloggeren Stephanie Sterjovski. Du lager nemlig din egen hårmaske på 1-2-3.

- Denne hårmasken av kokosolje og honning både reparerer og fukter tørt og skadet hår, forklarer Sterjovski til Kamille.no.

- Og det kunne ikke bli enklere, du bare blander sammen disse to ingrediensene, og vips; ferdig.

Bloggeren forklarer at masken trekker enda raskere inn i håret om du varmer den opp litt før du har den i håret.

- Masken kan brukes i både vått og tørt hår, men er nok enklere å spre utover om håret ditt er vått. Pass på å legge et håndkle rundt nakken slik at du beskytter klærne du har på deg.

Etter en halv time skyller du masken ut.

- Kjapt, billig og sunt. Og du kommer garantert til å merke at håret har blitt mykere og mer glansfullt, røper Sterjovski.

Les også: 9 av 10 melder ikke fra om bivirkninger av kosmetikk

Ikke så enkelt

Frisør og art director hos Auster Salon & Academy, Andre Auster, har ikke tro på at det er fullt så enkelt å reparere hår som har blitt skadet.

- Det er jo fristende å tro at man kan få vakkert hår av å bare bruke honning og olje i det, forklarer Auster til Kamille.no.

- Men jeg tror nok at de aller fleste vil oppleve at selv om håret umiddelbart føles mykere og glattere etter denne typen hårmaske, så er ikke skaden på håret reelt forbedret.

Dette må du vite om hjemmelaget hud- og hårpleie.

MANGLER AKTIVE INGREDIENSER: Selv om det skal godt gjøres at det du lager hjemme kan skade huden eller håret ditt, så er mange hudpleiere og frisører snare med å forklare at det er ikke sikkert at det gjør så mye nytte heller. © FOTO: theeverygirl.com

Auster forklarer at det mest effektive for tørt og skadet hår er å klippe vekk slitte hårtupper.

- På denne måten vil produkter trekke bedre inn i håret etterpå, og dermed hjelpe til med å beskytte håret mot fremtidig skade.

Eksperten forklarer at man også må passe seg om man har tynt fint hår.

- Å ha kokosolje i håret vil etter hvert veie ned håret og gjøre at det ser både tynnere og nokså flatt ut, forklarer Auster.

- Oljer skal som en tommelfingerregel bare brukes i hårtuppene.

Lager ansiktsmaske av eggehvite

Selv kjendisene har kastet seg på hjemmelaget-bølgen. Den amerikanske skuespilleren Lisa Rinna, kjent fra blant annet Melrose Place, forklarte nylig ifølge avisen Daily Mail hvordan hun har kuttet ut både botox og kosmetiske fillere til fordel for hudpleie fra kjøkken- og kjøleskapet.

- Jeg er blitt helt avhengig av ansiktmasker laget av eggehvite, forklarte Rinna nylig under en opptreden på TV programmet The Doctors.

- Du bare tar vekk plommen, smører eggehviten utover ansiktshuden, og når den stivner, stivner huden på ansiktet også. Det fungerer som et lite mini-ansiktsløft.

Rinna forklarer videre hvordan hun gnir kanel utover leppene for å få de til å se fyldigere ut.

- Jeg bare gnir litt kanel rett på leppene før jeg sminker meg, og vips ser de både større og yngre ut, forklarer den kjente skuespillerinnen.

Honning og sitron bruker Rinna til å lage skrubbekremer til både kropp og ansikt.

Kan gjøre huden stram og tørr

Rinna forklarer at grunnen til at eggehvitemasken hun sverger til fungerer, er at proteiner, som jo eggehvite nesten hovedsakelig består av, har en sammentrekkende effekt på huden når den tørker.

- Det stemmer nok det, forklarer hudpleier og fagsjef hos Scintific, Ann-Kristin Stokke, til Kamille.no.

- Men den effekten vil nok være rimelig kortvarig.

Stokke forklarer at proteinene i eggehvite er for store til å kunne absorberes ned i huden.

- Det er dette som er hovedproblemet med mye av hudpleieproduktene man lager selv, forklarer eksperten.

- Mange av de aktive ingrediensene som finnes i mer profesjonell hudpleie vil mangle i hjemmelaget hudpleie, og man vil ikke klare å få til kremer man lager hjemme til å inneholde ingredienser som er så små at de kan absorberes ned i huden.

Stokke er i tillegg skeptisk til å bruke eggehvite på hud som kanskje allerede er litt tappet for fukt.

- Jeg vil nok anta at eggehvite kan få huden til å kjennes enda mer stram og tørr.

