Ny trend fra luksushusene

Nyttårsfest i nattøy

NATTKJOLE: Både Louis Vuitton og Yves Saint Laurent viste nattkjolen som festantrekk på catwalken for høsten. Foto: Martin Bureau (NTB scanpix)

Alt er tillatt på årets nyttårsfest: Blonder, paljetter og fjær. Luksushusene tar den helt ut - der går nattens dronning i nattkjole.

Det nye årets første dag feires ikke bare med raketter og champagne. De fleste markerer også nyttårsfesten med en ekstra innsats på sminke- og klesfronten. Nyttårsaften er en av de få dagene i året der du trygt kan stille med både stiletthæler og lang kjole uten å virke overpyntet.

Les også: De seks vanligste motetabbene

Knallrødt

Blonder, paljetter og fjær er stikkord for sesongens kjolemote. Rosa i alle varianter har vært en av høstens trendfarger, og til nyttår er i tillegg både knallrød og vinterhvit aktuelle farger.

Lange gallakjoler er noe mange mest forbinder med røde løpere og Hollywood-stjerner, men lange kjoler har de siste årene blitt et langt vanligere innslag også hos billigkjedene. Fotsidt er et fint valg når man skal pynte seg litt ekstra.

Les også: Kronprinsessen solgte klær for 30.000 kroner

Hva med nattkjole?

Vil du heller gå for det vante og trygge, er den lille sorte evig aktuell. Pynt den gjerne til årets nyttårsfest med store statementsmykker. Og skulle klesbudsjettet være slunkent etter alle julegaveinnkjøpene, kan motehusene Louis Vuitton og Yves Saint Laurent by på redningen. Begge viste nemlig nattkjolen som et alternativt festantrekk på catwalken.

(At deres nattøy koster langt mer enn de fleste andres selskapskreasjoner, er en annen godnatthistorie, red.anm.)

Personvernpolicy