Kan gjøre deg eldre, ikke yngre

Når det gjelder kanel på leppene, er Stokke enda mer skeptisk.

- Her snakker vi om å irritere huden slik at det oppstår en oppsvulmet effekt, forklarer eksperten.

- Kanel, som jo blant annet inneholder fenol, som er en syre, vil trigge en betennelsesliknende reaksjon i huden.

Og ikke nok med det, du kan faktisk bidra til å framskynde aldringsprosessen i huden på leppene når du skaper en inflammasjons-reaksjon på denne måten.

- At leppene svulmer opp er jo resultat av at immunforsvaret ditt aktiveres, og denne immunresponsen vil trigge hudens egne nedbrytende enzymer. Disse bryter etter hvert ned mer og mer av bindevevet som holder huden på plass.

Hudpleie fra kjøkkenskapet.

GRØNT OG SKJØNT: Mange sverger til hudpleie man lager av frukt og grønt. De lærde strides om hvor effektivt dette er for huden på sikt. © FOTO: Thinkstock

Trenger aktive ingredienser

Stokke tror at grunnen til at hjemmelaget hudpleie har blitt så populært er at mange av disse i bunn og grunn bunner på gamle kjerringråd om skjønnhet.

- Det er klart at på den tiden når mange av disse kjerringrådene kom til, så benyttet man seg av de råvarene man hadde både tilgjengelig og råd til, forklarer eksperten.

- Det som er litt interessant, er at mye av dagens teknologi og produktutvikling er bunnet på ideer om hvilken effekt råvarer har, og hvordan de fungerer i bruk med hverandre.

Stokke understreker at dagens teknologi har bidratt til at produkter du får kjøpe hos hudpleier i dag er både testet, virksomme og vil gi resultater.

- Her snakker vi om aktive stoffer i hudpleien, som har blitt forsket på og har en dokumentert effekt på huden din.

Enkle hjelpemidler

Stokke avviser ikke at man helt fint kan lage produkter som er effektive hjemme.

- Slik som skuespilleren snakket om å lage kroppsskrubber, disse er ofte både enkle å lage og vil absolutt være effektive når du bruker dem på huden.

Rinna holdt en knapp på honning når hun skulle lage skrubbekrem, mens Stokke anbefaler olivenolje.

- Honning, selv om det jo har stoffer i seg som er både sårhelende og antibakterielle, blir jo veldig klissete, forklarer Stokke.

- En vegetabilsk olje passer bedre til en tørr hud, og på en fetere hud ville jeg kanskje heller anbefalt å bruke fuktet leire.

Sukker er et annet "kjøkken-produkt" som Stokke forklarer er fint å bruke i for eksempel en kroppsskrubb.

- Bruker du honning og sukker sammen, vil disse ha en svak glykolsyre-effekt, forklarer eksperten.

- Det er det som også kalles fruktsyrebehandling. I ananas, blant annet, er det enzymer som ”spiser” proteiner og dermed virker som enzympeeling på døde hudceller.

Slik lager du hudpleien selv.

SPAR PENGER: Skrubbekremer lager du enkelt og effektivt hjemme på kjøkkenet. © FOTO: Elizabethstreet.com

Husk de aktive ingrediensene

Hudlege Caroline Strandhagen ved Hudklinikken i Oslo tror også at man kan lage enkle hudpleieprodukter, som skrubber, av blant annet kokosolje eller honning.

- Som regel går det helt fint å bruke produkter på huden som man også kan spise, forklarer Strandhagen til Kamille.

- Da er det liten sjanse for at det skal oppstå allergiske reaksjoner.

Men også hudlegen minner om at disse hjemmelagede produktene ikke har mange aktive ingredienser.

- Med en gang man ser slik på saken, er det jo begrenset hva disse kremene og produktene vil kunne tilføre eller bedre med huden din, forklarer Strandhagen.

- Du vil aldri kunne få til å verken bremse eller reversere tegn på aldring med å bruke kremer som ikke har blitt spesialutviklet for å gjøre nettopp dette.

Ikke lag egen solkrem

Et kjapt internettsøk på "homemade skincare", vil generere tusenvis med gode råd, forslag og tips om hudpleie du kan lage selv. Men vær varsom råder ekspertene. Det er absolutt ikke alt du burde satse på å lage selv, noen produkter bør man uten tvil overlate til ekspertene.

- Aldri prøv deg på å lage din egen solkrem, råder skjønnhetsnettstedet Allure.

- Du vil aldri klare å få til å lage en krem solfaktor som fungerer slik den skal, og vil i verste fall gjøre slik at de andre ingrediensene du har i kremen som kokosolje eller roseolje, absorberer lyset og varmen fra solen, slik at du ende opp solbrent og med hudskader, i verste fall hudkreft.

Selv de mest "grønne" skjønnhetsprodusenter må som regel se seg nødt til å inkludere et par kjemikalier i solkremene sine.

- Sinkpulver i en kroppskrem er ikke nok til å lage en effektiv solfaktor-krem, råder nettstedet.

- Det er måten denne er blandet med de andre ingredienser på som gjør den effektiv, og som beskytter og huden din.

Artikkelen er først publisert på Klikk.no.

Les også:

Sjekk hvor sexy 44-åringer kan være

Slik sover du deg penere

Trikset som får deg til å se flere år yngre ut

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:48 Statsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21 Iran advarer USA12:16 Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10 Ernas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53 Forskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50 Politiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44 E6 stenges ved Gardermoen11:43 Netanyahus dager som statsminister kan være over11:18 FN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17 Ronaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11 Britene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07 USA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06 Mann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47 Bullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39 Inndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25 Rødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10 22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04 Vil trykkoke frem kunstige bier09:57 Raja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34 Mann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28 Svenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27 Moxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04 Saudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03 18 reddet fra drukning i sommer08:28 Etter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26 Uro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16 Sp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00 Undersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56 Zuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44 Grensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37 Trener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26 Sentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25 Feilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58 Dette skjer i dag05:45 Dette skjedde i natt05:36 Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11 Norsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42 Mexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38 Høyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15 Ingen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07 Rusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg21:16 Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09 Netanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04 Brann i anlegg som lagrer koppervirus20:30 – Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05 Saudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23 Politiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03 Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54 Regjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45 Ocean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39 Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37 Facebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12 Helgen blir varm i Sør-Norge17:53 Evjen solgt til AZ Alkmaar17:51 Full skadekrise i Citys midtforsvar17:39 Hollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30 Grande avbryter Island-tur17:04 Mystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03 Sverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02 Jordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01 Tunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00 Antall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43 Raja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15 MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14 NRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07 Ropstad: Interne problemer bør tas internt16:05 42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15 Falsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13 Russland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10 Henrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04 Salomonøyene vender Taiwan ryggen14:45 Danske vindmøller satte ny rekord14:31 Jensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15 Thomas Cook søker konkursbeskyttelse
Siste nytt
12:48NorgeStatsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21VerdenIran advarer USA12:16NorgeLastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10PolitikkErnas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53NorgeForskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50NorgePolitiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44NorgeE6 stenges ved Gardermoen11:43PolitikkNetanyahus dager som statsminister kan være over11:18VerdenFN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17SportRonaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11PolitikkBritene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07VerdenUSA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06NorgeMann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47SportBullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39KulturInndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25PolitikkRødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10Norge22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04VerdenVil trykkoke frem kunstige bier09:57PolitikkRaja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34NorgeMann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28VerdenSvenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27PolitikkMoxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04VerdenSaudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03Norge18 reddet fra drukning i sommer08:28SportEtter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26PolitikkUro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16PolitikkSp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00NorgeUndersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56SportZuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44VerdenGrensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37SportTrener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26PengerSentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25NorgeFeilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58NorgeDette skjer i dag05:45NorgeDette skjedde i natt05:36VerdenNetanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11NorgeNorsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42VerdenMexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38PolitikkHøyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15NorgeIngen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07Helse og livsstilRusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24PengerNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05PolitikkMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg21:16NorgeNaturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09PolitikkNetanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04VerdenBrann i anlegg som lagrer koppervirus20:30Norge– Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05VerdenSaudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23NorgePolitiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03NorgePrinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54PolitikkRegjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45VerdenOcean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39VerdenStorbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37VerdenFacebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12NorgeHelgen blir varm i Sør-Norge17:53SportEvjen solgt til AZ Alkmaar17:51SportFull skadekrise i Citys midtforsvar17:39KulturHollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30PolitikkGrande avbryter Island-tur17:04Helse og livsstilMystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03NorgeSverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02VerdenJordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01VerdenTunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00VerdenAntall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43PolitikkRaja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15PolitikkMDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14PolitikkNRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07PolitikkRopstad: Interne problemer bør tas internt16:05Norge42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15Helse og livsstilFalsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13SportRussland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10NorgeHenrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04VerdenSalomonøyene vender Taiwan ryggen14:45VerdenDanske vindmøller satte ny rekord14:31PolitikkJensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15ReiseThomas Cook søker konkursbeskyttelse

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus